Liivatekakusta kysymys
pitäisi leipoa 2 erilaista hyydytettävää kakkua sunnuntaiksi ja minulla on vain 1 irtopohjavuoka. Jos teen toisen huomenna ja annan hyytyä lauantaille ja teen toisen sitten, niin pysyykö se eka kasassa ilman sitä reunavuokaa?
tiedän että on tyhmä kysymys, mutta olen tehnyt vain yhden kerran aiemmin liivatteesta kakkua, niin ei ole niistä paljon kokemusta :)
Kommentit (11)
Jos teet kiilteen kakun päälle niin anna kakun hyytyä 3 tuntia, sen jälkeen voit kiilteen laittaa jonka hyytymisessä kestää n. tunti. Itse olen aina antanut olla sen neljä-viis tuntia ja sit oottanu vuuan pois ja hyvin on pysyny kasassa..
jos ei ole, niin ei pakosti pysy kunnolla kasassa. Oon nähnyt lössähtäneitäkin juustokakkuja...
Eli parhainta seuraavana päivävä. Itse teen aina edellisenä päivänä, hyydytän yön yli ja tarjoilen seuraavana päivänä.
Että sinuna ostaisin toisen irtopohjavuoan. Niitä saa jostain Tarjoustalosta yms. halvallakin.
käyttää sian mahakalvoista tehtyä liivatetta kakussa? :-(
syön mä maksamakkaraakin + maksalaatikkoa. Eiköhän niissä enemmän soopaa ole kuin muutamassa liivatteessa.
Jos isoon kakkuun tulee 6 lehteä, syön maks 1/2 liivatteen = iso kakkunälkä. Mutta voin hyvin syödä puolikkaan maksamakkarapötkylän jopa suoraan raakana suuhun ja laatikollisen maksamakkaraa.
ja tee kumpikin lauantaina ELLEI sun jääkaappisi ole lähestulkoon tyhjä.
Liivatekakku imee kaikki maut jääkaapista, eli kakkusi voi maistua ihan joltain muulta kuin miltä pitäis.
laittaa vaan kelmua vuokaan, leikkaa pahvinpalan vuoan pohjalle ja vuoraa vielä kelmulla.
Hyytyneen kakun voi nostaa kelmun avulla ylös vuoasta ja hyvin pysyy koossa kun pahvinpala tukee kakkua.
Mut varaisin VÄHINTÄÄn 5 tuntia hyytymiseen.