mitä ruokaa härästä,kaupassa oli joku file? pötkö vakuumissa
Kommentit (7)
vähän riippuu siitä, että onko tuo filepötkö ulko- vai sisäfilettä.
Samaa mieltä edellisen kanssa, älä tuhlaa rahojasi noihin, mikäli et tuota vertaa tiedä ;)
onpas vaikea kertoa ohjetta oli se sitten sisä- tai ulkofilettä,taitaa olla ylläolevillekkin liian vaikea valmistaa.. kyllähän täällä muutenkin kysytään ruuanlaittoon liittyviä ohjeita..missä asteessa kana paistetaan,sulatetaanko margariini ym ym
Eri lihalaadut kypsennetään eri menetelmillä urpo.
Mutta jos tosiaan pötkösi on fileetä sen voi ihan paistaa. Sisäfilee paksuna klönttinä, ulkofileestä ohut viipale. Jätä sisältä punertavaksi eli pari min. per puoli.
Ota huoneenlämpöön tunti ennen paistamista! Paistamisen jälkeen uunikulhoon ja joka puolelle reilusti suolaa ja mustapippuria maun mukaan.
Sen jälkeen 200 asteisessa uunissa n.puoli tuntia. Ihana sisältä hieman punainen filepaisti on valmis :)
Toinen vaihtoehto on leikata koko file n.2 senttiä paksuiksi pihveiksi ja paistaa kuumalla pannulla molemmilta puolilta sen aikaa kunne neste tulee yläpintaan eli muutamia minuutteja. Jos tykkäät ihan kypsästä niin kauemmin. Sitten suolaa ja pippuria pintaan.
Tarjoile perunan ja kasvisten tai salaatin kanssa.
NAM!
Että kerro itse sitten jokin universaali ohje kaikelle lihalle?
älä herranen aika pilaa lihaa leikkaamalla sitä ohuiksi viipaleiksi. Huh.
älä osta kallista lihaa