minkälaista jugurttia karppi syö,entä mitä hedelmiä?
millaista herkkua syötte? entä voiko kastikkeen tehdä muusta kuin tomaattipohjaisesta?
Kommentit (18)
en todellakaan kaipaa jauhokastikkeita :D
Turkkilasita jogurttiaja paljon marjoja.. Ei hedelmiä. Sisältävät liikaa hedelmäsokeria joka on maskalle melkoisen samanmoinen täsmämyrkky kuin alkoholikin.
perheelle ja ei viitsisi pelkkää kermaa laittaa,millä suurustatte??
Vertaat hedelmiä alkoholiin?
Okei, ehkä oot mennyt vähän liian pitkälle, kannattais mennä ottaan verinäytteet.
Eli hedelmäsokeri on yhtä paha maksakirroosin aiheuttaja kuin alkoholikin.
Eli hedelmäsokeri on yhtä paha maksakirroosin aiheuttaja kuin alkoholikin.
suurin osa niitä alkoholisteja. Ei hedelmillä itseänsä sairaaksi tee.
Maksakirroosin syyt
Runsas ja jatkuva alkoholin käyttö aiheuttaa maksasolujen kroonista tulehdusta (alkoholihepatiitti), joka vuosien aikana johtaa sidekudoksen muodostumiseen ja kirroosiin. Miehillä kirroosin vaara on selvästi suurentunut, jos päivittäisen absoluuttisen alkoholin määrä on 60–80 grammaa tai enemmän. Määrä vastaa 4–5 ravintola-annosta. Naisilla jo pienempi määrä on vaarallinen. Suomessa maksakirrooseista enemmän kuin yhdeksän kymmenestä on alkoholin aiheuttama.
Virustulehduksen aiheuttamista pitkäaikaisista maksatulehduksista (ks. «Maksatulehdus, hepatiitti» 1) B- ja C-hepatiitti voivat vuosien kuluessa johtaa kirroosiin. Suomessa näiden virusten aiheuttamia maksatulehduksia on moniin muihin maihin verrattuna vähän, minkä vuoksi myös niiden aiheuttamien kirroosien määrä on melko pieni.
Yleistyvä maksakirroosin syy on rasvamaksa (ks. «» 2), joka liittyy lihavuuteen, etenkin vyötärölihavuuteen (ks. «» 3). Osalla rasvamaksaan liittyy maksan tulehdusreaktiota, joka vuosien mittaan johtaa kirroosiin.
Yksi kirroosiin johtava maksasairauksien ryhmä ovat autommuunimekanismilla (ks. «Autoimmuunisairaudet» 4) syntyvät maksan tai sappiteiden tulehdukset. Näitä ovat sappikirroosi eli primaarinen biliaarinen kirroosi (ks. «» 5) ja krooninen autoimmuunihepatiitti.
Eli ups teillä karpeilla se RASVA on riski, ei meillä normisyöjillä ne hedelmät.
jouduin tämän itsekin toteamaan ja asian edessä nöyrtymään kun mulle tuli raskausdiabetes. Tästä jo aikaisemminkin täälä purnasin.
Kuvittelin hedelmien syömisellä olevani kovastikin terveellisiä elämäntapoja noudattava mutta sinne meni romukoppaan sekin harhatieto.
Sokeri on se pahin ja sitä vaan saa suoran sokerni jälkeen eniten hedelmistä :(
Minulla pysyy raskaudiabetes kurissa liha/kerma/kananmuna pitoisella ruualla eli tietämättäni karppaan koko ajan. En ole moisesta elämäntavasta kuullut aikaisemmin, mutta nyt mulla ovat arvot kohdallaan. Juureksia ja salaattia menee lisäksi.
Eli kyllä hedelmillä itsensä todellakin tekee sairaaksi: diabetes. Ja tosiaan tavallisilla jugurteilla. Olen niin vihainen näille markkinavoimille, kuinka voi ollakin että sellaisia sokeripommeja saakin mainostaa terveellisinä vaihtoehtoina ja vielä lapsille..
En syö pastaa, perunaa tai riisiä enkä sokeria. Ruisleipää syön joskus, en joka päivä.
Jugurttina käytän tavallista maustamatonta jugurttia, usein syön myös rahkaa. Hedelmiä syön ihan laidasta laitaan (appelsiini, omena, kiivi, ananas jne). Viralliseksi karppaajaksi minusta ei siis kai ole.
Maksakirroosin syyt Runsas ja jatkuva alkoholin käyttö aiheuttaa maksasolujen kroonista tulehdusta (alkoholihepatiitti), joka vuosien aikana johtaa sidekudoksen muodostumiseen ja kirroosiin. Miehillä kirroosin vaara on selvästi suurentunut, jos päivittäisen absoluuttisen alkoholin määrä on 60–80 grammaa tai enemmän. Määrä vastaa 4–5 ravintola-annosta. Naisilla jo pienempi määrä on vaarallinen. Suomessa maksakirrooseista enemmän kuin yhdeksän kymmenestä on alkoholin aiheuttama. Virustulehduksen aiheuttamista pitkäaikaisista maksatulehduksista (ks. «Maksatulehdus, hepatiitti» 1) B- ja C-hepatiitti voivat vuosien kuluessa johtaa kirroosiin. Suomessa näiden virusten aiheuttamia maksatulehduksia on moniin muihin maihin verrattuna vähän, minkä vuoksi myös niiden aiheuttamien kirroosien määrä on melko pieni. Yleistyvä maksakirroosin syy on rasvamaksa (ks. «» 2), joka liittyy lihavuuteen, etenkin vyötärölihavuuteen (ks. «» 3). Osalla rasvamaksaan liittyy maksan tulehdusreaktiota, joka vuosien mittaan johtaa kirroosiin. Yksi kirroosiin johtava maksasairauksien ryhmä ovat autommuunimekanismilla (ks. «Autoimmuunisairaudet» 4) syntyvät maksan tai sappiteiden tulehdukset. Näitä ovat sappikirroosi eli primaarinen biliaarinen kirroosi (ks. «» 5) ja krooninen autoimmuunihepatiitti. Eli ups teillä karpeilla se RASVA on riski, ei meillä normisyöjillä ne hedelmät.
Suomalaisten keskivartalolihavuus johtuu nimenomaan sokeriaineenvaihdunnan häiriöistä! Siihen suurin syy on rasva-sokeritasapainon häiriintyminen. Syödään sekä sokeria että väärää rasvaa mielin määrin.
II-tyypin diabetes on näiden sokerilienten litkimisen, pikaruokien ja sokeristen välipalojen vuoksi kasvanut räjähdysmäisesti NUORTEN parissa!
Jugurttina käytän Turkkilaista jugurttia. Nyt on kauppoihin kuulemma tullut myös halvempi; Rainbown vastaava joka kuulemani mukaan on ihan hyvää.
Syön itse 2-3 kertaa päivässä.
Jos haluan herkkua, sulatan hieman tummaa suklaata kerman sekaan mikrossa. Sitten vispaan kermaa, sekoitan siihen mascarponea, ja kaikkein viimeisenä sekoitan sen sulatetun suklaan siihen kermaseokseen. Tulee ihan todella hyvää.
Kun teen kastikkeita laitan kermaa ja juustoa. Jos tarvitsee lisätä volyymiä tai juoksevuutta laitan vettä lisäksi. Kerman kaveriksi voi myös laittaa kookosmaitoa veden tilalle. Mutta tosiaan, tällä tavalla olen saanut mielestäni tarpeeksi paksua kastiketta. Olen kuullut jostain että kookosjauholla olisi suurustava vaikutus. Esimerkiksi psyllium (fiber husk) imee itseensä myös nestettä, ehkä sillä voisi suurustaa? En ole kokeillut.
Eli ups teillä karpeilla se RASVA on riski, ei meillä normisyöjillä ne hedelmät.
sä näin näppärään johtopäätökseen päädyit noiden edelläkirjoittamiesi perusteella? Rasvan syöminen ei todellakaan tarkoita rasvan kertymistä maksaan tai mihinkään muuallekaan.
Tervetuloa vaan kokeilemaan karppausta, niin huomaat saman ihan omakohtaisestikin.
Vaan runsaan sokerin, runsaan VÄÄRÄN rasvan ja hötöhiilarien syömisestä.
Eli pikaruoka, sipsit, popcornit, pulla, keksit, karkit, sokerimehut, kevyttuotteet koska ovat sokeroituja ym.
Jos vetää paljon rasvaa ja paljon hiilihydraatteja yhdessä niin rasva-sokeritasapaino häiriintyy.
mutta en kyllä menisi sanomaan hänen ruokavaliotaan missään mielessä terveelliseksi. Koska kun ei voi syödä mitään sokeria, eikä mitään hedelmäsokeria, tulee syödyksi korostetusti kaikkea muuta. Kaverini kropasta ei IKINÄ arvaisi, että hän ei saa syödä mitään sokereita. Vaatekoko on varmaan jotain 48 ja paino ainakin 90kg ja naisesta on kyse.
Joten ei se fruktoosittomuus/sokerittomuus tarkoita, että ruokavalio olisi sitten tämän jälkeen jotenkin terveellinen!
Vaan runsaan sokerin, runsaan VÄÄRÄN rasvan ja hötöhiilarien syömisestä.
Eli pikaruoka, sipsit, popcornit, pulla, keksit, karkit, sokerimehut, kevyttuotteet koska ovat sokeroituja ym.
Jos vetää paljon rasvaa ja paljon hiilihydraatteja yhdessä niin rasva-sokeritasapaino häiriintyy.
Maksakirroosin syyt Runsas ja jatkuva alkoholin käyttö aiheuttaa maksasolujen kroonista tulehdusta (alkoholihepatiitti), joka vuosien aikana johtaa sidekudoksen muodostumiseen ja kirroosiin. Miehillä kirroosin vaara on selvästi suurentunut, jos päivittäisen absoluuttisen alkoholin määrä on 60–80 grammaa tai enemmän. Määrä vastaa 4–5 ravintola-annosta. Naisilla jo pienempi määrä on vaarallinen. Suomessa maksakirrooseista enemmän kuin yhdeksän kymmenestä on alkoholin aiheuttama. Virustulehduksen aiheuttamista pitkäaikaisista maksatulehduksista (ks. «Maksatulehdus, hepatiitti» 1) B- ja C-hepatiitti voivat vuosien kuluessa johtaa kirroosiin. Suomessa näiden virusten aiheuttamia maksatulehduksia on moniin muihin maihin verrattuna vähän, minkä vuoksi myös niiden aiheuttamien kirroosien määrä on melko pieni. Yleistyvä maksakirroosin syy on rasvamaksa (ks. «» 2), joka liittyy lihavuuteen, etenkin vyötärölihavuuteen (ks. «» 3). Osalla rasvamaksaan liittyy maksan tulehdusreaktiota, joka vuosien mittaan johtaa kirroosiin. Yksi kirroosiin johtava maksasairauksien ryhmä ovat autommuunimekanismilla (ks. «Autoimmuunisairaudet» 4) syntyvät maksan tai sappiteiden tulehdukset. Näitä ovat sappikirroosi eli primaarinen biliaarinen kirroosi (ks. «» 5) ja krooninen autoimmuunihepatiitti. Eli ups teillä karpeilla se RASVA on riski, ei meillä normisyöjillä ne hedelmät.
Suomalaisten keskivartalolihavuus johtuu nimenomaan sokeriaineenvaihdunnan häiriöistä! Siihen suurin syy on rasva-sokeritasapainon häiriintyminen. Syödään sekä sokeria että väärää rasvaa mielin määrin.
II-tyypin diabetes on näiden sokerilienten litkimisen, pikaruokien ja sokeristen välipalojen vuoksi kasvanut räjähdysmäisesti NUORTEN parissa!
Syön kolme kunnon ateriaa päivässä, en välipaloja ollenkaan. Kyläillessä otan kohteliaisuudesta kupin kahvia ja jos sen kans on leipäjuustoa, niin sitä otan.
Meillä ei kukaan onneksi oikein tykkää kastikkeista, mutta olen tehnyt vaihteeksi kastiketta esim. näin: löysää kasvissosekeittoa kerman keralla, voi laittaa keitinvettä keittoon, niin ei tarvi laittaa niin paljon kermaa. Kerma ja sulatejuusto saostaa jonkin verran, samoin kananmunan keltuainen. Joskus teen broilerille kookoskastikkeen siitä valmiista kookos-limepurkista. Joo, tiedän, se on kevyttä ja siinä on "ylimääräisiä" aineita, mutta lorautan siihen joukkoon vähän kermaa.
En niin hirveästi käytä rasvaa, mutta jonkin verran suosituksia enemmän ja tietysti voita ja kylmäpuristettua oliiviöljyä. Proteiineja syön myös vähän enemmän kuin suositellaan ja kasviksia myös. Marjoja syön päivittäin, juon piimää ja syön juustoa. Hedelmiä käytän esim. rahkan makeutukseen, eli muutama viipale banaania tai omenaa. Syksyllä söin kotimaisia omenoita.
Enimmäkseen syön turkkilaista jugurttia, mutta myös tavallista maustamatonta luomujugurttia.
kohtuullisesti!
Hedelmien sokeri tosiaan nostaa verensokeria, mutta ei yhtä voimakkaasti kuin puhdistettu "tavallinen" sokeri. Siksi hedelmiöä ei pitäisi syödä mielin määrin. Ja eri hedelmissä on eri määrä sokeria, mikä kannattaa huomioida myös.
Keskivyötärölihavuuteen vaikuttaa riittämätön yöuni ja stressi. Kannattaa siis nukkua kunnolla!Jotkut lihovat luontaisesti keskivartalosta, mikä liittyy omaan hormonitoimintaan - kyseessä on ns. miestyyppinen lihominen. Tällaisen henkilön pitää olla erityisen tarkka elämäntapojensa suhteen, sillä keskivartalorasva johtaa usein metaboliseen oireyhtymään, mikä taas johtaa usein moniin ikäviin kroonisiin sairauksiin ja lyhyempään eliniänodotteeseen. Kovat rasvat vaikuttavat osaltaan näiden sairauksien syntymekanismiin, joten toden totta sitä kovaa eläinrasvaa ja tyydyttyneitä rasvhappoja kannattaa vältellä, sitä saa olla naisen ruokavaliossa noin 20g/päivä.
kaipaan omia kokemuksianne,en halua lukea netistä joltain tietyiltä sivuilta :)