Millainen on ryhmähaastattelu? Työpaikasta siis kyse.

Vierailija

Miten se poikkeaa normaalista haastattelusta? Millaisia asioita kysellään? Ei kait mitään kamalan henk.kohtaista tarvitse monen vieraan ihmisen kuullen alkaa sepustamaan? Miten siellä pitää käyttäytyä?Ihan hoomoilasena olen kun ensimmäsitä kertaa elämässäni joudun ryhmähaastatteluun huomenna!

Auttakaa te jotka olette kokeneempia!

Kommentit (10)

Vierailija

että ryhmähaastatteluissa voi olla noin 5 hakijaa yhtä aikaa. Voi olla osin haastattelua (tuskin kysyttäisiin ihan henkilökohtaisuuksia) ja osin vaikka ryhmätyötä, jotta haastattelijat (yleensä useampia, jos on ryhmähaastattelu) näkevät millaisia rooleja ihmiset luontaisesti ottavat ja miten kukin hakija ryhmässä toimii ja suhtautuu tilanteeseen.Vierailija

Meitä oli siinä kolme "finalistia", ja se kesti koko päivän. Välillä vastailtiin kysymyksiin vuorotellen ja välillä tehtiin ryhmätyötehtäviä, joiden aikana haastattelijat seurasivat just niitä ryhmässä toimimisen tapoja. Osa tehtävistä sivusi myös henkilökohtaisia arvoja, mutta mitään kovin henkilöönmenevää se ei ollut. Ryhmätehtävistä annettiin jotain palautetta myös kaikkien kuullen, mutta se palaute ei ollut mitään sillä lailla henkilökohtaista että sitä olisi jotenkin pitänyt nolostella.Välillä kävimme vuorollamme eri huoneissa tekemässä yksilötehtäviä.

Vierailija

Useimmiten ryhmähaastattelut ovat vain ajan säästöä, eli pyydetään monta haastateltavaa kerralla paikalle "ryhmähaastattelun" nimissä. Silloin haastattelu saattaa mennä esim. niin, että kysytään kysymys ja jokainen vastaa vuorollaan. Eli mitään sen kummempaa ryhmämeininkiä ei ole. Voi olla, että haastattelijat vähän kuuntelevat, että antaako toisille puheenvuoroa, puhuuko joku päälle, keksiikö uutta sanottaavaa vai sanooko aina "no meinasin sanoo samaa ku toi edellinen" jne.

Vierailija

näin kertoi kaverini:Neljälle hakijalle jaettiin kullekin samat paperilaput (n. 15?). Kussakin oli jokin tulokselliseen työympäristöön tms. liittyvä piirre. Hakijoiden piti ryhmänä päättää ja perustella viisi tärkeintä piirrettä. Eli kyse oli eniten juuri roolinotosta/-muodostumisesta ryhmässä ja perustelukyvystä, ei alakohtaisesta osaamisesta. Haastattelijat eivät olleet huoneessa, vaan seurasivat tilannetta kai peililasin takaa.

Vierailija

Keskusteltiin annetuista aiheista. Tehtiin ryhmätöitä (haastattelija tarkkaili ja teki muistiinpanoja). Jokainen kävi vuorollaan tekemässä tietsikalla persoonallisuustestin vai mikä oli nimeltään, sitten niitä pohdittiin ryhmässä, kuka on tarkka ja kuka on johtajatyyppiä jne.Oli kyllä mun mielestä ihan persiistä. Vaikka jatkoon olisinkin päässyt, mutten sitten mennyt, kun sain jo toisen paikan.Tuntui ne muut gimmat ihan teennäisiltä verrattuna siihen, mitä kahvihuoneessa puhuttiin.

Vierailija

ja meille annettiin alaan liittyvä keskustelunaihe, josta me yksinkertaisesti keskusteltiin.Ja oli meillä muitakin tehtäviä, mutta kun tuosta tilanteesta on jo niin kauan aikaa, etten enää yhtään muista mitä muuta tehtiin. Tuo keskustelu vaan on jäänyt mieleen, koska se oli niin tavallisen tuntuinen tilanne, ei lainkaan "haastatteluhenkinen".

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat