Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Asumme rivitalossa, ja on meidän vuoromme tehdä lumityöt. Saimme eilen vähän närkästynyttä kommenttia naapurilta, joka oli tehnyt ne päivällä meidän puolestamme. Olemme aina hoitaneet osuutemme tunnollisesti, ja niin olisimme eilenkin tehneet tuossa klo 17 jälkeen. Onko jokin kirjoittamaton sääntö, että taloyhtiössä lumityöt on tehtävä aamulla? Jos lunta ei siis ole tullut niin paljoa, että pihasta pääsee huoletta pois kävellen ja autolla.

Sivut

Kommentit (28)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

että onhan se nyt helpompaa kolata vähemmän kerrallaan, kuin odottaa vaikka aamuun, jolloin sitä lunta on kenties kaksinverroin. Tuntuu vain aikamoiselta urakalta, kun pitää lähteä seitsemän jälkeen päiväkodin kautta töihin, että pitäisi varuilta herätä viideltä katsomaan, onko tullut paljon lunta. Kolaatteko te muut tosiaan yöllä, eikö sitä kiellä järjestyssäännötkin? ap

Esimerkiksi liikuntarajoitteiset eivät pääsisi koko päivänä liikkeelle jos vasta illalla tehtäisiin. Eivätkä kaikki nauti lumisista lahkeista. Jos teillä on työvuoro, on se hoidettava ajallaan.Lumi myös pakkautuu jalkojen alla kuhmuraiseksi pinnaksi jos hangessa kävellään. Tämän jälkeen se ei enää kolalla helposti lähdekkään -> tie jää epätasaiseksi ja jäädyttyään (jossain vaiheessa jäätyy kyllä) on todella liukas. Hiekoituskaan ei auta jos muhkurainen jäinen pinta.

Lainaus:

että onhan se nyt helpompaa kolata vähemmän kerrallaan, kuin odottaa vaikka aamuun, jolloin sitä lunta on kenties kaksinverroin. Tuntuu vain aikamoiselta urakalta, kun pitää lähteä seitsemän jälkeen päiväkodin kautta töihin, että pitäisi varuilta herätä viideltä katsomaan, onko tullut paljon lunta. Kolaatteko te muut tosiaan yöllä, eikö sitä kiellä järjestyssäännötkin? ap
jos et ole kolannut MYÖS aamulla. Ennen kuutta ei kyllä tarvitse kolata, mut ennen kahdeksaa olisi tosiaan syytä.

Lainaus:

no meidän tarvitsee kolata ennen kuutta, aloittaa siis viideltä ihan omista syistämme, ehtiäksemme töihin. ap


mutta muiden taloyhtiön asukkaiden ei pitäisi joutua siitä kärsimään!

aamulla kolaaminen estä myös illallakin kolaamasta, että olisi vähemmän lunta kerralla. Mutta aamuisin nyt ainakin on lumityöt tehtävä. Me asumme tosin okt:ssa, mutta tykkään tehdä pari kertaa päivässä, jos lunta tulee runsaasti. Tosi kivaa puuhaa se on, etenkin nyt äippärillä, kun siitä ei tule mitään kiireessä tehtävää pakkopullaa ja lapset on innolla mukana!

jos päivällä sataa niin kyllähän silloin riittää illalla kolaaminen.Jos tuo on niin vaikeata niin ehdota seuraavassa yhtiökokouksessa että otatte huoltoyhtiön hoitamaan lumityöt. Saatte olla rauhassa.

vaan että illalla kolaaminen vähentää aamulla kolaamisen määrää (kun joku oli sitä mieltä,että ei päivän lumia enää illalla kannata kolata). Kivaa puuhaa se minustakin on, jos saa tehdä rauhassa ja kiireettä, eikä yöaikaan. ap

Jos joudutte tekemään ne aikatauluistanne johtuen aamuyöllä, niin sitten teette silloin. Ei se talonmiesvuoro teillä montaa viikkoa varmaan ole?

Muutatte vaan rytmiänne niin, että menette silloin aiemmin nukkumaan (pystytte, koska töiden jälkeen ei tarvitse mennä kolaamaan) ja heräätte aiemmin.Tai sitten otatte vastaan naapureiden valitukset.

Asun lapissa ja yhdessäkään rivarissa jossa olen asunut ei ole tehty lumitöitä aamuisin vaikka olisi metri tullut lunta vaan lumítyöt tehdään kun tullaan töistä.

En ole kyllä kullut kenenkään kaverinkaan aamuisin lunta kolaavan, ainoastaan liittymä on ehkä pitänyt kolata jos aura-auto on pukannut siihen kasan.

noita töitä jos ei kerran onnistu muuten!Jos teistä on kohtuutonta että ennen kukon kiekasua teette vuorollanne lumityöt niin se on kohtuutonta.Tollaset asiat pitää käydä läpi kokouksissa. Luulis että olet valmis maksamaan jos et itse teekään.

Mutta kyllä ne aamilla tehdään ettei tamppaannu.

Jos on tollanen asenne niin ne jää pian kokonaan tekemättä..Me asutaan ok- talossa ja naapurissa 8-kymppinen pappa käy viideltä kolaamassa pihansa ja tien edustansa. Asenne kohdallaan. Voisihan se vaan hengailla iltapäivään saakka, mutta kyllä se on helpompaakin kolata aamulla ja illasta uudestaan: ei ole niin paljoa kerralla.Mutta pullamössöjen tarttee sitten vaan hankkia ulkopuolinen tekijä.

Itse herään klo 5 tekemään lumitöitä jos yöllä on satanut lunta. Klo 6 pitää olla pihat puhtaana kun toiset alkavat liikkua. Jos eiu kykene tekemään ajoissa lumihommia niin kannattaa ottaa vuorolleen joku joka tekee ne oikeaan aikaan.

Mutta teen mieluummin omakotitalon lumityöt vaikka viideltä ennen töihin lähtöä kuin ajan ensin autolla pariin kertaan yli ja joudun vielä töiden jälkeen lumitöihin.Tänään piti herätä puoli tuntia aikaisemmin ja piha oli puhdas puoli kuudelta, mutta onpahan tehty. :)

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat