Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

kukkakaalimuussi

Vierailija
13.08.2010 |

teettekö usein perunamuussin tilalle kukkakaali- tai parsakaalimuussia? olen kuullut että jotkut syövät sellaista.



tuleeko siitä perunamuussin tyylistä, vai enemmänkin vauvan sosetta tai sosekeittoa? mitä pitää ottaa huomioon?



en ole karppi, mutta kokeilunhaluinen.

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
13.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä siis ei syö kukaan perunaa, niin kukkakaali on kaikessa meillä perunan korvike, keitoissa jne. Muusia teen silloin kun on sitä vaativaa ruokaa, esim. käristys. Koostumus riippuu ihan siitä miten sen tekee ja kauanko höyryttää. Paljon voita sekaan ja jonkin verran kuohukermaa, niin hyvä tulee :)

Vierailija
2/7 |
13.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä siis ei syö kukaan perunaa, niin kukkakaali on kaikessa meillä perunan korvike, keitoissa jne. Muusia teen silloin kun on sitä vaativaa ruokaa, esim. käristys. Koostumus riippuu ihan siitä miten sen tekee ja kauanko höyryttää. Paljon voita sekaan ja jonkin verran kuohukermaa, niin hyvä tulee :)

eli miten mun pitäs tehdä. pitääkö keittää tosi kypsäks ja teenkä sähkövatkaimella vai sauvasekoittimella?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
13.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keittämällä siitä tulee vetistä, eli höyrytä kunnolla, silleen pehmeeksi. Sit laitat voita sekaan ja vaikka sauvasekoittimella hienonnat vähän. Mie ite muussaan ne puisella pottunuijalla ja sen jälkeen vatkaan vatkaimella sen kerman joukkoon. Niin ja mausteita toki oman maun mukaan. Olen ite laittanu merisuolaa jo sinne kattilaan ku lisänny sen höyrytys veden. Sit voi laittaa chiliä tai aurajuusto tai oikeastaan mitä vaan sekaan. Jos käytät myös lanttua, niin keitä se lanttu ensin ja lisää kypsänä sekaan siinä vatkaus tai hiennonnus vaiheessa :)

Vierailija
4/7 |
13.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

meinaan vaan, maku on erilainen, rakenne on erilainen ja ravintosisältö on erilainen. EIkö ruoastakin tule silloin aivan eri? Miten se voi mitään korvata?

Vierailija
5/7 |
13.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

suhdetta, niin kokeile ensin laittaa 50/50 perunaa ja kukkakaalia.



Hyvää.



Kukkakaalin voi jättää silloin karkeammaksikin.

Vierailija
6/7 |
13.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

meinaan vaan, maku on erilainen, rakenne on erilainen ja ravintosisältö on erilainen. EIkö ruoastakin tule silloin aivan eri? Miten se voi mitään korvata?


Aivan, kukkakaali on ravintosisällöltää aivan eri. Paljon terveellisempi ja monipuolisempi. Ehkä se ei tosiaan korvaa yhtään mitään, koska perunassa ei ole mitään korvattavaa, kun se on sama ku söis pieniä ilmapalljoa. Ja neuvolassa tätä meidän ratkaisua kiiteltiin kovasti :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
13.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

meinaan vaan, maku on erilainen, rakenne on erilainen ja ravintosisältö on erilainen. EIkö ruoastakin tule silloin aivan eri? Miten se voi mitään korvata?


Aivan, kukkakaali on ravintosisällöltää aivan eri. Paljon terveellisempi ja monipuolisempi. Ehkä se ei tosiaan korvaa yhtään mitään, koska perunassa ei ole mitään korvattavaa, kun se on sama ku söis pieniä ilmapalljoa. Ja neuvolassa tätä meidän ratkaisua kiiteltiin kovasti :)

piti vielä kysyä, että miten siis höyrystetään, tarviiko siihen jonkun erikoisvälineen... ei mulla ole ku normikattiloita... :/