Vauvan tarvikkeet

Seuraa 
Liittynyt8.9.2015

Heippa odottajat!Voisiko kokeneet äidit kertoa ensisynnyttäjälle, että mitä tarvikkeita tarvitsee/kannattaa hankkia ennen vauvan syntymää?

Lista olisi kätevä, jonka voisi tulostaa. Siinä voisi olla suluissa, että tuleeko äitiyspakkauksen mukana ja onko riittävä määrä äitiyspakkauksessa...

Haluaisin siis listan, joka olisi käytännön tarpeiden mukaan realistisesti tehty :) koitin googlettaa vastaavaa listaa, mutta en löytänyt kuin jotain firmojen "mainoksia" joissa mainostetaan sitten IHAN kaikkea(ja pidetään siis ihan kaikkea tärkeänä...)Tottakai nyt osaan käyttää omaa maalaisjärkeänikin sen verran, että esim. sänky nyt on hyvä olla olemassa jo hyvissä ajoin... Mutta on varmasti paljon kaikkea mitä en osaa edes tulla ajatelleeksi!Kiitos jo etukäteen :)

Kommentit (14)

Vierailija

VAUVALLE:- Vaunut- Turvaistuin jos liikkuu autolla- Mutama tutti ja tuttipullo (myös ehkä pari tölkkiä korviketta)- Vuodenajasta riippuen sopivat päällysvaatteet, äitiyspakkauksessa tulee välikausipuku ja haalari, joten ne ovat käyttökelpoisia, mutta usein kyllä vasta yli 3kk lapselle- Makuupussi (on mielestäni tarpeellinen vaunuissa ja sopii makoilualustaksi muutenkin) (ä-pakkauksessa)- Muutamat (esim. 4 vaatekertaa) vuodenaikaan sopivia 56 koon vatteita (kaikkien mielestä nämä eivät ole tarpeellisia, mutta mielestäni nyytti on niin säälittävä muutenkin että sopivat vaatteet eivät haittaa+käytettynä saa aivan uudenveroisia muutamalla eurolla)- Yöpuku- Harsoja (jos ei käytä kestovaippoina äp:n harsot riittävät)- Vauvan oma pyyhe- Vaippoja tai kestovaippoja, jos olet kiinnostunut kestovaipoista sopivan määrän ja runsaan vaihtoehtoesittelyn löydät esim. kestovaippayhdistyksen nettisivuilta)- Kynsisakset (ä-pakkauksessa)- Harja, mm. karstan irroittamiseen (ä-pakkauksessa)- Ensisänky tai pinnasänky -> Ja itseasiassa sänky ei mielestäni ole kovinkaan tarpeellinen aluksi. Ensimmäiset kuukaudet vauva menee hyvin äippäpakkauksen laatikossa. Ensisängyssä noin puolivuotiaaksi. Monet myös perhepedissä ekan 6kk.ÄIDILLE:- Rintavliivinsuojuksia- Lansinoh-voidetta (rinnoille)- Imetysrintsikat ja pari paitaa jos ei halua mahaa tai kaula-aukkoa paljastaa aina- Isoja siteitä jälkivuodon varalleMuuta ei nyt tule mieleen, aika vähällä sitä oikeasti pärjää jos haluaa, paljon tulee usein myös lahjaksi. Vastasyntyneelle tärkein on äidin tai isin syli ja maito

Vierailija

vaikka yllä mainittu lista olikin erittäin kattava, minun täytyy kuitenkin hieman "puuttua" siihen, sillä mielestäni on joitain seikkoja joita tulee noissakin tarvikkeissa huomioida....esim. mainitsemasi kynsisakset, vauvan kynsiä EI saa leikata missään nimessä alku viikoilla, en nyt muista monenko vanhan vauvan tulisi olla ennen ensimmäistä kynsileikkausta, joten jos äitiyspakkausta ei ota, niin saksilla ei todellakaan ole mikään kiire, sinänsä "tärkeämpänä" tai siis tämän tilalle mainitsisin tumput, sellaiset puuvillaiset "sisä" tumput, sillä jos vauvan kynnet ovat pitkät hän saattaa raapia itseensä haavoja niillä, joten tumput on hyvä pitää kädessä, sisälläkin.

mitä vaatteisiin tulee, niin no jokainen päättäkööt mikä määrä on bodeja potkareita yms yms tarpeeksi, itse en tuota konetta niin usein pyöritä että 4 paidalla en kyllä toimeen tule, mutta olen muutenkin fanaattinen puhtaiden vaatteiden käyttäjä... eli vaihdan heti jos jotain ilmaantuu....tuteista ja tuttipulloista ja korvikkeista... niin on tietenkin jokaisen oma asia haluaako ensinnäkään käyttää vauvalla tuttia, joten harkitse tätä jo etukäteen haluatko edes hankkia näitä. ja jos kotona (tai jo laitoksella) huomaatte että imemishalut on kovat niin kyllä sen tutin kerkee hakemaan kaupasta. tuttipullon kanssa hieman sama juttu... jos halut on kovat imettää ja maitoa tulee (niin tämänhän on nyt niitä asioita joita ei ihan heti etukäteen tiedä) niin tuttipullolla ei oikein heti tee mitään. korvikkeiden kanssa sama juttu, jos maitoa tulee niin voit pumpata sitä kaappiin ja pakkaseen josta sitä voi sulattaa ja antaa vauvalle, joten ehkenkin se rintapumppu olisi hankinta listalla ja rintapumpun mukana tulee (ainakin useammissa malleissa) tuttipullo (johon maito pumpataan) ja täten pystyt tutustumaan tuttipullon / rintapumpun maailmaan.

korvikekin on sellainen asia jonka kerkee kyllä sitte laitokselta tullessa/ollessa hankkimaan jos tarvetta on, ja korvikkeita (niin jos niihin päätyy) vaihtelemalla huomaa mikä on parasta omalle vauvallesi. eli mitään mielettömiä määriä ei kannata varastoon hannkia.vauvan oma pyyhe: tulee äitiyspakkauksen mukana.tässä sinulle linkki äitiyspakkaukseen, joten voit itse tutustua tarkemmin mitä sieltä tulee ja mitä ei. http://www.kela.fi/in/internet/suomi.nsf/NET/100502155308EH?OpenDocumenteli esimerkiksi rintasuojia tulee äitiyspakkauksessa.

imetysliiveistä sen verran, että on hyvä olla yhden valmiina jo, mutta muista että rintasi saattavat kasvaa kahdellakin kuppikoolla kun maito nousee, joten mitään mega kalliita liivejä ei vielä tässä vaiheessa kannata ostaa, ja ensimmäiset viikot olet kuintenkin kotona, niin pärjäät kyllä ihan jollain perusliiveilläkin ja sitetn vasta ostoksille kun rintasi ja maidon tulo on "tasoittunut"mutta tässä tälläisiä näkökulmia joita halusin tuoda.ehkä lisäisin listalle kylpyammeen, tosin sitäkään ei välttämättä ihan alkuun tarvita, sillä vauva on NIIN pieni että mahtuu normaalissa lavuaarissa tai keittiön tiskialtaassa hyvinkin kylpemään.harkitse myls tarkkaan hoitopöytää, jos joku tätä on sinulle ehdottanut, sillä aluksi saatat hyvinkin vaihtaa vaipat siinä, mutta hyvin pian se jää sitten siihen ja vaipat vaihdetaan lattialla, sängyllä... missä vain, joten alkuun pääsee hyvin vaikka sellaisella pehmusteella joka ona tarkoitettu hoitoalustaksi, se voi olla vessassa vaikka pesukoneen päällä tai sängyllä, jos pissa lirahtaa, ettei tartte heti lakanoita ja peittoja pestä...niin siinä ne tais sitten ollakin, muuta ei mieleeni nyt heti juolahda...vaatteista ehkä vielä sen verran että sellainen sisä "hattu" on hyvä olla alkuun, sillä lämpöhän karkaa päästä.kyllähän tässäkin jo tuli tekstiä :)

onnellista odotusta ja hyviä hankinta hetkiä ;)Catya

Vierailija

Hyvä lista tuossa olikin jo, mutta teki mieli vastata. Itse koin hyväksi tuon, että kotona oli valmiina pari tuttipulloa ja tuttia sekä muutama korvikepurkki varalla. Samoin se, että kotona oli riittävä varasto siteitä itselle jälkivuotoa varten niin ei tarvinnut heti miettiä kauppaan menoa (eikä pistää miestä asialle) vaan pystyi ekat päivät olemaan rauhassa vauvan kanssa ja toipumaan.Liivinsuojukset oli ihanat jo sairaalassa jo ennen kuin maito alkoi nousta ja rinnat olivat kipeät. Vähällä pärjää kyllä.=) Kaikkea muuta ehtii sitten myöhemmin hankkia kun huomaa mitä tarvitsee. Meillä ainakin kertyi kaikkea turhaa nurkkiin kun innoissani hankin tarvikkeita jo alkuraskaudessa. =)Ja tuosta hoitopöydästä, meillä ei ollut hoitopöytää vaan lipaston päällä pehmuste ja se jäi kokonaan pois käytöstä kun vauva oli noin 5kk. Nyt sitten lipasto muussa käytössä.

Vierailija

Hei!Aiemmin onkin mainittu jo pitkä lista tarvikkeita, mutta lisäksi olisi hyvä olla valmiina pieniä vaippoja vauvalle + vauvan pepulle rasvaa esim. perusvoidetta tai kaupan hyllyltä esim. vauvaöljyä tms. Puhdistuspyyhkeet olivat myös näppäriä yöllä käyttää vaipanvaihdon yhteydessä.Itselläni tuli maitoa tosi reilusti, joten maidonkerääjä ja rintapumppu olivat tarpeen. Mutta sitähän ei voi ennalta tietää..Alkuun vauvan kynsiä ei saanut leikata ja ne olivat aika terävät. Naermujen ehkäisyyn olikin hyvä olla pienet sisällä käytettävät ohuet puuvillalapaset. Näitä löytyy lastenvaate/ vauvatarvikeliikkeistä.Myöhemmin myös babysitteri oli hyvä hankinta. Samoin myös itkuhälytin mutta tarve riippuu kodin koosta ja nukuttaako vauvaa esim. pihalla.Onnellisia tulevia hetkiä teille!

Vierailija

Kiitos hyvistä tarvikevinkeistä!Te joilla on jo lapsia, niin oletteko käyttäneet kertakäyttöisiä liivinsuojuksia vai sellasia jotka voi pestä? Pysyvätkö ne pestävät pehmeinä ja hyvinä?

Vierailija

jos taas vastaisisin ;)liivinsuojista; itse suosin kertakäyttöisiä, sillä se oli PALJON kätsympiä, sillä noita kankaisia olisi saanut olla aikas monet, nopeasti kastuivat, ainakin minulla, joten kerttiksii oli laukuissa ja pöydillä, että sai aina heti vaihtaa ku tuntu märiltä/kosteilta.mutta kyllä nuo kankaisetkin pysyy pitkään hyvinä ja pehmeinäm jos niihin päädyt.ja totaalisesti jotenkin unohdin edellisestä romaanistani nuo vaipat. eli pampers käyttää mietoa kosteusvoidetta vaipoissaan ja liberolla sitä ei taas ole, kokeilemalla selviää kumpi näistä tai kenties jokin muu merkki on vauvallesi hyvä.

peppuihottumaan paras keksintö on ehdottomasti sinkkivoide! jokin rasva tulee äp mukana, en nyt muista mikä.

Vierailija

Kyseessähän on kilpailutuksella vuosittain tehtävät valinnat, eli jos äp nyt pitää sisällään jotain, niin seuraavan sisällöstä ei vielä ole tietoa :)Jos on varma, että saa tämän nykyisen pakkauksen ja raskaus on jo sen verran pitkällä, niin kelan sivuilta tietysti voi tiiraill kera kuvien.Ne kynsisakset, jotka itse sain vuonna 2001 ovat aivan ylivedot. En ole kaupoista löytänyt samanvertaisia, tylppäkärkisiä, mutta teräviä ja hyvin leikkaavia.Noista vauvan vaatteista - jos vauva on oikein pieni (ei tarvitse olla keskonenkaan, mutta paino alle 3kg ja pituus alle 50cm), niin 56cm vaatekin on hurjan iso. Jos vauva taas on nelikiloinen tai päälle - ja pituutta vaikka 54cm, on selvä, että 50cm on liian pieni jo melkein laitoksella.Itselleni valkeni oikeastaan vasta synnärillä, mitä kaikkea tarvitsen tai haluan lapsenhoidossa käyttää. Tein sitten listan ja sen mukaan täydennettiin ensi tilassa.

Vierailija

Me saatiin vielä se äitiyspakkaus, jossa harsoja oli muistaakseni 7 kpl:tta eikä neKÄÄN todellakaan riittäneet reippaasti puklailevan vauvan kanssa. Uusimmassa äitiyspaketissahan harsoja on vieläkin vähemmän ("kiitos" kestojen), joten itse suosittelisin kyllä ostamaan harsoja edes jokusen lisää jos niitä aikoo käyttää..Meillä tärkeimmät tavarat on olleet ehdottomasti kaukalo, vaunut, ne harsot :) (joita kertyi vauvavuoden aikana kai jotain parikymmentä kipaletta, eikä yhtäkään liikaa kun koko ajan oli osa pesussa) + makuupussi. Lisäksi tuttipullot ja korvikkeet tuli tarpeeseen, kun tissi ei vauvalle kelvannut. Tuttia ei poika koskaan huolinut, niitäkin kokeiltiin montaa erilaista..Hoitotaso meillä on edelleen käytössä kakkavaippojen vaihdossa (poika nyt 1v2kk ja itse odotan toista joten mukavampi vaihtaa kun ei tartte kumarrella), pissat on vaihdettu melkeinpä alusta asti milloin missäkin.. Niin ja se äitiyspakkauksen PYYHE on ollut kyllä ihan huippu! Mistään kaupasta en ole vielä löytänyt yhtä pehmeää!?!Vaatteista vielä sen verran, että kun aina sanotaan ettei niitä pieniä juuri kannata ostaa kun ne jää kuitenkin heti pieniksi niin meillä poika käytti 50/56-vaatteita n. 3,5kk:den ikään saakka :) ja laitokselta kotiutuessa nekin oli ihan ylisuuria :D (poika oli syntyessään pikkasen vajaa 3kg ja 47cm).

Vierailija

Lista on jo ihan hyvä, mutta se kannattaa pitää mielessä, että kaupat ovat auki vauvan syntymän jälkeenkin, mutta niihin on aiempaa hankalempi päästä. Siten siis sellaiset asiat, jotka haluat itse valita, kantsii ostella etukäteen ja semmoiset, jotka voit lähettää miehen ostamaan, voi hyvin jättää myöhemmällekin. Imetysliivit valitettavasti ovat sellaiset, että et saa oikean kokoisia etukäteen, mutta et kyllä miehen tuomanakaan, eli siksi on hyvä olla yhdet olemassa valmiiksi ettei tartte ihan ekana päivänä kotitutumisen jälkeen rynniä kauppaan. Itse käytin kotona oleillessa ja nukkuessa aika paljon Slogin toppeja, vaikkeivät imetysversioita olleetkaan. Jonkun tiukan vaatteen kun tarvitset koko ajan, että liivinsuojat pysyy paikoillaan.Liivinsuojuksista: mulla ei ainakaan esikoisen kanssa ollut mitään tekoa millään pestävillä liivinsuojuksilla, kun maitoa tulvi "vapaasta" rinnasta toisesta rinnasta imettäessä sen verran paljon, että niistä tuli heti läpi. Ainoastaan kertakäyttöiset riittivät ja niistäkin vain tietyt. Pestävät olivat sitten ihania maidon tulon tasaannuttua muutaman kuukauden jälkeen.Siteistä: oikeasti ISOJA siteitä. Jotakin Vuokkosia taitaa ollakin kaupassa, joissa lukee erikseen, että ovat tarkoitettu myös synnytyksen jälkivuotoon. Sellaisia pienen vaipan kokoisia. Mä ostin jotakin Alwaysin yösiteitä varalle kotiin. Eivät ihan olleet riittäviä... älä huoli, et sä niitä loppuikääsi käytä joten rauhassa vain tarpeeksi massiivisia alkuun niin ei tartte huolehtia kaiken muun lisäksi veritahroista.Tutustu etukäteen rintapumppuihin ja mieti millaisen ostaisit. Et välttämättä tarvi ollenkaan, mutta jos rintatulehdus uhkaa iskea ja rintoja pakottaa, eikä vauva ehdi imemään kaikkea maitoa, on hyvä tietää, millainen pumppu ja mistä sen saa heti samantien. Mulla tuli tarve heti alussa, olisko ollut alle viikon sisään, ja mies sitten haki jonkun ihan sohelon Ainun pumpun kun en ollut yhtään miettinyt asiaa etukäteen.Meillä varmaan parhaita ostoksia vauvalle olivat Ikeasta hankitut pikkuiset pesulapun kokoiset pyyhkeet, joita myydään 10 kpl pakkauksissa alle 2 eurolla paketti. Joka kerta puhdas pyllypyyhe jos niin haluat ja pyörivät koneessa siinä sivussa ja kuivavat nopsaan.Nyt tekee mieli lähteä itse ostoksille... ei voi vielä, vasta vajaat 9 viikkoa kasassa...

Vierailija

Tässä on tullut jo pitkä lista kaikenmoista tavaraa, mutta vielä pari kommenttia:

- Äitiyspakkauksen kynsisakset ovat ehdottomasti parhaat kynsien leikkuuseen (sitten kun niitä kynsiä saa alkaa leikkaamaan).

- Autoliiton sivuilta löytyy kattavasti eri turvakaukaloiden testituloksia

- Ehdottomasti kertakäyttöiset liivinsuojukset!

- Jos taloudessa on koira ja haluaa nukuttaa vauvaa äippäpakkauksen "vuoteessa", olisi hyvä laittaa koko tämä äippäpakkauspeti vauvan sänkyyn turvaan. Vauvan kasvaessa sitten vaan loota pois sängystä.

- Vaikka infrapunakuumemittari onkin aika hintava, niin se on "maailman kätevin" Hankintaehdotuksena isovanhemmille! (Avec- merkki lienee edullinen)

-Kätkythälytin, jos tuntuu, että on stressaavaa sorttia luonteeltaan, rauhoittaa mielta ja "tositilanteessa" ilmeisesti jopa pelastanut henkiä. Taas hankintaehdotus isovanhemmille (Nanny -hälytin)Onnellista odotusaikaa!

Vierailija

Mitä vauvatarvikkeita hyvä olla heti alkuun: (lista jota itse käytin, huom. tämä lista sisältää vain ne, joita on itse hankittava eli jotka eivät ole äitiyspakkauksessa!)Isommat hankinnat:

-yhdistelmävaunut

-hoitolaukku

-auton turvakaukalo

-sitteri

-hoitopöytä

-hoitoöydän pehmuste

-kylpyamme

-puuhamatto/leikkimatto vauvalle

-itkuhälytin

-sänky ja patja + mobile sänkyyn (vauva tykkää katsella mobilea myöhemmin!)Muut tarvikkeet:

-vaippoja (1 pakkaus ainakin alkuun, esim.Pampersin Newborn-vaipat on tosi hyviä vastasyntyneelle)

-harsoja (näitä tarvitaan paljon!äitiyspakkauksen harsot ei riitä!)

-talkkia

-sinkkivoidetta

- Bebanthen (itse olen käyttänyt tätä sekä nännihaavaumiin itselle että vauvalle vaippaihottumaan.Tämä on myös paljon halvempaa kuin Lansinoh-voide. Bebanthenia saa ihan kaikista apteekeista. )

-pumpulipuikkoja (Ainu-merkkisiä! Näitä tarvitaan navan puhdistukseen)

-vanulappuja (Ainu-merkkisiä! Vanulaput on hyviä kasvojen puhdistukseen esim.aamuisin)

-vauvojen kosteuspyyhkeitä (näitä tarvitaan oikeastaan vaan jos kyläillään, mutta näitä on hyvä olla ainakin hoitolaukussa.)

-tuttipullo(myöhemmin voi ostaa lisää jos tarvetta)

-tutti

-vauvan kylpypyyhe (äitiyspakkauslaatikko sisältää vain yhden)

-suppoja kuumeen hoitoon (huom.alle 3 kk ikäiselle ei suppoja saa koskaan antaa ilman lääkärissäkäyntiä tai neuvolan ohjeita)

-kuumemittari (suosittelen korvamittaria! meillä on se inframittari ja se on oikeesti aivan p...a! siis surkea!)

- pari purkkia tuttelia varmuuden vuoksi kaappiin jos maitoa ei tulekkaan

- tuttipullon pesuharja (saa pestyä tarpeen tullen pullot ja tutit; on oikeasti todella kätevä laite!Esim Prisma myy näitä noin 2 eurolla)

- vauvaoljyä (kätevä poistaa mahdollista pahkaa päästä)

-roskis hoitopöydän läheisyyteen

-käsidesiä hoitopöydän läheisyyteen (tätä saatat joskus tarvita, jatkuvaa käsidesin käyttöähän ei kuitenkaan suositella)

-jotain vaatteita äitiyspakkauksen vaatteiden lisäksi (itse suosittelen hankkimaan 56- 60 cm kokoisia vaatteita;50cm vaatteet ei edes enää mahdu kaikille vastasyntyneillevauvoille)

-1 alulakana, pussilakana ja tyynyliina äitiyspakkauksessa olevien lisäksi

-toinen peitto äitiyspakkauksen peiton lisäksi (on ainakin meillä tullut tarpeeseen)Äidille hankintoja:

-rintakumi (itse tarvitsin tätä ekat pari viikkoa ja jouduin laittamaan mieheni hakemaan tätä kaupasta kun en ollut älynnyt ostaa etukäteen. kaikki eivät tätä tarvitse.)

-mahd. rintapumppu

-maidonkerääjät (jos sattuu tulemaan kovasti maitoa)

-pusseja joilla voit pakastaa maitoasi tarvittaessa (Ainu)

-liivinsuojuksia (kertakäyttöisiä)

-imetysliivit tai imetystoppi (huom.imetysliivejä et voi ostaa ennen synnytystä koska et tiedä rintojesi kokoa.Imetystopin kylläkin voit ostaa,ainakin Lindex myy niitä.)

-isoja yöterveyssiteitä itselle (vuoto voi olla kovaa.) ja pikkuhousunsuojia (koska joillakin vuoto ei ole enää kovaa sairaalasta pääsyn jälkeen ja tällöin pikkuhousunsuojat ovatkin niitä joita tarvitaan)Näistä sairaalaan kannattaa pakata mukaan:

-liivisuojat (kertakäyttöiset), imetysliivejä et sairaalassa tarvi, sillä sieltä saat "verkkoliivit" joiden kanssa nuo liivisuojat ovat hyviä.

-tutti (ainakaan Satks:ssa ei tutteja kovin helpolla vauvoille anneta).Vierailija

Itselleni ei ainakaan ennen ensimmäisen lapsen saamista ollut ollenkaan valjennut, että tuttipulloissa ja tuteissa on HUIMIA eroja. Kannattaa siis näitä hommata aluksi vain yhdet ja testata, miten vauva niihin suhtautuu. Jos yksi merkki ei pelitä, voi kokeilla toista. Meillä ovat Aventin tuttipullot toimineet loistavasti. Myös Aventin rintapumppu oli tosi hyvä.Korviketta ei ehkä kannata hommata etukäteen, koska senkin kanssa on eroja eri merkkien välillä, että mikä sopii millekin vauvalle. Synnärillä voi sitten testailla niitä lajikkeita. Meidän lapsi syntyi pienikokoisena, joten imetyksen lisäksi piti antaa korviketta muutaman viikon ajan. Mutta sairaalassa kävi selväksi, että Tutteli ei pikkuherralle kelvannut, sen sijaan apteekin erikoisjauhe kyllä. Sitä emme todellakaan olisi osanneet hankkia etukäteen.Liivinsuojuksista sen verran, että käytin esikoisen kanssa Ainun pestäviä suojuksia ja riittivät oikein hyvin + pysyivät pehmeinä. Synnärille kannattaa kuitenkin varata kertakäyttöisiä, koska siellä niitä suojuksia on hankala pestä. Itse en tätä älynnyt, ja niinpä sitten hanan alla niitä huljuttelin ja kuivattelin patterin päällä...Muuten tuossa onkin jo tullut hyvät listat tarvikkeista.

Vierailija

listaan vielä Nenä-Friidan ja keittosuolatippoja, varsinkin kun syksyä ja talveä kohti mennään.Saa helposti pienen tukkoisen nenän auki ja yöt varsinkin helpompia jos nuha iskee. :)Bejpi ja lapset

Vierailija

En lukenut kaikkia edellisiä viestejä, joten näistä ehkä mainittiin...Hoitopöytää/-tasoa ei välttämättä tarvitse. Itse olen nyt kolmosen vaipat vaihtanut useimmiten sängyllämme - vauva ei isompanakaan pääse siitä putoamaan jos hetkeksi selkänsä kääntää.Bodyn jatkopala lisää mukavasti suosikkibodyjen käyttöikää (saa esim. huuto-netistä).Näpsy /Snappi -kiinnitin, jos käytät harsovaippoja.Kantoliina.Tuttiketju. (välttämätön varsinkin kun vauva kantoliinassa)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat