Kotileipurit, auttakaa marsipaanin kanssa!
Tein marsipaanista muotilla kukkia ja lehtiä. Mitenkäs erikokoiset kukat saisi helpoimmin pysymään päällekäin? Ja vielä vaikka lehden sinne alimmaiseksi?
Miten koristeita kuivataan ja missä tapauksessa niin pitää tai ei missään tapauksessa pidä tehdä?
Auttakaahan aloittelijaa...
Kommentit (5)
Kauanko melko ohuiden koristeiden kuivuminen yleensä suunnilleen kestää?
Tunteja vai päiviä?
ap
"Liimauksessa" voi käyttää pikeeriä jossa on viini-tai sitruunahappoa. Happo edesauttaa nopeaa kuivumista.
Pikeeri = valkuaista+tomusokeria+viinihappoa
Koristeet voi kuivata ja se tapahtuu huoneenlämmössä, suojataan pölyttymiseltä. Kannelliset pahvirasiat toimii tässä tarkoituksessa hyvin.
Kuivattaminen riippuu siitä haluaako koristeen olevan kuiva vai tuore. Jos koristeet aiotaan syödä on mielekkäämpää että ne ovat pehmeitä, esim. ruusut.
Jos koriste aiotaan säilyttää, esim. ristiäiskoriste tms. sen voi laittaa kuivattuna kakun päälle jollekin alustalle jonka avulla se on helppo nostaa pois.
Kuivattaminen riippuu siis koristeen luonteesta.
"Liimauksessa" voi käyttää pikeeriä jossa on viini-tai sitruunahappoa. Happo edesauttaa nopeaa kuivumista. Pikeeri = valkuaista+tomusokeria+viinihappoa
Voisikohan tuohon käyttää kaupasta valmiina saatavaa sokerikuorrutusta, jolla voi esim. piparitalon osia liimailla? Kun kyse on vain parista kukasta, niin en millään viitsisi alkaa mitään erikseen valmistamaan...
ap
Eikä sen valmistaminen oikeasti ole mikään iso vaiva.
Käsin (vispilällä) sekoittaa, niin saa sopivan paksuista.
Tässä hyvät ohjeet:
http://ebetys.com/blog/category/Pipareiden+koristeluohje