Paljon maksaa huonokuntoisen rintamamiestalon peruskorjaus? Edes suurinpiirtein?

Vierailija

Tiedän että myyntiin on tulossa sukulaisvanhuksen huonokuntoinen rintamamiestalo. Pitää varmasti uusia sähköt, sähköt ja varmaan putkiremppakin on tehtävä. Homettakin löytyy kellarista. Talo on vain niin kauniilla paikalla ja olisi ihana pitää se suvussa että mietin onkohan se mitenkään mahdollista...

Sivut

Kommentit (59)

Vierailija

Mutta kuka kertoo onko talo edes korjauskunnossa? Voiko joku viranomainen antaa sille purkutuomion? Ja jos niin paljonkohan purku maksaisi jos sitten rakentaisi kokonaan uuden talon?

ap

Vierailija

Tontin arvo on ilmeisesti noin 75.000,-/1500m2 ainakin jos laskee alueen muiden myytyjen tonttien neliöhinnan mukaan. Talon arvoksi on ilmeisesti laskettu saman verran mutta arvion on antanut kiinteistönvälittäjä.

ap

Vierailija

Ja jos on kunnossa, onko se ainoa, mitä kyseisestä talosta jäisi remontin jälkeen jäljelle...

Voi olla, että jopa halvemmalla saatte rakennettua uuden talon. Tällöin pääsette vaikuttamaan talon malliin ja kokoon ym. alusta saakka.Voi olla, että kannattaa joltakulta rakennusinsinööriltä tms. asiantuntijalta pyytää arvio talon kunnosta.

Vierailija

Toisin sanoen 200 000 ja ylikin.Tuollaisen huonokuntoisen talon peruskorjaus on lähinnä tunteilua, eli ihmiset, jotka siihen ryhtyvät, tekevät sen vain siksi, että saisivat säästettyä vanhan talon. Todellisuudessa talosta joudutaan uusimaan käytännössä kaikki ja yllätykset voivat olla suuria ja karmeitakin.

Home on huono juttu, se on voinut levitä kaikkialle.Entäpä jos koittaisitte saada talon mahdollisimman halvalla ja rakentaisitte tilalle sen uuden, samantyyppisen talon?

Vierailija

se talo menee purkuun niin kannattaa soittaa lähimpäään vapaapalokuntaan, niillä on huutava pula savu, palo ym harjoituksista. Saatpahan talon maantasalle 0 eurolla.

Vierailija

saattaa maksaa enemmän kuin uuden rakentaminen!Lähimmälle VPK:lle soitto... ja jos haluatte säästää jotain vanhasta talosta niin ne puratte mukaan (esim kaakeliuunit).Meidän huvilatontilla oli todella huonokuntoinen talo, joka oli ollut suvussa.

Remontti olisi ollut kallis, liian kallis. Päädyimme purkamaan talon talkoilla ja otimme talteen vain terassin pieniruutuiset ikkunat, jotka oli siis tehnyt lasteni iso-isoisä, joista sitten tein yhdestä peilin ja yhdestä valokuvakehyksen.

Vierailija

niin sala-ojat ei toimi, ja ne pitää myös uusia. Lisäksi voisi epäillä silloin alapohjan kuntoa, eli lattia revittävä auki (niin kai joka tapauksessa, jos tehdään putkiremontti).Putkiremontti on kai noin. 15000-20000? Siis putket, uudet sakokaivot ym. vastavat, jos niitä ei ole ja työt. Missä kunnossa on katto? Isäni teki kattoremontin hiljan itse, siihen meni n. 4000 euroa tarvikkeisiin (työkalut omasta takaa). Sähkörempan hintaa en tiedä. Uuden öljykattilan kuluja voisi tiedustella rautakaupasta?Kannattaisi tutkia, onko seinien sisällä hometta. Kunnon kuntoTUTKIMUS missä rakenteita avataan, olisi hintansa väärti. Meneehän se joka tapauksessa remonttiin. Samalla saisitte korjauslistan tai tuomion talolle.

Vierailija

mutta pistäisin kanssa haarukkaan 100-150 000. Meillä on ollut aikalailla samanlainen tilanne kuin kuvaat, ja osa remontista on teetetty ulkopuolisilla, suurempi osa tehty itse. Kannattaa varmaan pyytää kustannusarviota joltakin remonttifirmalta niin saa vähän käsitystä. Hometta ei kannata pelätä, sen saa pois jos rakenteet ovat muuten kunnossa. Kellarin remontointi maksaa eniten, jos haluaa sen asuttavaan kuntoon. Ja vastaava mestarihan urakkaan pitää myös palkata ja hakea rakennusluvat.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat