Partaäijä-jugurtti, parasta ennen 5.8.2010 uskaltaako syödä?
Kommentit (6)
Avaamaton jugurtti ei mene helposti pahaksi, sokeri vain vähenee, mutta partaäijässä sitä ei paljoa ole alun perinkään... jugurtissa on sellaiset bakteerit itsessään, ettei siihen ihan heti mikään idä.
Maistoin vähän ja ei miltään pahalta maistu. Vähän hapanta on niinkuin maitorahka. Mitään hometta ei pinnassa näy, joten kai sitä uskaltaisi syödä.
Mieheni selvitti luotettavasta lähteestä (Valiolta) että maitotuotteet ovat yleensä ihan kunnossa päiväyksiä pidempään, varsinkin jos kylmäketju ei ole katkennut ja jos pakkaus on avaamaton. Nyrkkisääntönä voi sanoa että mitä happammammasta maitotuotteesta on kyse (rahka, smetana) niin sitä pidempään säilyvät. Maito kestää yleensä pari päivää pidempään, mutta hapanmaitotuotteiden säilyvyys voi olla viikkoja pidempi kuin mitä kannen päivämäärä ehdottaa.
Partaäijä kyllä meillä ainakin menee ihan pahannäköiseksi ja jopa homehtuu, jos on piloilla.
Jos näyttää hyvältä ja maistuu ok:lle, niin söisin. :)