Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Leipää vauvalle?

Vierailija
27.08.2009 |

Vauvalla 11kk on nyt joku vaihe, että puuro ei söisi millään mutta kaikki itse napsittava kelpaa. Myös leipä.



Täysjyväleipää toki saa kaupasta, mutta niissä on ihan kamalasti suolaa yleensä. Aloinkin miettiä voisko vauvalle tehdä "leipää" esim. kaurapuurosta niin että lisäisi siihen täysjyvävehnäjauhoja ja vaikka lorauksen oliiviöljyä ja paistaisi siitä vähän niinkuin rieskoja?



Onko kukaan kokeillut?



Muitakin vinkkejä otetaan kiitollisena vastaan!

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
27.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos yhden siivun silloin tällöin syö ja ruoka on muuten suolatonta niin ei siitä mitään haittaa ole ;)

Vierailija
2/12 |
27.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

suositus on että syö samaa leipää muun perheen kanssa.

Ei ne ihan täysiä suolapommeja ole leivät.



En ole koskaan puurosta lapsille tehnyt leipää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
27.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

n. 9 kk iästä asti, ihan neuvolan ohjeesta.



Mutta voithan sä tehdä vaikka suolattomia sämpylöitä jos haluat. Tai mitä tahansa leipää ilman suolaa.



Vierailija
4/12 |
27.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

suositus on että syö samaa leipää muun perheen kanssa.

Ei ne ihan täysiä suolapommeja ole leivät.

En ole koskaan puurosta lapsille tehnyt leipää.

Vierailija
5/12 |
27.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta tosiaan "palan silloin, toisen tällöin"...





Nyt meinasinkin että tuo leipä korvaisi ainakin osittain puuron, jota on vaikea saada menemään alas tällä hetkellä. (ehkä hampaat vaivaavat tai jotain)

Vierailija
6/12 |
27.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi hyvää päivää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
27.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja mistä määristä sää puhut?



Johan sen nyt MAISTAAKIN kumpi on suolasempaa: leipä vai perunalastut!!



Daiju.

Vierailija
8/12 |
27.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruisleivässä keskimäärin 1274 mg / 100g

http://www.fineli.fi/food.php?foodid=1331&lang=fi

Perunalastuissa keskimäärin 1429 mg / 100g

http://www.fineli.fi/food.php?foodid=203&lang=fi

Eli hyvin samaa luokkaa on tuo suolan määrä. Tuliko tämä todella sinulle yllätyksenä? Etkö ole tiennyt??

Voi hyvää päivää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/12 |
27.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

fazerilta tulee nyt syyskuussa sellainen leipä/rinkeli/pulla sarja mikä on tarkoitettu ihan pienille! Leivät on aikalailla suolattomia ja pullat hedelmä sokeria. Oli sellaisissa hai pakkauksissa:)

Onko joku nähnyt jo kaupoissa?

Vierailija
10/12 |
27.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

että toki perunalastu maistuu suolaisemmalta, koska se kaikki suola on pinnassa. Ruisleivässä se on sekaisin taikinassa. DORKA! ;-)

Ja mistä määristä sää puhut?

Johan sen nyt MAISTAAKIN kumpi on suolasempaa: leipä vai perunalastut!!

Daiju.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
27.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Täytyykin pitää silmät auki.

t. ap

fazerilta tulee nyt syyskuussa sellainen leipä/rinkeli/pulla sarja mikä on tarkoitettu ihan pienille! Leivät on aikalailla suolattomia ja pullat hedelmä sokeria. Oli sellaisissa hai pakkauksissa:)

Onko joku nähnyt jo kaupoissa?

Vierailija
12/12 |
27.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

noin 8 kuukauden ikäisiä tai isompia, tein satsin sämpylöitä ilman suolaa, pistin pakasteeseen ja otin tarvittaessa. Esim. kahvipöydässä mukavia pienen syödä ja "seurustella" vieraiden kanssa.



Taikinana ihan perussämpylätaikina, johon runsaasti puurohiutaleita.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi neljä yhdeksän