Mistä mä tiedän koska munkkirasva tarpeeksi kuuma?
laitanko vähä väliä sinne koepaloja??? Näkeekö sen? Ettei taikina häviä jo koepaloihin...
Kommentit (14)
näät myös kun rasva "liikkuu" kattilan pohjassa niin silloin voit alkaa kokeilemaan. Äläkä heittele niin isoja paloja.
ja siinä sanottini että testaa sen kuumuutta leipäpalalla, sen pitäisi ruskistua kauniin ruskeaksi minuutissa jos on sopivan lämpöistä.
Onko se sulla vain tekosyy, että ei tartte leipoa itse munkkeja?
TAjuatko, että se öljy kuumennetaan noin 180 asteiseksi (sopivan lämpötilan tosiaan näkee vaikka sillä vaalealla leipäpalalla) ja kun öljy on sopivan lämpöistä HELLAN NUPIT VÄÄNNETÄÄN POIS SILTÄ MAKSIMITEHOLTA. Joten öljy ei tuosta enää kuumene, mitään palon vaaraa ei ole.
Esim mull aon 9 tehoa hellassa, kuumennan sillä täydellä teholla öljyn ja kun se on sopivaa, laitan tehoksi noin 4 tai 5. Munkeista suoraan näkee, onko lämpö sopiva: kun munkki paistuu noin 1,5 minuutissa per puoli, lämpö on sopiva. Jos menee kauemmin, lisätään pykälällä tehoja.
Aika helppoa.
Nimim. munkkeja 15 vuotta monta kertaa vuodessa paistanut.
missä astiassa te niitä paistette?
Minä ostin kaksi pakettia kookosvoita. Riittääkö ne? Pasituuko tasaisesti, jos joutuu kääntelemään?
nimim. ekaa kertaa munkkeja paistamassa
Aika epämääräiset ohjeet. Entäpä vanhalla hellalla. Miten te tosiaan uskallatte?
Haluaisin mutta ahdistaa...
Ei kannata käyttää rypsiöljyä, sillä se imeytyy taikinaan sisälle. Tulee todella rasvaisia ja epäterveellisiä, sillä rypsiöljy on pehmeää rasvaa. Kookosrasvalla tulee paljon kuohkeampia, eikä rasva imeydy taikinaan sisälle. Ja täten rasvan määrä on paljon pienempi munkissa. Toisekseen kookosrasvaan tehdyt munkit on paljon maukkaampia.
En ole ikinä tehnyt munkkeja saati sitten paistanut. Sen tiedän kun alkaa munkkeja paistaa niin ei kannata lähteä keittiöstä pois ja ei vasta puhelimeen jne. Kannattaisi kai olla sammutuspeitto jos roihahtaa rasva liekkeihin vai miten siinä käy?
Kaikkein paras keino rasvapalon sammuttamiseen on tukahduttaminen laittamalla kansi päälle. Se tapahtuu liuttamalla kansi sivulta siten että se jää liekkien ja käden väliin suojaksi. Kun kansi on päällä odetaan hetken aikaa ja sen jälkeen voi tehdä äsken tehdyt vaiheet käänteisessä järjestyksessä suojaamalla itseään kannella. Keinona varsinkin teräksisen kannen tapauksessa nopea ja tehokas. Tätä koulutetaan muun muassa vapaaehtoisessa alkusammuskoulutuksessa.
Tässä on teille paras vastaus: Käytä lämpömittaria. Ostat kaupasta sellaisen lämpömittarin, jonka mittauspää tökätään sinne rasvaan ja sit sen narun toisesta päästä näytöltä luet lämpötilan. Löytyy esim. nimellä elektroninen lihalämpömittari. Erittäin helppo eurata sen rasvan lämpötilaa. Tietysti sitten kun olet kokeneempi ja varmempi niin et välttämättä sitä mittaria enää tarvitse.
metodia käyttäen kuin edellisetkin. Eli testaan paahtoleivän palalla, milloin öljy (käytän rypsiöljyä)on sopivan kuumaa. Munkkeja paistaessa näkee heti, jos öljy on liian kuumaa tai kylmää. Paistan wokkipannussa, johon mahtuu 5 isoa munkkia kerralla. Vieressä pidän kantta, jolla voi tukahduttaa, jos vahinko käy.
Munkkien paisto on täysin turvallista, kun ei hösötä!
Terv. pullataikina kohoamassa, tunnin päästä paistamaan..
käyttäkää munkkirasvaa.
Mutta jos haluatte sellaisia, jotka on hyviä ja haluttaa aina vain lisää, niin sitten jotain rypsiöljyä tai vastaavaa :)
2 ltr riittää hienosti 1,5 litraisen munkkitaikinan paistoon, eli noin 90 - 100 munkkiin.
Ruskistuu parissa minuutissa.