Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mitä kerroskattilassa voi tehdä-auttakaa tyhmää..

Vierailija
19.08.2009 |

Eli voiko kerroskattilassa, vai mikä se nyt onkaan oikealta nimeltään, tehdä esim. mannapuuron maitoon sekoittamatta, ja se EI pala pohjaan??? mitä muuta siinä voisi tehdä?

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
19.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

varsinkin maitopuurot tulee siinä hyvin pohjaan palamatta.



Voit tehdä myös niin, että laitat perunat kiehumaan alimpaan kattilaan ja reikäkattilaan porkkanaa, parsakaalia yms joka höyrystyy kypsäksi perunoiden kiehuessa. Ylimpään vaikka kastike lämpiämään.

Vierailija
2/10 |
19.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

esim. hobbyhallissa on nyt myynnissä setti missä 5,5litran kattila ja siihen höyryosa...eihän se puuro pysy siinä reikäkattilassa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
19.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

vihanneksille ja vaikkapa kalalle

Vierailija
4/10 |
19.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kattilan pitää olla kolmiosainen, eli sitä reikäosaa ei edes tarvita puuroa keittäessä. Silloin pannaan isoimpaan kattilaan vettä kiehumaan ja päälle se kattila, jossa on maito ja ryynit.

Vierailija
5/10 |
19.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

kiitos vastauksista ;) -tyhmä ap

Vierailija
6/10 |
19.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

vaan puuro-osassa (Samanlainen kuin reikäosa, laitetaan kiehuvan veden päälle, mutta ilman reikiä).



Kaikissa kerroskattiloissa ei ole kuin puuro-osa TAI reikäosa. Itseltäni puuttuu se reikäosa, tykkään tehdä vain puuroa. Mulla on bambuhöyrytin erikseen jos haluan jotain höyryttää.



Kumpi sulla on, voidaan antaa vinkkejä sen käyttöön. Vai onko molemmat?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
19.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei kannata panna puuroa höyrytysosaan...



Puurolle on haudutusosa, siis umpinainen sisäosa, jota alaosassa kiehyvan veden hyöry lämmittää. Meillä puurot tehdäänm joka aamu maitoon, ja tuo on ihan korvaamaton. Kyllä siihenkin kuivuu kiinni, jos puuro seisii kattilassa, mutta eipä tarvitse raapia palanutta kuonaa pohjasta.

Vierailija
8/10 |
19.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

voi keittää myös ne perunat, jos haluaa. Silloin pannaan vesi kiehumaan alakattilaan ja päälle reikäkattila, jossa on perunat. Silloin perunoissa pysyy paremmin vitamiinit, koska ne eivät liukene keitinveteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
19.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mari(?)-kattila, missä haudutusosa menee konaan 3 l kattilan sisään. On nätti n. 2 litran "kulho". Reikäosa on samanmuotoinen, mutta (heh) reiällinen. Noista voi käyttää vain toista sisäosaa kerrallaan. (mutta mulla on kaksi kattilaa, jos jostain syystä tarvitsee)



Ne kerroskattilat, joissa kaikissa osissa on kahvat on minusta rumia.



minä teen muuten aina perunat ja muut juurekset höyryttämällä. Pitää vitamiinitkin paremmin. Vain muusiin tulevat kuoritut perunat keitän.

Vierailija
10/10 |
19.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

opamuurikan verkkokaupasta löysinkin 3-osaisen kerroskattilan! ei kun odottelemaan että saapuu, saa herkutella maitopuurolla ilman jatkuvaa hämmentämistä :)-ap