G: uusi keittiö uudessa talossa- kymmenen tärppiä ?
Siis suunnitelmat on, mutta jos heitätte tärppejä, voin tsekata, unohdinko jotain...
MItä Sinä ainakin huomioisit ?
Ja keittiö on iso tupakeittiö
Kommentit (30)
kulmassa oleva karusellikaappi on tosi hyvä. Tilankäytön maksimointia. Tosi kätevästi saa kattilat esille.
meillä on toisessa kulmassa allas ja taas olen 2:sen kanssa eri mieltä. meillä yksi allas ja todellakin riittää. En halunnut kahta allasta. Siis kulmassa iso ja syvä allas. siinä mahtuu esim. pellit pesemään. Lähes kaikkihan tulee koneessa pestyä, joten huuhtelun takia ei tarvi kahta allasta.
Ja roskis kannattaa sijoittaa perinteisesti altaan alle, vaikka nykyään paljon keittiöliikkeissä suosittelevat hieman korkeammalle siihen viereen. Olen jälkikäteen ollut tyytyväinen, että ei tarvitse roskia, esim. perunsn kuoria nostella sivusuunnassa. ja roskiskaappi tilava, jotta mahtuu tilavat astiat.
Ja ne stoparut, hiljentimet laatikoihin ja kaappeihin kannattaa ottaa. Lisäävät oikeasti käyttömukavuutta.
Ja ne stoparut, hiljentimet laatikoihin ja kaappeihin kannattaa ottaa. Lisäävät oikeasti käyttömukavuutta.
keskitasolle kalusteisiin, lautaskaappi sen viereen, niin on painavia lyhyt matka nostella ja selälle helppo.
Lattialaatta (jos ei puulattia) sellainen, joka ei kosteanakaan liukas.
Iso vihanneslaatikko kylmäkalusteissa ja tosiaan runsaasti kylmätilaa.
tiskikone ylhäälle. Ja alalaatikot - yhtään kaappia ei alatasolle tarvita.
meillä on sellainen kapea ja korkea kaappi, joka vedetään ulos. Eli sisällä on korit. Se on aika kätevä.
Ja missään tapauksessa ei laattalattiaa, ellet tykkää jynssätä saumoja kynnet verillä.
- Jos kulmakaappeja kattiloille tm., niin "S:n malliset", erikseen ulosvedettävät kulmamekanismit. Ne on ainoat, miltä saa helposti takimmatkin kamat.
- Tarpeeksi kaappitilaa. Laske valmiiksi, mitä tavaraa laitat mihinkin kaappiin.
- Yläkaappien ovet 4 cm pidemmiksi kuin rungot, jotta ei tarvitse rumaa valolistaa. Ledinauhaa sitten kaapin alapintaan työvaloksi.
- Keittiöön joku tila, mihin saat ergorapido-tyyppisen pikaimurin.
- Jokin paikka keittokirjoille, mikäli niitä käyttää.
- Jokin paikka keittiöjakkaralle, jotta pääset helposti myös ylimmille hyllyille.
- Huomoithan, että integroitavat mikrot maksaa neljä kertaa enemmän kuin tavalliset -> älä turhaan suunnittele paikkaa integroitavalle, ellet todella ole valmis siitä maksamaan noin 400e ylimääräistä
- En suosittele Mielen koneita, joka värkin kanssa ollut harmia, vaikka markkinoiden parhaat piti olla.
- Puolitoista allasta on hyvä, siihen ne koripohjaventtiilit, vihanneskulhot ym.
- Roskakaapin huolellinen suunnittelu: Meillä nyt sellainen, että siihen mahtuu yksi isompi ja neljä pienempää. Litroja en tiedä, mutta tuohon isoon menee prisman kassi juuri sopivasti -> saa täyteen, muttei tarvi venyttää.
Ylipäänsä kiinnittäisin huomiota että on kunnollinen jätteiden lajittelumahdollisuus. Myös kartongille ja lasille ja metallille jokin oma astia. Meillä on roskiskaapin alla laatikko, jossa roskapussit ja metalli+lasijäte. Roskiskaappiin mahtuu 3 jäteastiaa. Toinen mikä meillä on tosi onnistunut on oma kaappi erilaisia keittiökoneita varten, yleiskone yms on vetolaatikossa helposti otettavissa esille. Muuten nuo koneet lojuu siinä pöytätasolla vaikka ehkä kerran viikossa tarvitsee. Isompi kaappi vaan tarvittaisiin.
altaiden vieressä luukut roskiksille. Siis roskiskaappi on siinä alla ja luukut biojätteelle ja sekajätteelle. Tosi kätevä juttu ja luukut on tiiviit mutta silti helpot avata, ei haise.
Muutenkin niillä on aika hyvä se roskisjuttu. Neljä isompaa astiaa, alhaalla kaksi astiaa kartongille ja lasille yms kierrätettäville, niiden päällä sitten seka- ja biojäteastiat.
hyvää:
- iso Stalan allas, jossa pikkuruinen kaatoallas. Oisko joku combo XL tai vastaava. Siinä mahtuu pesemään uunipellit jne. vaivatta kun hana on korkeaa mallia.
-Oras Ventura hana, jossa on sellainen infrapunatunnistin kuin ravintoloiden vessoissa. Saa huuhdeltua likaiset kädet hanaan koskemattal.
-Liesitaso on ruokailutilaan päin ja sen päällä on iso teräksinen ja lasinen katosta roikkuva liesituuletin. Lieden erottaa ruokailutilasta n 30 cm korkeampi kaapisto, jonka ovet avautuvar ruokailutilaan päin. Siellä säilytämme viinilaseja, juomia, laatikoissa päivän postit jne. ja avohyllyllä keittokirjat.
-Roskikset laatikossa tiskialtaan vieressa. Laatikkon mahtuu kaksi isompaa ja kaksi pienempää ämpäriä lajittelua varten.
-Keskuspölkkärin imuluukku kaappien sokkelissa. On kätevä harjata roskat siihen eteen ja potkaista imuri käyntiin.
Huonoa:
-ns. apteekkarin kaappi. Ihan surkea ja epäkäytännöllinen kuivaruokien säilytykseen.
-kulmakarusellit. Meillä on kolme kulmaa keittiössä. Kahdessa on pyörivä karuselli ja yhdessä sellainen ulostuleva. Surkeat.
Uuteen keittiöön meillä tulisi:
-kaasuliesi
-enemmän laatikoita
Toi yläkaappien ovet pitkiksi oli hyvä
olen salaa toiveajatellu jotain sellasta ratkasua, että esim. yleiskoneen piuha aina seinässä . entä espressokeitin. nyt vuokrakämpässä se on jossain hankalassa paikassa, ei oikein pysty käyttään.
mutta ehkä toi on sit se ratkaisu, että yksi iso vetolaatikko
Ylipäänsä kiinnittäisin huomiota että on kunnollinen jätteiden lajittelumahdollisuus. Myös kartongille ja lasille ja metallille jokin oma astia. Meillä on roskiskaapin alla laatikko, jossa roskapussit ja metalli+lasijäte. Roskiskaappiin mahtuu 3 jäteastiaa. Toinen mikä meillä on tosi onnistunut on oma kaappi erilaisia keittiökoneita varten, yleiskone yms on vetolaatikossa helposti otettavissa esille. Muuten nuo koneet lojuu siinä pöytätasolla vaikka ehkä kerran viikossa tarvitsee. Isompi kaappi vaan tarvittaisiin.
laittaa kulmikasta. Meillä on sellainen ja onhan se hienon näköinen, mutta niihin kulmiin kertyy ikävästi kaikkea möhnää mitä pitää olla koko ajan putsaamassa. Kun on iso allas, niin olisi kätevää jos olisi sellainen hana mistä saa sen letkun sisältä ulos, että saa huuhdottua myös altaan reuna-alueilla.
Apteekkarin kaappi on kätevä, mutta nyt ottaisin sellaisen mistä vedetään hyllyt ulos eikä koko kaapin ovea.
meillä on sellainen, josta vedetään ovi ulos ja hyllyt tulevat mukana. On huippukätevä.
Kaksi kunnollista allasta ja teräksistä laskutilaa. Keittiökauppiaat yrittävät uskotella että upotetulla altaalla ja tiskikoneella parjää, mutta pitkä tiskipöytä ja isot altaat ovat huolettomat, suosittelen ehdottomasti.
Kivitaso, hyvä leipomisalusta, samalla tavalla huoleton kuin tiskipöytä.
Huomioi että tupakeittiössä tuppaa tulemaan aika vähän laskutilaa, pitkulaisessa ja kapeassa keittiössä sitä on äkkiä enemmän.
Laskutilaa molemille puolille hellaa.
Laskutilaa joka kestää pellin heti uunin päälle/sivulle. (Kuvissa näkee kokonaan seinään upotettuja uuneja, huikean pelottavalta näyttää.)
Jääkaappi perinteistä mallia, saa ruokakassit pöydälle viereen ja sieltä nostella kaappiin, ei mahdollista side-by-side-kaapissa jossa ovet aukeavat vastakkain.
Paljon pistokkeita. Älä usko sähkömiestä, ne loppuu aina kuitenkin kesken.
Korkeat yläkaapit.
Joku ylin vetolaatikko ilman sisustuksia (esim. haarukka-veitsi-lusikka-jakoa) sekalaisen romun laatikoksi.
kalusteet 3 seinällä + iso saareke. Mun mielestä toimivinta on ollut
- puolikorkea laatikosto missä säilytämme kuivatarvikkeita - ensin suunnittelimme apteekkikaappia mutta onneksi ei otettu, sen mekanismi väsyy kuulemma pian.
- Kulmakaruselli löytyy myös ja on mielestäni ok. 80 cm leveät laatikostot on max levyiset astioille, muuten tulee liian painavat (lähinnä lautasista).
- Pistokkeiden suunnittelu järkevästi; lieden lähelle, kahvinkeittimelle ja paahtimelle, vatkaimelle ja talouskoneelle sinne missä niitä käytetään.
- saareke on ihana; meillä se on 120x100cm ja lähinnä ruuan valmistelu ja leipomispiste sekä "notkumo": kaikki tulee nojailemaan saarekkeeseen ja "osallistuvat" ruuanlaittoon. Saarekkeessa on myös kaappi talouskoneelle mekanismilla jolla sen saa ulos omalle tasolle ja pistokkeet sekä sisällä ko masinalle että ulkopuolella esim vatkaimelle
- kunnon valaistus keittiöön eri tarpeisiin
- laatikostot ja kippiovet normaalien kaappien sijaan on toimivammat
jääkaapit, liesi ja astianpesu lähekkäin.
Meillä ihan liian pitkä matka esim kahvinkeittimeltä ottamaan vaan vaikka maitoa kuppiinsa.
Kivitaso tosi kiva, mutta ÄLÄ OTA MUSTAA!!!!!!!
Kun saranat löystyy niin ovi kolisee aina päähän.
just sellaset saisin edullisesti, kysyy ap
(Mutta muut ottaisin kyllä ulkonäön puolesta mieluummin, toi musta on vaan bulkkia)
jos se on pyörillä pyörivä eli saa pois tieltä tarvittaessa.
Kulmakaapit on syvältä sieltä itsestään, mielummin tilalle tosiaan vaikka hella kulmaan ja hyvännäköinen liesikupu siihen päälle, on ainakin yksi kulma pois kaapeilta. Kuivaruokakaappi on kiva sellainen korkea, jossa hyllyt ulosvedettävät, mikä lie. käytännöllinen.
Ergonomiaan kannattaa kiinnittää huoniota ja myöskin siihen, että missä oikeasti säilytetään ja mitä. Lasioviset vitriinikaapit on nättejä, mutta siellä pitää myös olla sisällön kunnossa.
- Riittävästi laskutilaa
- Isot kylmäkalusteet
- Nyt ottaisin sellaisen uunin, jonka saa putsattua kuumentamalla sen kuumimmilleen (pyro-jotain). Näitä ei vielä ollut markkinoilla kun omamme ostimme.
- Tiskipöytä tms. jossa kaksi allasta. Yksialtaiset on kauniita ja tyylikkäitä, mutta kaksi allasta on käytännöllisempää - vaikka olisi vaan pieni kaatoallas se toinen.
- Ei kulmakaappeja! Edellisessä oli sellainen katttilakarusellilla varustettu kaappi ja se oli ihan tuskaa. Nyt laitoimme liesitason ja uunin kulmaan ja se on ollut todella hyvä ratkaisu.
- Ei saareketta ellei sille todella ole tilaa.