Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten saada keitetty peruna maistumaan

Vierailija
05.08.2009 |

hyvälle vielä seuraavalla kerralla..

Eli perunaa tulee ikävä sivumaku jos lämmittää vaikka samana päivänäkin.

Millä keinolla se onnistuu??

Kommentit (26)

Vierailija
1/26 |
05.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

on paistaa ne kuutioina voissa tai oivariinissa ja lisätä paiston aikana paprikajauhetta ja maustaa suolalla.



tuunaa hyvä ihminen tuunaa

Vierailija
2/26 |
05.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

tosin jos käyttää kauheesti mausteita yms. sen saa peittymään.

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/26 |
05.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

on paistaa ne kuutioina voissa tai oivariinissa ja lisätä paiston aikana paprikajauhetta ja maustaa suolalla.

tuunaa hyvä ihminen tuunaa

perunat jääkaappiin ja paistan sitten

Vierailija
4/26 |
05.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syökö joku vielä perunaa? Ettekö tiedä, että ravitsemusalan ammattilaisetkin jo kehottavat välttämään lpotun syöntiä.

Vierailija
5/26 |
05.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syökö joku vielä perunaa? Ettekö tiedä, että ravitsemusalan ammattilaisetkin jo kehottavat välttämään lpotun syöntiä.

Vierailija
6/26 |
05.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

eikä lasten ruokii kauheesti viitti maustaa..



ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/26 |
05.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syökö joku vielä perunaa? Ettekö tiedä, että ravitsemusalan ammattilaisetkin jo kehottavat välttämään lpotun syöntiä.

Peruna on ekologista, terveellistä ja kotimaista. Monille "perunan välttelijöille" tuntuu kuitenkin ranskikset maistuvan ;)

terv. Ravitsemusalan ammattilainen

8/26 |
05.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä tehdään vain käytettävä määrä kerrallaan,...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/26 |
05.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

juuri siksi, että saadaan paistinperunat seuraavalle päivälle. Meillä tykätään sekä keitetyistä että paistetuista potuista. Musta niiden kuuluukin maistua erilaiselle.

Vierailija
10/26 |
05.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

teet siitä jauheliha-perunasoselaatikkoa



ruskistat jauhelihaa ja sipulia maustat ja pistät sekoittaen ja hässäkän uuniin halutessa voit rikkoa joukkoon pari kanamunaa.



Muusista saa aivan ihania perunarieskoja.

Joukkoon lisätään kanamunaa ja ohrajauhoja sekä vehnäjauhoja ja suolaa. Taputellaan ohuiksi jauhon avulla suoraan leivinpaperille ja paistetaan 250 asteessa.



Tiedän ap mitä tarkoitat tuolla maulla, ei muusi lämmitettynä maistu yhtä hyvälle kuin heti tehtyä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
11/26 |
05.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muussaa perunat ja sekoita niihin jauhoja ja ripaus suolaa ja vaivaa kevyesti.

Pyöritä taikinasta jauhotetulla alustalla tanko ja leikkaa se parin sentin palloiksi.

Keitä suolatussa vedessä nopeasti.



Gnocchien kanssa sopii kermakastikkeet!

Vierailija
12/26 |
05.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syökö joku vielä perunaa? Ettekö tiedä, että ravitsemusalan ammattilaisetkin jo kehottavat välttämään lpotun syöntiä.

Peruna on ekologista, terveellistä ja kotimaista. Monille "perunan välttelijöille" tuntuu kuitenkin ranskikset maistuvan ;) terv. Ravitsemusalan ammattilainen

Peruna on sokeria, ei hyvä.

"Uusia pottuja syödessä katsoisinkin, kuinka monta perunaa menee aterialla. Jos parin perunan päälle sipasee vähän voita, niin ei se ole niin paha juttu. Mutta jos perunoita menee kymmenkunta, ei sitä pelasta mikään margariini."

Anette Palssa

Ja ei, ei maistu ranskikset mulle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/26 |
05.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

sitä voita jota laitetaan perunoiden päälle

Syökö joku vielä perunaa? Ettekö tiedä, että ravitsemusalan ammattilaisetkin jo kehottavat välttämään lpotun syöntiä.

Peruna on ekologista, terveellistä ja kotimaista. Monille "perunan välttelijöille" tuntuu kuitenkin ranskikset maistuvan ;) terv. Ravitsemusalan ammattilainen

Peruna on sokeria, ei hyvä. "Uusia pottuja syödessä katsoisinkin, kuinka monta perunaa menee aterialla. Jos parin perunan päälle sipasee vähän voita, niin ei se ole niin paha juttu. Mutta jos perunoita menee kymmenkunta, ei sitä pelasta mikään margariini." Anette Palssa Ja ei, ei maistu ranskikset mulle.

Vierailija
14/26 |
05.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

paitsi av-mammat

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/26 |
05.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

sitä voita jota laitetaan perunoiden päälle

Tuossa Palssan mukaan huonommassa vaihtoehdossa on vain perunaa ja margariinia.

Vierailija
16/26 |
05.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

muuta kuin antamalla ruoka-ohjeita.. :)



ap

17/26 |
05.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Okei kukaan ei osannu neuvoa miten välttää perunan sivumakua muuta kuin antamalla ruoka-ohjeita.. :)

ap

Vierailija
18/26 |
05.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

No se jääkaapin maku on perunan ominaispiirre.



Mä paistan perunat oliiviöljyssä. Se peittää hyvin jääkaapin maun.



Muusin voi nyt käyttää miten vain. Lisää vaikka sämpylätaikinaan, tee lättyjä tms. Tai paista uunissa, lisää vain maitoa vähän.



Miksei lasten ruokaa voi maustaa?





Vierailija
19/26 |
05.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

vahavasti että peittäisi maun..

Ehkä olisikin parempi heittää perunat hevon kuuseen!!! ;D

ap

No se jääkaapin maku on perunan ominaispiirre. Mä paistan perunat oliiviöljyssä. Se peittää hyvin jääkaapin maun. Muusin voi nyt käyttää miten vain. Lisää vaikka sämpylätaikinaan, tee lättyjä tms. Tai paista uunissa, lisää vain maitoa vähän. Miksei lasten ruokaa voi maustaa?

Vierailija
20/26 |
05.08.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Missäs tämä kollektiivinen ravitsemusalan ammattilaiset sijaitsee jossa he kertovat perunoistaan? Vai onko tämä vaan "yleisessä tiedossa" ?