Vierailija

Eli kaipaisin vinkkejä siitä miten saisi mahdollisimman juhlavat häät ilman kirkkoa? Kun mies on vakaumuksellinen ateisti ja kaikki uskontoon viittaava on ehdoton no no, mutta haluaisin silti mahdollisimman hienot häät...

Sivut

Kommentit (28)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vihkiminen siellä kirkossa olisi korkeintaan suoritettu, aika harvoin hääjuhla siellä on. Eli mikä tahansa iso juhlava tila, vaikka vanha kartano ja siellä salissa vihkiminen.

Tai pelkät juhlat ja maistraatissa pienellä porukalla. Tai lahjotte vihkijän tulemaan vaikka kartanoon vihkimään teidät. Onhan noita vaihtoehtoja.

vihkiminen vanhassa kartanossa ja illalliset ym. samassa paikassa sen jälkeen. Valitset vain tarpeeksi "hienon" ja arvokkaan juhlapaikan ja tosiaan vihkiminen siellä juhlapaikassa, ei maistraatissa.

sitä vihkimistä, kun eikös siviilivihkiminen ole vaan nimet paperiin ilman mitään seremonioita? Miten siihen saisi jotain juhlavuutta? Mutta kiitos tähänastisista vinkeistä!

Siellä oli iso sali, jossa vihkiminen tapahtui. Siitä sitten siirryttiin ruokapöytiin.Tapahtuman juhlavuus on oikeastaan kiinni siitä paikasta, teidän ja vieraiden vaatetuksesta ja käytöksestä. Sillä, puhuuko se vihkijä jumalan siunauksesta vai kahden ihmisen liitosta, ei oikeastaan ole väliä.

toki varmaan jonkin maksun ottavat, mutta on varmasti hyvin kohtuulinen ("vähävaraisilla" tuttavillakin ollut vihkijä juhlapaikalla, tuskin olisivat isoa summaa maksaneet). Ainakin vuosia sitten oli ihan tavallista, että vihkiminen suoritetaan juhlapaikalla. Varmasti löydätte vihkijän, jolle tuo sopii.Lainaus:

Tai pelkät juhlat ja maistraatissa pienellä porukalla. Tai lahjotte vihkijän tulemaan vaikka kartanoon vihkimään teidät. Onhan noita vaihtoehtoja.


hyvin samanlaisetseremoniat ja "löpinät" kuin kirkkohäissä. Ei siistodellakaan mitään "nimet paperiin" toimituksia vaan hyvin lähellä vihkimistä kirkossa.Lainaus:

pyydätte. Ja samat löpinät sormusten vaihdosta, "olette nyt aviopari" ja voitte suudella. Se vihkijä voi myöskin sanoa noi.


Lainaus:

sitä vihkimistä, kun eikös siviilivihkiminen ole vaan nimet paperiin ilman mitään seremonioita? Miten siihen saisi jotain juhlavuutta? Mutta kiitos tähänastisista vinkeistä!
ja sanotte tahdon kun se aka koittaa ja vaihdatte sormukset :)Lopuksi nimet kirjoihin...

ja alatte avioparina juhlimaan :)näin me ainakin teimme

En tiedä pitävätkö he millaisia puheita, mutta teille voisi pitää vihkimisen yhteydessä puheen joku muu. Jos läheisistä ei löydy hyviä puhujia, sellaisen voi myös palkata. (Muistaakseni jollain Proseremoniat-nimisellä firmalla on niitä ainakin tällaisiin tilanteisiin. Ei ole omaa kokemusta.)Joku juhlava paikka ja muuten tavalliset häät. Eiköhän tuo onnistu helposti.

Joten jos virkamiehen haluaa paikalle lauantaina, niin kyllä sille jonkun verran täytyy rahaa maksaa.Mutta eihän sitä noinkaan tarvitse tehdä, vaan nimet voidaan laittaa papereihin aiemmin ja vihkipaikalla voidaan pitää seremonia, jonne on kutsuttu ulkopuolinen puhuja, joka siis ei vihi, vaan pitää puheen avioliitosta, sen kestämisestä, antaa elämänohjeita, jne. Siihen liitettynä musiikkiesitys, vaikka runonlausuntaa tai ihan mitä vaan, niin siitä saa itsetekoisen, ja varmasti samalla omannäköisen, vihkiseremonian.

Minusta ainakin kaunis paikka, puheet, musiikki. Siviilivihkijän saa paikalle 200 €:lla ja ainakin Helsingissä he suostuivat varsinaisen vihkikaavan lisäksi pitämään hääparille puheen. Tosin silloin pitää olla hyvissä ajoin liikkeessä, sillä suosittuina vihkiviikonloppuina ei välttämättä kaikkiin häihin riitä vihkijöitä. Toinen vaihtoehto on tilata Pro Seremonioilta puheenpitäjä. Heillä ei ole vihkioikeutta, mutta voivat pitää kauniin puheen muuten. Käy katsomassa http://www.pro-seremoniat.fi/ siellä on vinkkejä siviilijuhlien järjestämiseksi

ei erikseen pyydetty -14-näin maistraatin sivuilla...Virka-ajan ulkopuolella suoritettava vihkiminen 200 euroa

Siviilivihkimisestä, joka toimitetaan muualla kuin vihkijän toimitiloissa taikka vihkijän toimitiloissa muuna kuin viraston aukioloaikana, aiheutuvat matkakustannukset korvataan vihkijälle valtion matkustussäännön mukaan. Päivärahan saamisen edellytysten täyttyessä vihkijälle maksetaan myös päivärahaa.Matkakorvaus on enintään 100 euroa (yhdeltä parilta), jos vihkiminen tapahtuu jomman kumman vihittävän kotikunnassa.Matkakustannukset jaetaan samana päivänä vihittävien vihkiparien kesken. Jos päivän kaikki virka-ajan ulkopuoliset vihkimiset tapahtuvat virkapaikalla, matkakustannukset jaetaan vihkiparien kesken tasan. Muussa tapauksessa saman päivän aikana eri paikkakunnilla tapahtuvien vihkimisten matkakustannukset jaetaan matkojen suhteessa. Mahdollinen päiväraha jaetaan aina tasan vihkiparien kesken.Virka-aikana ja virkapaikalla suoritettava vihkiminen on maksutonta

Virka-aikana virkapaikan ulkopuolella suoritettava vihkiminen

että tekevät vihkimisiä muuallakin kuin maistraatissa ja myös Hyvinkään ulkopuolelle. Sieltä kannattaa kysyä vihkijää.. Naimisiin.infon sivuilla oli muistaakseni keskusteluja siviilivihkijöistä ja seremonioista.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla