Taloudelliset kotiäidit, neuvokaa säästövinkkejä miten ruokalasku OIKEASTI pienemmäksi?
Kommentit (12)
Meitä on 7 henkeä ja tällä viikolla kauppaan on mennyt 110e. Sisältää ainoastaan elintarvikkeet.
Syömme viisi kertaa päivässä, siis 2 lämmintä ateriaa myös.
ja bongaa -50% tai -30% tuotteita - mikäli järkeviä eli ei välttämättä eineksiä kuitenkaan isolle porukalle...
tarjouksista ja valitset halvimman tuotteen tai ainakin halvimmasta päästä...euroshopperit ja pirkat kehiin :) Niistä oppii löytämään hyvän makuiset tuotteet.
T. Äitiysloma loppu ja kymppitonni säästössä
Kotimaiset juurekset ovat edullista, täyttävää ja todella terveellistä syötävää. Niistä voi tehdä vaikkapa pataruokia, laatikoita, sosekeittoja ja raastaa lisäkkeiksi.
Jos jaksaa järjestää lasten kanssa sämpylöiden leipomistalkoot ja tehdä pakkasen täyteen leipää säästää pitkän pennin. Sämpylä ja juuressosekeitto tekevät yhdessä täyttävän ja maittavan aterian hyvin pienellä rahalla.
Aina on menee enemmän rahaa, jos käyn viereisessä s-marketissa. Lidlin tuotteet on hyviä.
aina tuotteita tarjouksesta reilummin sekä puolenhinnan eli viimeisen käyttöpäivän tuotteita esim. lihoja. Niitä voi vaikka pakastaa.
Suosi sesongin vihanneksia, hedelmiä. Ovat yleensä halpoja.
Älä käy kaupassa joka päivä, kerran tai pari viikossa, vältyt heräteostoilta.
Leivät yms leipomomyymälästä, saa halvemmalla kuin kaupasta. Leivät tuoreena pakkaseen, niin saat joka päivä tuoretta leipää.
Ei herkkuja joka päivä. Salli itsellesi kuitenkin herkuttelupäivä silloin tällöin!
Tee ruuat itse. Vältä valmiita eineksiä.
Valitse kauppa, jossa halvimmat hinnat niissä tuotteissa, mitä eniten käytät. Tai hae eri tuotteet eri kaupoista, sieltä mistä halvimmalla saat.
Työssäkäyvälle eväät kotoa. Kunnon ruoka sitten työpäivän päätteeksi kotona.
Ruisleipää tehtiin kerran kuussa koko kuukaudeksi pakkaseen, samoin sämpylöitä.
Karamellia oli ehkä 1 kerta kuussa. vohveleita ja lettuja lauantaisin karamellin sijaan. Kaikki pulla yms. sellainen leivottiin itse, joka lauantai oli jotain leipomuksia.
Eineksiä ei syöty.
Leipomispäivinä laitettiin ohrapuuro uuniin ja se kypsyi siellä leivinuunissa seuraavaan päivään. nam. Ei liity oikeastaan säästämiseen, mutta halpa herkku:)
Marjat poimittiin sukulaisilta tai omista pensaista, niistä mehut ja hillot (samoin omenoista) Marjoista sitten pitkin talvea kiisseleitä ja vispipuuroja.
Perunat saatiin myös omasta pellosta ja mummolasta, niitä syötiin paljon.
Alkoholia ei juurikaan ostettu.
ei siitä niin kauan ole. Ja ihan yrittäjinä vanhemmat olivat, pitkää päivää ja viikkoa tekivät.
Ja silti oli aikaa:)
Kaupassa käydään vain kerran viikossa
Ostetaan terveellistä, kunnon perusruokaa, ei eineksiä. Lihasta niitä maukkaita halpoja osia, ei valmiiksi marinoitua kallista moskaa.
Leivät ostan leipomon myymälästä, viikon satsi n. 4e.
Syödään paljon keittoruokia
Iltapalaksi lapsille puuroa, ei muroja tms.
Kun ruokaa aina jää niin siitä saa jalostamalla uusia ruokia seuraavana päivänä (keitetyt perunat monipuolisin!)
Ja kaupasta vain tarvittavat. Karkkipäivät viikolle ja muina päivinä ei herkkuja. Ei nälkäisenä kauppaan. Tulee aina turhia ostoksia.
Ei naposteluja pitkin päivää, vaan syötte jokainen kunnon ateriat. Vertaile hintoja kaupassa. Mehuja/limuja kannattaa vaihtaa välillä veteen. Samoin kaljat sekä nautinto juomat on turhaa laskua. Kerää kaikki kauppa kuitit viikon ajan ja käy niistä läpi mitä on ruoka tarvikkeita, mitkä muita.