Onko vadelmissa mitään "ravintoarvoa" verrattuna vaikkapa mustikkaan tai mustaherukkaaan?
Kommentit (7)
Siinä vain on niin hirveä työ.
Ajattelin jos joku olisi ehtinyt jos selvittää tai tietäisi ;-))
Täällä kun välillä tulee asiantuntevat vastaukset kuin piippuhyllyltä ;)
ap
-suunnilleen näin piti kirjoittaa-
ap
no... ainakin c-vitamiinin suhteen mustaherukka on ylivoimainen (120mg/100g), vadelmassa on toiseksi eniten (38 mg/100g) ja mustikka heikoin (15mg).
Energiaa eniten on mustaherukassa (59 kcal/100g), mustikassa (44 kcal/100g), vatussa vähiten (41 kcal).
A-vitamiinia eniten on mustaherukassa, 8 kertaa enemmän kuin vatussa. Mustikka sijoittuu noiden puoliväliin.
Folaatteja eli foolihappoja on eniten vatussa, vähiten mustaherukassa.
Karotenoideja (luonnollisia pigmenttejä, antioksidantteja) on eniten herukassa, vähiten vatussa.
Kaiken kaikkiaan kaikki mainitsemasi marjat ovat erinomaisia syötäviä, mutta varsinaista energiaa niissä on aika niukasti.
-2-
Siinä vain on niin hirveä työ.
Ajattelin jos joku olisi ehtinyt jos selvittää tai tietäisi ;-))
Täällä kun välillä tulee asiantuntevat vastaukset kuin piippuhyllyltä ;)
ap
ihanko oikeasti hirveä työ?
ihanko oikeasti hirveä työ?
Vadelmat eivät siis olekaan ihan turhanpäiväisiä.
Kirjotin aloituksen huonosti. Ajattelin ravintoarvoja/ flavonoideja ynnä muita suoja-aineita. en energiamääriä.
Ja mitä kaikkea muuta hyvää marjat nyt sisältävätkään.
ap
on hyvinkin tarkkaan kaikki ravintoaineet ja kalorit yms.
http://www.fineli.fi/foodclass.php?classif=igclass&class=berry&lang=fi