eikö kukaan hoida joulutarjoiluja simmpelillä kaavalla
Täällä monet vain miettivät kattausten lukumääriä jne. Onko perheemme ainoa jossa asia hoidetaan mutkattomasti mutta mielestäni silti ihan juhalvasti. Eli meillä päivällä riisipuuro + kiisseli + glögi jälkkärinä.
Illalla sitten kaikki muut kerralla. Kaloja ei ole muuta kuin graavilohta ja toisinaa nsavusiikaa koska jos on oikein monta sorttia niin jotain pääsee vanhenemaan. Niiden lisäksi kinkku, laatikot, punajuurisalaatti, perunasalaatti ja tuoresalaatti. Juomana aikuisilla viintä lapsilla maito,vesi tai limsa. Kattaus on juhlava kuitenkin.
Meillä syödään ihan aina leipää ruuan kanssa, oli juhla tai arki ja oli se sitten hienoa tai ei :-) , ja jouluna teemme yleensä siten että niin savusiikaa kuin graavilohtakin laitetaan lähinnä leivän päälle ja kinkku + laatikot ja salaatit lautaselle. Kaikki katetaan kerralla pöytään ja kaikki saavat istua rauhassa aterian alusta loppuun ilman pomppimisia eikä olla nähty tarpeelliseks ivaihtaa lautasia kesken ruuan tms.
Vähän myöhemmin mutta ajoissa ennen pukkia on sitten kahvit ja torttua, piparkakkua, maustekakkua ja yleensä teen joko jouluisen jäädykkeen, juustokakun tms. spesiaaliherkun joka vaihtelee vuosittain.
Olemmeko ihan ainoa poikkeus jolla asia hoidetaan näinkin koruttomasti. Mainittakoon nyt kuitenkin se että suurin osa syömisistä tehdään itse, mutta esim. graavilohi on kaupan ja kinkku on valmiiksi suolattu aina.
Kommentit (9)
varsinkin kun ei tule vieraita. Kysyn kaikilta mistä jouluruuasta kukin tykkää ja niitä laitetaan. Tulee siis kinkkua, perunaa, porkkana- ja lanttulaatikkoa, graavilohta, joululimppua ja karjalanpiirakoita. Laatikot teen valmiista soseesta ja paistan pakastepiirakat. Torttua, piparia ja suklaata kahvin kanssa. Jouluomenalimsaa lapsille. Miksi laittaisin sellaista mistä kukaan ei erityisesti välitä.
Aamulla riisipuuro.
Jouluateria on kalkkunaa, lihapullia, peruna-, porkkana- ja punajuuri-sinihomelaatikoita, graavilohta ja salaatti. Seka juustolautanen.
Makeina loytyy jouluviinereita, suklaata ja glogia.
Syomme vain mista pidamme, mutta kaikki on itsetehtya, paitsi graavilohi.
meilläkin aikalailla ap:n tyyliin. Olen myös ihmetellyt noita kymmenien ruokalajien jouluaterioita. Meillä tarjotaan vain niitä ruokia mitä varmasti syödään.
rosollia pitää olla itse tehtyä tietty ja sille maustettua punajuurikermaa
perunasalaatti ja punajuurisalaatti ihmetyttää.
siis meillä menee varmaan iltapäivälle syönti koska mies ollu yön töissä.
Ja tarjolla ihan kaupan laatikoita (meillä tykätään niistä) ei kinkkua vaan ulkofilepala jonka paistan uunissa kinkun tapaan. Rosollia ehdottomasti (rakastan sitä) lisukkeena keitettyä perunaa ja ehkä sekavihanneksia ja illalle tieten riisipuuro manteleineen ja sekahedelmäsoppineen.
As simple as that.
toki rosollin teen itse kun en pidä siitä sipulista enkä sillistä siinä kaupan versiossa, lisäksi punajuuri EI saa olla etikkapunajuurta.
me olemme vain oman perheen kesken, ja lapset ovat niin ronkeleita, ettei heille kannata kovin eksoottisia laittaa. Juhlaliinat ja paremmat serviisit kuitenkin. Pikkuisen, ehkä aikuisille illaksi jotain fiinimpää naposteluun.
Mainittakoon nyt vielä sekin ettemme juurikaan pidä sillistä, rosollista kermalisukkeineen tai muista joulukalaviritelmistä, vaan jos on joskus niitä ostettu niin on jäänyt sitten mätänemään kaappiin. Toisaalta tuoresalaatti on meille tärkeä sillä pidämme vaihtelevista ja monipuolisista salaateista arkenakin, joten sitä laitamme joulupöytäänkin vaikkei ehkä varsinaisesti siihen kuulu. Eli makumieltymykset jyräävät meillä osan perinteistä.