Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Lihan sulattaminen

Vierailija
13.03.2010 |

Pitäis saada pihvit käyttöön. Laitoin aamulla jääkaappiin sulamaan, mutta eihän ne illaksi ole sulanneet, ei sitten yhtään.



Meneekö mikrosulatuksessa piloille, eli syödäänkö vasta huomenna.



Entä kauanko vielä menisi huoneenlämmössä sulatellen, ovatko syötäviä ennen puolta yötä?

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
13.03.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laita pihvit yksitellen pussiin, sulje huolellisesti ja laita astiaan tai astioihin johon laitat lämpöistä vettä.Vaihda vesi taas lämpimään kun se on kylmentynyt. Sulaa nopeasti ja tasaisesti, pihvit säilyttää mehevyytensä. Mikroa en lihalle suosittele, on oltava tosi varovainen ettei liha ala jo kypsyä tai sitkistyä pihvin keskeltä, kun reunat on vielä jäisiä. Toi lämmin vesi sulattaa melkein yhtä nopeasti kuin mikro.

Vierailija
2/5 |
13.03.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laita pihvit yksitellen pussiin, sulje huolellisesti ja laita astiaan tai astioihin johon laitat lämpöistä vettä.Vaihda vesi taas lämpimään kun se on kylmentynyt. Sulaa nopeasti ja tasaisesti, pihvit säilyttää mehevyytensä. Mikroa en lihalle suosittele, on oltava tosi varovainen ettei liha ala jo kypsyä tai sitkistyä pihvin keskeltä, kun reunat on vielä jäisiä. Toi lämmin vesi sulattaa melkein yhtä nopeasti kuin mikro.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
13.03.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sulatustoiminta väärin käytettynä kypsyttää ja sitten ei saa pintoja kiinni. Liha ei kuitenkaan ilmaista ole, tee huomenna.

Vierailija
4/5 |
13.03.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

lihaa sulamaan.



Nopeimmin ilman turhaa bakteerien kasvatusta sulatat lihan kylmässä vedessä.

Niin kylmää vettä kuin hanasta tulee, pakastettu liha tiiviissä pussissa (ilma pois pussista) veteen. Vaihda vesi aika ajoin kun lämpenee.

Vierailija
5/5 |
13.03.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Toi vedessä sulattaminen oli kiinnostava, pitääkin joskus kokeilla.



Yleensä kannattaa varata 1-2 vrk sulatukseen, joten suosittelisin ehkä siirtämään pihviruokailun huomiseen.