Suklainen juustokakku, joka pakastetaan?
Olen joskus saanut juhlissa ihanaa suklaista kakua, jossa on kekseistä murustettu pohja, ei liivatetta täytteessä ja se piti pakastaa. Sain reseptinkin, jossa oli monen monta eri vaihetta, aineiden sekoittelua eri kulhoissa ja resepti on vissiin joskus ollut Kodin kuvalehdessäkin... Nyt on juhlia tulossa ja resepti hukassa :-( Muistaakseni reseptin nimessä oli naisen nimi...
Onpa sekava sepustus, mutta tuleeko kellekään mieleen kyseistä reseptiä tai mikä parempaa: löytyisikö se joltain?
Kommentit (2)
tällainen herkku :) minun arkistoistani löytyi :)
MOKKATORTTU
esityöt 15 min
valmistus 1 t 15 min
3½ dl suklaakeksejä
1 rkl vettä
2 rkl sulatettua voita
400 gr rahkaa tai raejuustoa
400 gr maustamatonta tuorejuustoa
3 dl sokeria
1 dl kaakaota
½ dl vehnäjauhoja
2 munaa
2 valkuaista
½ dl vahvaa kahvia
koristeluun: tomusokeria (jollei pakasta)
1. säädä uuni 150 asteeseen
2.voitele irtoreuna vuoka (halkaisija 22cm)
3. murenna suklaakeksit, sekoita yhteen veden ja sulatetun rasvan kanssa
4. painele vuokaan ja esipaista uunissa 15 min ja anna jäähtyä ritilällä
5. sekoita rahkaa ja tuorejuustoa yleiskoneessa tai vatkaimella, kunnes seos on kuohkeaa
6. lisää sokeri, kaakao ja jauhot
7. vatkaa lopuksi joukkoon munat ja valkuaiset yksi kerrallaan
8. sekoita tasaiseksi massaksi
9. lisää kahvi joukkoon ja kaada taikina vuokaan
10. paista 150 asteisessa uunissa noin tunti
11. ota uuni pois päältä, avaa luukku ja anna tortun jäähtyä uunissa
12. kun torttu on jäähtynyt kunnolla, irrota vuoan reunat ja nosta pois
LAITA TORTTU PAKASTIMEEN TUNNIKSI JA TARJOILE HIUKAN JÄISENÄ! :-)
Nina Lincolnin jäädytetty suklaajuustotorttu
Ainekset:
Pohja:
9 Suurta grahamkeksia (Digestive)
35 g Voita
Täyte:
200 g Tummaa suklaata
200 g Hovijuustoa/philadelphiajuustoa
150 g Sokeria (1 2/3 dl)
1 tl Vanilliinisokeria
2 Kananmunaa
2 1/2 dl Kuohukermaa
(100 g Pekaani- tai saksanpähkinöitä)
Koriste:
Suklaata
Valmistus:
1. Murenna keksit hienoksi tehosekoittimessa tai voipaperin välissä kaulimella painellen. Lisää pehmeä voi ja painele seos irtopohjaiseen kakkuvuokaan. (Vuoan pohjalle voi laittaa pohjan kokoisen voipaperin, niin kakku on helppo irrottaa vuoasta myöhemmin.).
2. Sulata suklaa paloina vesihauteessa, esim. kaksiosaisen kattilan yläosassa. Laita alaosaan vettä kiehumaan.
3. Sekoita juusto ja n. 1 dl sokeria. Mausta vanilliinisokerilla tai aidolla vaniljalla.
4. Erota kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset juustoseokseen, samoin sulatettu suklaa.
5. Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa puhtaalla vatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää loput sokerista valkuaisvaahtoon. Sekoita valkuaisvaahto juustoseokseen. Vatkaa lopuksi kerma vaahdoksi ja lisää seokseen. Lisää jauhetut pähkinät tai säästä ne kokonaisina koristeeksi tai erikseen tarjottaviksi. Kaada suklaajuustoseos grahamkeksipohjan päälle. Pidä torttua yön yli pakastimessa.
6. Ota kakku pakastimesta n. puoli tuntia ennen tarjoamista. (Halutessasi voit irrottaa
reunat kuumalla veitsellä ja nostaa kakun vuoasta tarjoiluvadille.) Koristele suklaaraasteella ja pähkinöillä. Myös kermavaahtoa voit lisätä koristeeksi tai tarjota erikseen.
Huom! Sokerimäärää voi maun mukaan vähentää vaikka puoleen.
Taivaallista, mutta kaloreita ei kannata laskea!