Uskaltaisitteko syoda hedelmia omasta pihasta suurkaupungissa? Antakaa resepteja piiraisiin yms.
Muutimme hiljattain uuteen kotiin ja tassa on iso puutarha jossa on isoja luumu-ja omenapuita oksat vaarallaan.
Mietin vain uskaltaako niita syoda koska asumme aivan kaupungin keskustan tuntumassa ja asukkaita on 3 miljoonaa. Meidan asuma-alue on kyllakin aika ok, talo on vilkaamman tien varressa, mutta puutarha on talon takana ja sen takana on vain puisto-aluetta.
Eikos ne etelasta tulevat hedelmat ja vihanneksetkin tule jostain moottoritien varsilta? Soisitko sina naita hedelmia mita meilla kasvaa? Mita niista voisi tehda piirakoita, hilloja? Harmittaisi antaa kaikkien vain madantya hukkaan.
Kommentit (5)
jos Suomessa asutte niin uskaltaa lähin suurkaupunki on sen verran kaukana.
tuontihedelmien raskasmetallijäämät ja myrkyt tutkitaan, mutta sinun pihasi hedelmien myrkkyjä ei.
Itse en söisi, jos siis talonne vieressä on iso tie ja asutte noinkin isossa miljoonakaupungissa.
En ainakaan antaisi lapsille.
Kaura-omenapiirakka
(kotiuunin uunipannullinen)
Pohja:
300 g voita
3 dl sokeria
4 kananmunaa
3 tl leivinjauhetta
8 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
- vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi
- lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen massaa koko ajan voimakkaasti vatkaten niin että massaan sekoittuu kananmuna
- sekoita kuivat aineet ja lisää ne vaahdotettuun rasva-sokeriseokseen kerralla ja sekoita nopeasti
- laita massa uunipannuun
Täyteainekset:
8 kpl keskikokoisia omenoita pieninä lohkoina
1 rkl kanelia
- kuori omenat, halkaise ja poista siemenkodat
- pilko omenat paloiksi
- lisää omenalohkoihin kaneli ja sekoita
- levitä uunipannulla olevan pohjataikinan päälle omenalohkot tasaiseksi kerrokseksi
300 g voita
4 dl sokeria
8 dl isoja kaurahiutaleita
- sulata voi ja lisää siihen sokeri ja kiehauta
- lisää kaurahiutaleet voin ja sokerin joukkoon ja sekoita
- levitä massa omenalohkojen päälle
- paista piirakka kypsäksi 200?C n. 30 min.
- leikkaa piirakka annospaloiksi jäähtyneenä
- voit myös tarjota kuumana (kannattaa jäähdyttää ensin ja leikata jäähtyneenä niin tulee kauniimmat palat ja lämmittää tarjoilua varten)
- lisäkkeeksi sopii vaniljajäätelö tai vaniljakastike
samaa ilmaahan te hengitättekin.