Mitä kerroskattilassa voi tehdä-auttakaa tyhmää..
Eli voiko kerroskattilassa, vai mikä se nyt onkaan oikealta nimeltään, tehdä esim. mannapuuron maitoon sekoittamatta, ja se EI pala pohjaan??? mitä muuta siinä voisi tehdä?
Kommentit (10)
esim. hobbyhallissa on nyt myynnissä setti missä 5,5litran kattila ja siihen höyryosa...eihän se puuro pysy siinä reikäkattilassa?
Kattilan pitää olla kolmiosainen, eli sitä reikäosaa ei edes tarvita puuroa keittäessä. Silloin pannaan isoimpaan kattilaan vettä kiehumaan ja päälle se kattila, jossa on maito ja ryynit.
vaan puuro-osassa (Samanlainen kuin reikäosa, laitetaan kiehuvan veden päälle, mutta ilman reikiä).
Kaikissa kerroskattiloissa ei ole kuin puuro-osa TAI reikäosa. Itseltäni puuttuu se reikäosa, tykkään tehdä vain puuroa. Mulla on bambuhöyrytin erikseen jos haluan jotain höyryttää.
Kumpi sulla on, voidaan antaa vinkkejä sen käyttöön. Vai onko molemmat?
Ei kannata panna puuroa höyrytysosaan...
Puurolle on haudutusosa, siis umpinainen sisäosa, jota alaosassa kiehyvan veden hyöry lämmittää. Meillä puurot tehdäänm joka aamu maitoon, ja tuo on ihan korvaamaton. Kyllä siihenkin kuivuu kiinni, jos puuro seisii kattilassa, mutta eipä tarvitse raapia palanutta kuonaa pohjasta.
voi keittää myös ne perunat, jos haluaa. Silloin pannaan vesi kiehumaan alakattilaan ja päälle reikäkattila, jossa on perunat. Silloin perunoissa pysyy paremmin vitamiinit, koska ne eivät liukene keitinveteen.
Mari(?)-kattila, missä haudutusosa menee konaan 3 l kattilan sisään. On nätti n. 2 litran "kulho". Reikäosa on samanmuotoinen, mutta (heh) reiällinen. Noista voi käyttää vain toista sisäosaa kerrallaan. (mutta mulla on kaksi kattilaa, jos jostain syystä tarvitsee)
Ne kerroskattilat, joissa kaikissa osissa on kahvat on minusta rumia.
minä teen muuten aina perunat ja muut juurekset höyryttämällä. Pitää vitamiinitkin paremmin. Vain muusiin tulevat kuoritut perunat keitän.
opamuurikan verkkokaupasta löysinkin 3-osaisen kerroskattilan! ei kun odottelemaan että saapuu, saa herkutella maitopuurolla ilman jatkuvaa hämmentämistä :)-ap
varsinkin maitopuurot tulee siinä hyvin pohjaan palamatta.
Voit tehdä myös niin, että laitat perunat kiehumaan alimpaan kattilaan ja reikäkattilaan porkkanaa, parsakaalia yms joka höyrystyy kypsäksi perunoiden kiehuessa. Ylimpään vaikka kastike lämpiämään.