Miten poronkäristyksestä saa pehmeää?
Kommentit (4)
Vähintään tuo kakkosen mainitsema tunti puolitoista. Mulla menee käristyksen tekoon kaikkineen ainakin pari tuntia ja tulee pehmeää vaikka olisi millaisia jämäpaloja. Käristykseenhän ne "huonommat" osat kuuluukin käyttää, hyvästä lihasta voi tehdä jotain fiinimpää.
Vähintään tuo kakkosen mainitsema tunti puolitoista. Mulla menee käristyksen tekoon kaikkineen ainakin pari tuntia ja tulee pehmeää vaikka olisi millaisia jämäpaloja. Käristykseenhän ne "huonommat" osat kuuluukin käyttää, hyvästä lihasta voi tehdä jotain fiinimpää.
käristys tehdään kunnon kohmeisesta paistilihasta vuolemalla ohuen ohuita suikaleita, ei todellakaan ole mitään jämälihaa se. Kamalaa "käristystä" saakin täällä etelässä noista jänne ja läskipaloista tehtynä, jota en kyllä kehtaa edes käristykseksi kutsua.
Käristys tehdään kunnon kohmeisesta paistilihasta vuolemalla ohuen ohuita suikaleita, ei todellakaan ole mitään jämälihaa se. Kamalaa "käristystä" saakin täällä etelässä noista jänne ja läskipaloista tehtynä, jota en kyllä kehtaa edes käristykseksi kutsua.
[/quote]
Jämäpaloista käristyksen tekemällä saatte varmasti sellaista purkkaa, ettei kenelläkään tee mieli syödä sitä..
kaupan lihat ovat valitettavasti yleensä melkoisia jääne ja läskipaloja. Haudutus kasarissa 1-1,5h tekee lihasta pehmeän.