Lihan sulattaminen
Pitäis saada pihvit käyttöön. Laitoin aamulla jääkaappiin sulamaan, mutta eihän ne illaksi ole sulanneet, ei sitten yhtään.
Meneekö mikrosulatuksessa piloille, eli syödäänkö vasta huomenna.
Entä kauanko vielä menisi huoneenlämmössä sulatellen, ovatko syötäviä ennen puolta yötä?
Kommentit (5)
Laita pihvit yksitellen pussiin, sulje huolellisesti ja laita astiaan tai astioihin johon laitat lämpöistä vettä.Vaihda vesi taas lämpimään kun se on kylmentynyt. Sulaa nopeasti ja tasaisesti, pihvit säilyttää mehevyytensä. Mikroa en lihalle suosittele, on oltava tosi varovainen ettei liha ala jo kypsyä tai sitkistyä pihvin keskeltä, kun reunat on vielä jäisiä. Toi lämmin vesi sulattaa melkein yhtä nopeasti kuin mikro.
Sulatustoiminta väärin käytettynä kypsyttää ja sitten ei saa pintoja kiinni. Liha ei kuitenkaan ilmaista ole, tee huomenna.
lihaa sulamaan.
Nopeimmin ilman turhaa bakteerien kasvatusta sulatat lihan kylmässä vedessä.
Niin kylmää vettä kuin hanasta tulee, pakastettu liha tiiviissä pussissa (ilma pois pussista) veteen. Vaihda vesi aika ajoin kun lämpenee.
Toi vedessä sulattaminen oli kiinnostava, pitääkin joskus kokeilla.
Yleensä kannattaa varata 1-2 vrk sulatukseen, joten suosittelisin ehkä siirtämään pihviruokailun huomiseen.
Laita pihvit yksitellen pussiin, sulje huolellisesti ja laita astiaan tai astioihin johon laitat lämpöistä vettä.Vaihda vesi taas lämpimään kun se on kylmentynyt. Sulaa nopeasti ja tasaisesti, pihvit säilyttää mehevyytensä. Mikroa en lihalle suosittele, on oltava tosi varovainen ettei liha ala jo kypsyä tai sitkistyä pihvin keskeltä, kun reunat on vielä jäisiä. Toi lämmin vesi sulattaa melkein yhtä nopeasti kuin mikro.