Rasvainen ruoka ei aiheuta valtimotauteja
"Rasvainen ruoka ei lihota eikä aiheuta valtimotauteja, osoittavat uudet suuret väestötutkimukset. Johtava ravitsemuslääketieteen lehti julkaisi tammikuun numerossaan jättimäisen meta-analyysin, joka kumoaa vallitsevan käsityksen tyydytetyn maaeläinrasvan yhteydestä sepelvaltimotautiin. Samalla myös nykyiset suomalaiset viranomaisten antamat ravitsemusohjeet joutavat romukoppaan. Terveellinen ruokavalio on vähähiilihydraattinen, ei vähärasvainen."
http://www.biovita.fi/uusi/news.php?lang=fi&id=1589
Kommentit (17)
keitä on tutkimusten taustalla rahoittamassa......
vaan sen takia, kun rasva lihottaa ja tekee läskiksi aivan kuten hiilihydraatitkin.
eihän kukaan tahdo olla rasvapallo?
Joskus tulee yllätyksiä kun aletaan selvittää
keitä on tutkimusten taustalla rahoittamassa......
Margariinin erinomaisuutta todistelevien tutkimusten takana on suuret firmat. Samoin sokeri (jenkeissä maissin tuotanto on järjetöntä).
Suomessa aikanaan kananmuna leimattiin kolesterolipommiksi, koska kananmunantuottajilla ei ollut tarpeeksi rahaa ostaa sopivia tutkimustuloksia.
Uskon, että tämä virallinen ravintosuositus on enemmän kauppapolitiikkaa kuin ihmisen terveyttä parantavaa.
vaan sen takia, kun rasva lihottaa ja tekee läskiksi aivan kuten hiilihydraatitkin.
eihän kukaan tahdo olla rasvapallo?
Ihmisen ruuansulatus ei ole noin yksinkertaista. Jos olisi, kaduilla kävelisi 1000 kg ihmisiä.
Omasta kokemuksesta tiedän, että rasva ei lihota, vaan rasva + hiilarit -yhdistelmä. Mikä kummallisinta, rasvaa tosiaan voi syödä enemmän kuin kulutus on, tuleeko se sitten imeytymättä pois vai mikä on syynä, en tiedä.
Mutta on muistettava sekin että ihmiset ovat yksilöitä. Se mikä sopii yhdelle, ei välttämättä sovi toiselle.
usko yhtään mitään. Liputan edelleen kolesterolilääkkeiden, hyvien rasvojen ja hyvien hiilihydraattien puolesta.
Väärät ajattelumallit ja pahat teot ja suusta ulos päästetyt sanat ihmisen sairastuttavat.
Eri asia on sitten monella tavalla käsitelty ns. ruoka ja lisäaineet sekä selkeät ravintoaineiden puutokset.
Koko "paha eläinrasva"-myytti perustuu vain yhteen ja ainoaan tutkimukseen, PK-projektiin, joka on todistettu vääräksi.
Itsehän sinä uskot vain yhteen tutkimukseen.
Juuri näin.
Sama kokemus minulla. Aluksi en uskonut tähän, mutta päätin kuitenkin kokeilla hiilihydraattejen vähentämistä. Olo on loistava!
Saas nähdä milloin Puska uskalta myöntää olleensa hmm, hieman väärässä, ja hmm tukeneensa pikkasen lääkefirmoja...kuten sikapiikinkin kanssa. Todella kiero mies tuo Pekka Puska!
Rasva ei lihota ellei niitä yhdistä huonojen hiilarien kanssa, se on todistettu monissa tutkimuksissa. Mm. Ruotsi on näiden tutkimusten yksi edelläkävijä. Ja myös sen vuoksi Ruotsissa on jo siirrytty diabeteksen hoidossa suosimaan vhh ruokavaliota ja tulokset ovat huimia. Moni on päässyt eroon kaikista lääkkeistään!
Mutta Puska täällä on ilmeisesti liian kiinni kytköksissä yhä lääkefirmojen kanssa ´koska "pakottaa" diabeetikot syömään tuhottomat määrät hiilareita ja kasvirasvoja VAIKKA diabeetikot tarvitsevat sen myötä enemmän vaan lääkkeitä?
ei ole tosiaan vaikea laskea 1+1....
eli rasvaplakkien kertymisen suonien pinnalle?
mikä sitten aiheuttaa suonten kalkkeutumisen
eli rasvaplakkien kertymisen suonien pinnalle?
Siellä on mainosten seassa ihan oikeitakin tutkimustuloksia.
Yksi teoria on että insuliini aiheuttaa suoniin tulehdustilan, jota kolesterolilla sitten "korjataan". Insuliiniahan erittyy kun verensokeri meinaa nousta liian korkealle.
Eli kun hiilareita vähentää, ja etenkin sokeria, valkoisia vehnäjauhoja, riisiä jne, insuliinitasot pysyvät alhaisempina -> tulehdustila vähenee -> kolesteroli ei kerry suonien seinämiin vaikka sitä veressä olisikin.
Juuri näin.
Sama kokemus minulla. Aluksi en uskonut tähän, mutta päätin kuitenkin kokeilla hiilihydraattejen vähentämistä. Olo on loistava!
kuvittelevat lähtökohtaisesti normaalin ruokavalion olevan ranskanleipää, sipsejä, sokeria ja vaalea pastaa.
Sitten kun jätetään ne pois, kehutaan, kuinka karppaus parantaa olon.
Ei sitten ole tullut mieleen, että ne, jotka on aina olleet normaalipainoisia syö ihan suositusten mukaan ja niihin suosituksiinhan ei kuulu vaaleat leivät ja sokerit ja vaalea makarooni.
Eli olette alkaneet syödä ihan normaalisti eli lisää kasviksia ja hyvälaatuista proteiinia ja tummaa viljaa.
mutta en ole siitä huolimatta syönyt suositusten mukaan. Vähän rasvaa, joo. Paljon kasviksia, joo. Mutta myös älyttömiä määriä sokeria. Sokerin jättäminen ei minulta onnistunut kuin karppaamalla, olin siihen niin pahasti koukussa. En edes ollut omassa tuttavapiirissäni mikään kummajainen karkkilastieni kanssa. Minulla on edelleen kasvissyöjäystäviä, jotka vetävät karkkia rekkalastillisen vuodessa.
Kysymys kuuluu, mihin tarpeeseen sitä namia vedetään ja miksi virallisterveellisellä ruokavaliolla niin monet ovat sokerikoukussa?
Juuri näin.
Sama kokemus minulla. Aluksi en uskonut tähän, mutta päätin kuitenkin kokeilla hiilihydraattejen vähentämistä. Olo on loistava!
kuvittelevat lähtökohtaisesti normaalin ruokavalion olevan ranskanleipää, sipsejä, sokeria ja vaalea pastaa.Sitten kun jätetään ne pois, kehutaan, kuinka karppaus parantaa olon.
Ei sitten ole tullut mieleen, että ne, jotka on aina olleet normaalipainoisia syö ihan suositusten mukaan ja niihin suosituksiinhan ei kuulu vaaleat leivät ja sokerit ja vaalea makarooni.
Eli olette alkaneet syödä ihan normaalisti eli lisää kasviksia ja hyvälaatuista proteiinia ja tummaa viljaa.
Mun mielestä siinä ruokakolmiossa on kuvassa kyllä myös esim. jätskiä, jugurttia jne. Miksi esim. päiväkodeissa, kouluissa, sairaaloissa jne tarjoillaan niin paljon perunaa, valkoista pastaa ja riisiä ja vain todella vähän kasviksia? Lisäaineitakin löytyy mittavasti.
kuvittelevat lähtökohtaisesti normaalin ruokavalion olevan ranskanleipää, sipsejä, sokeria ja vaalea pastaa.
Sitten kun jätetään ne pois, kehutaan, kuinka karppaus parantaa olon.
Ei sitten ole tullut mieleen, että ne, jotka on aina olleet normaalipainoisia syö ihan suositusten mukaan ja niihin suosituksiinhan ei kuulu vaaleat leivät ja sokerit ja vaalea makarooni.
Eli olette alkaneet syödä ihan normaalisti eli lisää kasviksia ja hyvälaatuista proteiinia ja tummaa viljaa.
Vaikka olet miten normaalipainoinen, sinulla voi olla verisuonet tukossa. Ei se kolesteroliplakki painoa lisää.
Suoniongelmat aiheuttaa suonien tulehdustila joka taas johtuu liki main viljoista! Etenkin vehnästä, mutta myös ohra ja ruis ovat pahasta monelle, ei pelkästään keliaakikoille!
Rasvalla ei ole osaa eikä arpaa näissä jutuissa! Ihmien on kautta aikain syönyt rasvaa ja proteiinia, keräilija-ihminen siis. Miljoonia vuosia.
Vasta viimeisen 100v aikana on viljaa alettu tosissaa jalostaa ja vilja on nykyään kaukana ns. oikeasti viljasta jota jo muutama sata vuotta sitten viljeltiin.
Jalostetut/puhdistetut viljat, siinä syy!
"Ravintorasva–kolesteroli–valtimotaudit -teoria on virheellinen kuten "keisarin uudet vaatteet". Valion entinen tutkimusjohtaja professori Kari Salminen on siis ollut oikeassa ja THL:n pääjohtaja Pekka Puska väärässä. Tosiasiassa kolesterolilla ei ole juuri mitään tekemistä valtimoiden kovettumisessa. On todennäköistä, että noin 600 000 suomalaista syö turhaan kalliita kolesterolilääkkeitä.
Pekka Puska esittää, että sydäntautikuolleisuuden aleneminen Suomessa olisi Pohjois-Karjala -projektin antiota. Todellisuudessa kuolleisuus lähti laskuun jo ennen PK-projektin käynnistymistä niin Pohjois-Karjalassa kuin muualakin Suomessa (kuva). Käyrä noudattaa samaa kaavaa muuallikin maailmassa; syytä sydänkuolleisuuden vähenemiseen ei pystytä selittämään."