Tilanneviesti

Keskustelu Aihe vapaa-alueella on suljettu aikavälillä 23:00 - 07:00.

Nokkosihottuma? Antihistamiinia ilman reseptiä 3 vuotiaalle?

Vierailija

Alan pikkuhiljaa uskoa, että 3vuotiaalla tytöllämme on nokkosihottumaa. Näppyjä tulee rykelmittäin ja häviää 30 minuutin sisällä niiden tulosta. Varsinkin kun on nukkunut niin niitä alkaa ilmestyä. Olisiko siis kuumuus. Lisäksi nuha ja yskä on viime päivät vaivanneet ja nokkosihottuma voi olla virusperäisen infektion oire. Onko jollain kokemusta nokkosihottumasta? Kuulostaako meidän oireet siltä ja saako apteekista antihistamiinia 3 vuotiaille???

Kommentit (5)

Vierailija

Nokkosihottuma voi olla mahdollinen, mutta kannattaa käydä näyttämässä lääkärissä jos oireet jatkuu. Minulla jyllää nokkosihottuma nyt viidettä kuukautta. Oireena punaisia, kutiavia läiskiä, jotka vaihtavat päivittäin paikkaa. Ja juuri yön nukkumisen jälkeen pahimmillaan.. Joillekkin, kuten minulle, oireita tulee paineen vaikutuksesta. Eli esim. kireistä vaatteista. Joten tarpeeksi rennot vaatteet lapselle - voi helpottaa hänen oloaan.Antihistamiinin antamisesta pienelle lapselle, en valitettavasti tiedä. Mutta lääkäristä tai apteekistahan sekin selviää helposti.Toivottavasti oireisiin löytyy syy ja oireet helpottaa!Vierailija

antihistamiinia ei saa ilman reseptiä alle 6-vuotiaille (eli nestemäisiin tarvitsee aina reseptin). Jos pystyt soittamaan lääkärille, voi olla että hän osaa sanoa annostuksen reseptivapaisiin tabletteihin, jos lapsi osaa jo sellaisen nielaista. Esim. puolikkaan zyrtecin olen joskus lääkärin luvalla antanut, mutta en muista enää minkä ikäiselle.

Vierailija

käytiin. Zyrtec tipat on vasta 6v. eteen päin. Sanoi, että soita lääkärille niin se voi määrätä painoon nähden sopivan tippa määrän. No huomenna soitan lääkärille, niin saadaan toivottavasti tyttö kuntoon. Täällä ei sunnuntaisin juuri mikään toimi.

Uusimmat

Suosituimmat