Pitääkö hautajaisissa kantajilla olla päällystakki?

Vierailija

Hautajaiset on viikon päästä eli kesän kynnyksellä, ja nyt pohdimme pitääkö kantajaksi menevällä olla päällystakki jos vaikkapa sataa..?

Sivut

Kommentit (16)

Vierailija

joissa kantajat olivat ottaneet puvuntakitkin pois kantotehtävänsä ajaksi. Muut omaiset toivat takit haudalle, jossa ne laitettiin siunauksen ajaksi uudestaan päälle.Ei päällystakki ole kuin kylmän varalle, ei se ole siis mikään etikettijuttu. Jos sataa, niin takki on hyvä.

Vierailija

mutta säästyäkseen kastumiselta, kannattaa kaikille kantajille varata kertakäyttösadetakit. Jos tulee vettä kuin aisaa, niin kantotehtävän aikana ehtii kastua ihan likomäräksi ja onpa sitten kiva olla muistotilaisuudessa.t. yksissä järkyn märissä hautajaisissa ollut

Vierailija

vaikka olis kesä. Ne suojaa myös käsiä, se nostoliinan ei ole kauhean sileä, vaan voi helposti polttaa käsiä. Hanska myös antaa paremman pidon, ettei ote hikisestä kädestä lipsu ja arkku menee vinoon.

Vierailija

Lainaus:

mutta säästyäkseen kastumiselta, kannattaa kaikille kantajille varata kertakäyttösadetakit. Jos tulee vettä kuin aisaa, niin kantotehtävän aikana ehtii kastua ihan likomäräksi ja onpa sitten kiva olla muistotilaisuudessa.t. yksissä järkyn märissä hautajaisissa ollut
mainittiin kertakäyttösadeasut joten se on poissuljettu.

Mutta ostaisitteko te kaiken varalta uuden päällystakin kesähautajaisia varten?

Vierailija

Arkku on kappelissa pää alttariin päin. Arkkua kannetaan jalkopää edellä. Kantajien järjestys sovitaan etukäteen. Vahvemmat kantajat aina pääpuolelle. Perinteinen tapa on, että vainajan lähin, esim. puoliso tai vanhin poika ovat ensin sydämen puolella, seuraava vastapäätä, kolmas ensimmäisen vasemmalla puolella keskellä ja neljäs tätä vastapäätä jne. Tästä tavasta voidaan kuitenkin poiketa käytännön syistä. Mikään ei estä myöskään naista toimimasta kantajana.Päällysvaatteet pitäisi olla lähellä, hyvin saatavilla, mikäli niitä käytetään ulos kantaessa. On suositeltavaa käyttää käsineitä käytännön syistä kantoliinan liukumisen estämiseksi sekä vanhan tavan mukaan paljas iho peittäen. Käytettäessä päällystakkia olisi suotavaa, että jokaisella kantajalla on pitkä tumma takki ja valkoinen, yhtenäinen kaulaliina sekä mustat käsineet. Käsine- ja kaulaliinasarjoja (6kpl) saatavana palvelutoimistoistamme.

Vierailija

Mutta kantajilla on hyvä olla suht yhdenmukainen pukeutuminen. Eli mustat puvut ja hanskat. Olen ollut useissa hautajaisissa, ja kyllä ne on sen puvuntakin päällä pitäneet niin kauan kun arkku on saatu maahan. Hytyyssyuihke olis ollut joskus tarpeen, kun hautausmaala oli kamalsati hyttysiaä ja oli kuuma. Nehän syöksyi sitten hikisten arkunkantajien päälle, koska ruumisvaunua ei kovin liki saatu.

Vierailija

kun oli sellainen vesisateinen keli. Kantajilla täytyy olla sitten varavaatteet (puku, paita jne), jos vetta tulee. Ihan älytöntä olisi mennä ilman.

Vierailija

mutta oman ukkini äidin hautajaisissa kaikki järkyttyivät kun kaikilla miehillä oli tumma puku ja naiset pukeutuneet asiallisesti myös tummaan. Ainoastaan minun ukkini tytär perheineen (olivat silloin 46v eli ei nuoruuskaan selitä tätä) äiti oli pukeutunut sinisiin lyhyihin shortseihin ja valkoiseen paitaan. Miehellä oli revityt farkkushortsit ja punainen pikee t-paita. Molemmilla lapsilla oli cars collegeasut. Tämä kyseinen mies vielä kantoi arkkua kun muilla oli tummat puvut. Itku tuli pelkästään jo siitä ettei vainajaa kunnioitettu yhtään.Minusta hyvin voi olal vaikka puku ja ottaa sen takin pois jos on todella kuuma, mutta kaikissa hautajaisissa näitä edellisiä lukuunottamatta myös kesähelteillä on miehet pitäneet takit päällä. Minusta tärkeintä on se, että ollaan yhtenäisen näköisiä. Jos kaikilla on takit päällä, niin yksi ei voi sitä ottaa pois. Jos taas kaikki ottavat takit pois, niin yksi ei voi sitä pitää päällä.Eli kantajien pitää sopia miten toimitaan ja kaikki tekevät samalla tavalla. Ja vaikak hellettä olisi 40 astetta kannattaa olla mustat nahkahanskat koska arkku tosiaan painaa satoja kiloja ja liinat liukuu käsissä.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat