Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

miten teet parhaan uunilohen? EV

Vierailija
12.11.2009 |

Kommentit (36)

Vierailija
1/36 |
12.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

kukaan?

Vierailija
2/36 |
12.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

suolaan, teen viiltoja, joihin panen aurajuustosiivuja, paistan 200 asteessa 20-30 min. riippuu kalan paksuudesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/36 |
12.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

lohifilee maustetaan suolalla ja sitruunapippurilla ja paistetaan n. 10-15 min uunissa.



Samalla sille tehdään kuorrute:



- Smetanaa

- Viipaloituja herkkusieniä purkista

- katkarapuja

- runsaasti tilliä silputtuna



Nämä sotketaan soosiksi, joka saa olla aika kiinteää, eli noita sieniä, rapuja ja tilliä suhteessa smetanan määrään paljon.



Kun kala on ollut uunissa tuon 10-15 min, laitetaan kuorrute fileen päälle. Sitten vielä uuniin toiset 15 min. Lopputuloksena smetana valuu kastikkeeksi/liemeksi kalalle ja muut systeemit jäävät sen päälle. Hyvää ja kivan näköistä tarjottavaa. Ei mitään arkista kevytruokaa kuitenkaan.

Vierailija
4/36 |
12.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

kala uunipellille ja paistetaan niin kauan että evät irtoaa. Voilà. No joo, jos haluaa kikkailla niin voi nipsiä kidukset pois.



(kokonainen siksi, että file kuivettuu helposti.)



lautasella maun mukaa suolaa, maistuu kyllä ilmankin erinomaiselta.

Vierailija
5/36 |
12.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

hetkeksi (noin 5-10min), sitten otan nahan pois, jonka jälkeen laitan sitruunamehua/sitruunapippuria ja suolaa. Sitten homejuustoa päälle ja kermaa tai "kermankorviketta", niin että kala juuri ja juuri peittyy.



Tää uppoaa meidän lapsiin, kun ovat hulluna homejuustoon:) Tarjotaan perunamuusin kera.

Vierailija
6/36 |
12.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Että oikein kokonainen kala ja ehkä oikein suolaakin? nyt on kissanpäivät

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/36 |
12.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Fileet vierekkäin isoon uunivuokaan. Päälle ripottelen suolaa, sitruunapippuria, puolikkaan kalaliemikuution ja lopuksi kaadan päälle purkin kermaa. Uuniin n. 40-45min 190ast.

Vierailija
8/36 |
12.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

kala uunivuokaan. Päälle ensin vähän suolaa ja pippuria ja lisäksi tahna, jossa kevytranskankermaa, pari rkl dijon-sinappia, sitruunamehua ja tuoretta basilikaa silputtuna. Nam!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/36 |
12.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tav. suolan tilalle merisuolaa. Tuo ihan oman pikantin makunsa.

Vierailija
10/36 |
12.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokonainen lohi pellille, suolaa, pippuria ja kuivattua yrttiseosta väliin, tuoretta basilikaa koko puska ja purkki creme bonjour tuorejuustoa väliin! sitä mikä on vihreessä purkissa, ruohosipuli? oisko..

Onnistuu myös fileen kanssa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/36 |
12.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

sydan- ja verisuonitautia? Juustoa ja kermaa joka ohjeessa. Osaatteko kokata mitaan ilman niita?

Vierailija
12/36 |
12.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lohen päälle sitruunamehua, pippuria, suolaa. Katkaraputuorejuusto-ruokakermaseos vielä päälle. Uunissa puolisen tuntia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/36 |
12.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

kuulostaa kauhealta, mutta on sikahyvää!



Kirjolohi/lohifile uunivuokaan

päälle anjovistölkki liemineen

purkillinen ruokakermaa



suolaa tms ei tarvita, anjovis maustaa lohen ja kerman. Eikä maistu yhtään anjovikselta!!! ripaus mustapippuria tai sitruunapippuria, jos haluaa.

Vierailija
14/36 |
12.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siinä lohessa on jo valmiiksi rasvaa saman verran kuin lenkkimakkarassa.

Fileen päälle siis lähinnä suolaa ja pippuria. KOrkeintaan sitruunamehua ja tilliä lisäksi.

Yksinkertainen on paits kaunista , myös hyvää.



Tosin toi anjovis kuulostaa kivalta kokeilulta,

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/36 |
12.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

pestoa. 20 minuuttia uunissa ja syömään.

Vierailija
16/36 |
12.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mutta nyt olikin kyse uunilohesta.

Juustoa ja kermaa joka ohjeessa. Osaatteko kokata mitaan ilman niita?

Vierailija
17/36 |
12.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

sydan- ja verisuonitautia? Juustoa ja kermaa joka ohjeessa. Osaatteko kokata mitaan ilman niita?

Vierailija
18/36 |
12.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lasse Mårtensonin uunilohi?



Näitä tarvitaan:



lohifilee (esim. n. 700 g tai vuokaan sopiva pala)

perunasipulisekoitetta pakasteena (esim. 1 kg tai vuokaan sopiva määrä)

ruokakermaa 2 dl

sitruunapippuria

suolaa

tilliä (toimii ilmankin)



sitruunaa valmiin kalan päälle



Tee näin:



Lado voidellun (tai leivinpaperilla vuoratun) vuoan pohjalle peruna-sipulisekoitus. Ripottele lohifileen lihapuolelle reilusti sitruunapippuria ja jonkin verran suolaa. Laita lohifile peruna-sipulisekoituksen päälle nahka ylöspäin. Ripottele lohifileen nahkapuolelle reilusti sitruunapippuria ja jonkin verran suolaa. Ripottele silputtua tilliä lohen ja perunasipulisekoitteen päälle. Lopuksi kaada ruokakerma koko komeuden päälle, erityisen varovaisesti lohifileen päälle, ettei mausteet huuhtoudu pois.



Paista 200 asteessa n. 50 min - 1 tunti. 40 minuutin jälkeen kannattaa lisätä leivinpaperi vuoan päälle, ettei tummu liikaa. Kun valmista, irrota nahka fileen päältä ja sitten syömään!

Vierailija
19/36 |
12.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lohifile pellille ja hieron suolan pintaan, sitten sekotan oliiviöljyyn tillisilppua, ruohosipulisilppua, sitruunapippuria ja seos fileen päälle. Seosta saa olla aika paksu kerros fileen päälle. Sitten ennen uuniin laittoa ruiskorppujauhoa päälle. Uunissa n. 25 min ja ihanan rapea pintainen herkullinen lohi on valmis tarjottavaksi perunamuussin kera :D

Vierailija
20/36 |
12.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja se on siinä.



NAM!!