Panonvartijat + kasviskeitto, muistaako
kukaan ohjetta?? Joskus vuosia sitten muistan tehneeni kasvissosekeittoa jossa annoksessa oli 0 pistettä. Ohjeen olen onnistunut hukkaamaan, muistaisikohan kukaan sitä. Kiitos jo etukäteen :)
P.S. Yritin kyllä googlettaakkin, mutta mielestäni en löytänyt oikeaa ohjetta sitä kautta :)
Kommentit (9)
PAINONVARTIJAN KASVISKEITTO, 4 annosta, koko ohje 0p.
5 dl kasvislientä
400 g tomaattimurskaa
4-6 maustepippuria
100 g lanttua kuutioina
2 porkkanaa kuutioina
1 sipuli tai ½ purjoa hienonnettuna
100 g kaalia suikaleina
Koristeluun: hienonnettua persiljaa
Kuumenna kasvisliemi ja tomaattikeitto kiehuvaksi. Lisää maustepippurit ja kasvikset. Kypsennä pehmeiksi (noin 30 min.). Koristele persiljasilpulla tarjoile höyryävän kuumana.
HUOM! Voi myös soseuttaa. Kokeile halutessasi myös muita kasviksia: kukkakaali, pinaatti, mukula- tai varsiselleri, kesäkurpitsa, vihreät pavut
HERKKUSIENIKEITTO, 4 annosta, koko ohje 0p.
400 g tuoreita herkkusieniä
2 hienonnettua sipulia
2 murskattua valkosipulinkynttä
1 litra kasvislientä
1 rkl soijakastiketta
1 rkl kuivattua yrttiseosta (esim. Herbes de Provence)
1 rkl hienonnettua tuoretta kirveliä tai persiljaa
jauhettua mustapippuria
Leikkaa herkkusienet viipaleiksi. Laita sienet, sipulit ja valkosipulinkynnet kattilaan liedelle, sekoittele kunnes sienistä on kaikki neste haihtunut. Lisää kasvisliemi, soija ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi, keitä miedolla lämmöllä n. 10 min. Mausta keitto kirvelillä/persiljalla ja pippurilla.
HUOM! Keiton voi tehdä myös metsäsienistä, esim. suppilovahverosta. Keitosta saa myös sosekeittoa: Siivilöi sienet keitosta, soseuta monitoimikoneella/sauvasekoittimella, lisää sose ja liemi takaisin kattilaan ja kiehauta ennen tarjoilua.
MAUSTEINEN KURPISTAKEITTO, 4 annosta, koko ohje 0p.
1½ litraa kasvislientä
750 g kuorittua, paloiteltua kurpitsaa (siemenet poistettu)
2 sipulia hienonnettuna
2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
jauhetta mustapippuria
1 tl chilihiutaleita/chilijauhetta/cayennepippuria
2 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa/ruohosipulia
Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi, lisää kurpitsa, sipulit ja valkosipuli. Mausta pippurilla ja chilillä. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20-25 min kunnes kurpitsapalat ovat aivan pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella tai puserra siivilän läpi. Kuumenna keitto tarvittaessa uudelleen ja mausta persiljalla/ruohosipulilla.
SAMETTINEN KUKKAKAALIKEITTO, 4 annosta, koko ohje 0p.
1½ litraa kasvislientä
1-2 (1 kg) kukkakaalia pieninä kukintoina
1 pieni purjo renkaina tai suikaleina
2 valkosipulinkynttä murskattuina
jauhettua valkopippuria
2-3 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa, kirveliä tai ruohosipulia
YLLÄTYS YLLÄTYS, kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Lisää kukkakaali ja purjot. Mausta valkosipulilla ja valkopippurilla. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 min. kunnes kukkakaali on aivan pehmeää. Soseuta sauvasekoittimella ja kuumenna tarvittaessa uudelleen. Mausta ruohosipulilla / persiljalla / kirvelillä.
Muistaako kukaan ohjetta herkulliseen painonvartijoiden kalakeittoon? Keittoon kuului ainakin kirjolohta, porkkanaa, valkoviiniä ja muistaakseni sipulia.
Tämä resepti on kiertänyt aikanaan netissä eri nimillä. Olisiko yksi ollut Susannan kalakeitto tai jotain. Googlaamalla en löydä ikävä kyllä. Hyvä, helppo ja vähäkalorinen.
Kulkee meillä nollasoppa nimellä :D. Enää en kyllä tee ohjeella mitään; senkun keittelee kasviksia kypsiksi, soseuttaa ja maustaa.
... jos googlettaisit vaikka Painonvartijat Panonvartijoitten sijaan...