Mulla on ollut mielikuva, että makkaroissa on jauhoa
mutta myt kun olen tutkinut tuoteselosteita mm. sen takia että lapseni ruokavaliosta viljat on kiellettyjä, niin eihän makkaroissa mitään jauhoja ole. Ihme käsitys jäänyt jostain vanhasta jauhomakkara-hokemasta.
Kommentit (19)
No onhan se kuin jauhoa, jauho vaan on jauhettu lihasta, kamarasta ja kuulemma kärsät kuin peräaukotkin menee samaan myllyn kautta makkaraan.
Katsopa niiden hiilihydraattipitoisuuksia. A-luokan lihamakkarassa on hyvin vähän hiilareita.
Kyllä B-luokan makkarassa on edelleen jauhoa tai muuta viljavalmistetta.
ap.
Sanokaas joku B-luokan makkara .
Lauantaimakkara, HK blöö, hiillosmakkara, atrilli... Ainakin ennen näissä oli vehnää ja matalahko lihapitoisuus. Ja olivat B-luokan makkaroita. rakennekin ons ellainen pehmeä ja maksamakkaramainen.
Pakkauskoko:
850g
Tuotteen kuumennus/kypsennys/tarjoiluohje:
Tuotteen ainekset:
suomalainen porsaanliha, vesi, perunajauho, kamara, suomalainen naudanliha, stabilointiaineet (E1420, E450), suomalainen koneellisesti erotettu porsaanliha, suola (1,7 %), glukoosi, lihaproteiini, perunakuitu, mausteet (mm. valko- ja mustapippuri, inkivääri, korianteri), hapettumisenestoaine (askorbiinihappo), arominvahvenne (E621), aromit (mm. paprika), säilöntäaine (E250). Lihapitoisuus 43 %. Liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet yhteensä 54
Yäk....
Pakkauskoko:
850g
Tuotteen kuumennus/kypsennys/tarjoiluohje:
Tuotteen ainekset:
suomalainen porsaanliha, vesi, perunajauho, kamara, suomalainen naudanliha, stabilointiaineet (E1420, E450), suomalainen koneellisesti erotettu porsaanliha, suola (1,7 %), glukoosi, lihaproteiini, perunakuitu, mausteet (mm. valko- ja mustapippuri, inkivääri, korianteri), hapettumisenestoaine (askorbiinihappo), arominvahvenne (E621), aromit (mm. paprika), säilöntäaine (E250). Lihapitoisuus 43 %. Liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet yhteensä 54Yäk....
Perunajauho ei ole jauhoa, siis viljaa.
ap.
Pakkauskoko: 850g Tuotteen kuumennus/kypsennys/tarjoiluohje: Tuotteen ainekset: suomalainen porsaanliha, vesi, perunajauho, kamara, suomalainen naudanliha, stabilointiaineet (E1420, E450), suomalainen koneellisesti erotettu porsaanliha, suola (1,7 %), glukoosi, lihaproteiini, perunakuitu, mausteet (mm. valko- ja mustapippuri, inkivääri, korianteri), hapettumisenestoaine (askorbiinihappo), arominvahvenne (E621), aromit (mm. paprika), säilöntäaine (E250). Lihapitoisuus 43 %. Liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet yhteensä 54 Yäk....
Perunajauho ei ole jauhoa, siis viljaa. ap.
eli siis jauhomakkaraa, matala lihapitoisuus. Yäk.
Tosiaan yleensä makkaroissa on perunajauhoa, käytännössä suurin osa makkaroista gluteenittomia. Poikkeuksena on ryyni- ja verimakkarat. Niissä on viljaa melkein aina. Samoin joidenkin pienten makkaratehtaiden erikoismakkarat saattavat sisältää viljaa tai esim. olutta (ohraa).
Ja se jauhomakkara tulee siitä, että ainekset luokitellaan määräjärjestyksessä. Tuossakin esimerkissä toiseksi eniten makkarassa on vettä ja kolmanneksi eniten perunajauhoa. Lihaa siis vain 43 %.
Ja perunajauho on nimenomaan jauhoa.
Pakkauskoko: 850g Tuotteen kuumennus/kypsennys/tarjoiluohje: Tuotteen ainekset: suomalainen porsaanliha, vesi, perunajauho, kamara, suomalainen naudanliha, stabilointiaineet (E1420, E450), suomalainen koneellisesti erotettu porsaanliha, suola (1,7 %), glukoosi, lihaproteiini, perunakuitu, mausteet (mm. valko- ja mustapippuri, inkivääri, korianteri), hapettumisenestoaine (askorbiinihappo), arominvahvenne (E621), aromit (mm. paprika), säilöntäaine (E250). Lihapitoisuus 43 %. Liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet yhteensä 54 Yäk....
Perunajauho ei ole jauhoa, siis viljaa. ap.
eli siis jauhomakkaraa, matala lihapitoisuus. Yäk.
Lihaisat A:t ovat jostain syystä tosi mauttomia käristettynä.
Pakkauskoko: 850g Tuotteen kuumennus/kypsennys/tarjoiluohje: Tuotteen ainekset: suomalainen porsaanliha, vesi, perunajauho, kamara, suomalainen naudanliha, stabilointiaineet (E1420, E450), suomalainen koneellisesti erotettu porsaanliha, suola (1,7 %), glukoosi, lihaproteiini, perunakuitu, mausteet (mm. valko- ja mustapippuri, inkivääri, korianteri), hapettumisenestoaine (askorbiinihappo), arominvahvenne (E621), aromit (mm. paprika), säilöntäaine (E250). Lihapitoisuus 43 %. Liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet yhteensä 54 Yäk....
Perunajauho ei ole jauhoa, siis viljaa. ap.
eli siis jauhomakkaraa, matala lihapitoisuus. Yäk.
tai ylipäänsä vaan huonompaa makkaraa. Niin minä niitä nimitän, tietämättä tarkkaan mitä niissä on. Mutta kun lihapitoisuus on alhainen, niin kutsun makkaraa jauhomakkaraksi.
Ja perunajauho on nimenomaan jauhoa.
Jauhot ovat viljalajeista saatavia tuotteita
T: wikipedia
ne B-luokan makkarat on paljon parempia grillimakkaroit Lihaisat A:t ovat jostain syystä tosi mauttomia käristettynä.
Mutta kun nämä aivottamat broilerit eivät uskalla sanoa että jokin halvempi ja jopa B- luokan tavara on maukkaampaa.
Ja perunajauho on nimenomaan jauhoa.
Jauhot ovat viljalajeista saatavia tuotteita T: wikipedia
Perunajauho on perunajauhoa, vaikka ei viljaa.
Komppaan
ne B-luokan makkarat on paljon parempia grillimakkaroit Lihaisat A:t ovat jostain syystä tosi mauttomia käristettynä.
Mutta kun nämä aivottamat broilerit eivät uskalla sanoa että jokin halvempi ja jopa B- luokan tavara on maukkaampaa.
Lihat lihana ja makkarat makkarana. Lihaisat makkarat ei ole mun makuun.
ap.
ne B-luokan makkarat on paljon parempia grillimakkaroit Lihaisat A:t ovat jostain syystä tosi mauttomia käristettynä.
Mutta kun nämä aivottamat broilerit eivät uskalla sanoa että jokin halvempi ja jopa B- luokan tavara on maukkaampaa.
Itse en osta kesän juhliin grillimakkaroita kun makulihalta. Arkeen nyt käy lerssi kun lerssi. Ukkis on ihna jees, onko a-vai b-luokan lerssiä?
Ja perunajauho on nimenomaan jauhoa.
Jauhot ovat viljalajeista saatavia tuotteita T: wikipedia
se ei ole viljaa nähnytkään.
Perunakuitu tehdään tietysti niistä kuorista, kun ei siellä muualla kuitua niin paljon ole!
kaikenlaista perunakuitua, arominvahvennetta ja säilöntäaineita ihan riittämiin. Siis noissa normimakkaroissa.