Täytekakun teko samana pvänä vai edellisenä iltana?
Meillä syödään huomenillalla täytekakkua.
Olisiko se parempi tehdä tänä iltana jääkaappiin valmiiksi vai onko se herkullisempaa heti valmistuksen jälkeen eli jos sen tekisi vasta huomenna?
Saa antaa myös vinkkejä hyvistä/helpoista täytteistä, jotka maistuvat myös lapsille ;)
Kommentit (5)
..ja huomenna päälliset, koristelut yms.
Mä käytän kakuissa sisällä aika usein vauva-hedelmäsoseita+kermaa tms.
tänään täytät ja huomenna päällystät ja koristelet vasta just ennen tarjoilua. Mieluiten vielä niin että 2päivää ennen juhlia teet pohjan ja päivää ennen täytät. Ehtii hyvin maut tasoittua ja tasaisesti kostua.
Lapsille maistuu ihan yksinkertainen kermavaahto ja hillo, tai sitten jotain vauvan sosetta (esim. persikka, päärynä..)+kerma ja rahka.
täytteet laittaisin väliin, jotta kakku ehtii hyvin mehustua (ei ole niin kuivaa). Jotkut pitää kuivemmista kakuista, joten sitten vasta samana päivänä. KOristelu sitten vasta juuri ennen syöntiä.
Itse pidin lapsena mansikka-banaanikakuista mutta nykyajan lapset eivät mielestäni enää tuosta välitä. Hyvää on ollut välissä mariannecrunchilla maustettu kermarahka yhdessä välissä ja toisessa jotain hilloa, ei tule liian makeaa vaan raikasta.
teen aina edellisenä päivänä valmiiksi itse kakun, jos vain mahdollista. Koristelu taas on parempi tehdä mahdollisimman viime tipassa.
MUTTA meillä tehdään kostutettu täytekakku, jos tykkää kuivasta niin sen voi tehdä samana päivänä kokonaan.
Täytteenä meillä usein aprikoosihilloa (ja kermavaahtoa, kunnollinen ei lätsähdä mihinkään), kelpaa hyvin lapsillekin. Rahkaa en laita koskaan täytekakkuun, mutta tuota mariannecrunchia voisin ainakin aikuisten kakkuun kokeilla kermarahkan kanssa....
mutta kuorruta ja koristele vasta samana päivänä. Aiankin, jos käytät jotain kerma/voikreemisysteemiä, Marsipaani tms kestää premmin pitkän säilytyksen.