Edullisia mutta terveellisiä ruokia? Laitetaanko ohjeita jakoon?
Eli täällä on usein ketjuja edullisista ruoista. Usein ne vaan tuppaavat olemaan tyyliin jauhelihaa ja makaronia, perunaa ja kastiketta jne.
Meillä on tärkeää myös ruoan laatu. Syömme paljon kasvisruokaa, olisi kiva saada uusia ruokia kokeiluun. Kaikki repeptit ja vinkit toki kelpaavat, saataisiko tähän listattua halpoja mutta hyviä ruokia?
Kommentit (18)
Kasvispata ja proteiinit linsseistä. Halpaa ja hyvää. Ohjeita googlettamalla.
ja laittaa pari ohjetta.
Kidneypapukastike:
-pari tölkkiä kidneypapuja tai vastaava määrä kuivattuja liotettuina ja keitettyinä
-kolme tlk tomaattimurskaa tai tuoreita tomaatteja
-pari sipulia
-pari kolme porkkanaa
-halutessa esim. kesäkurpitsaa, paprikaa tms
-valkosipulia reilusti
Kuullota sipulit ja vs. Lisää tomaatimurska ja pavut. Anna porista noin puoli tuntia. Mausta mieluisalla tavalla, meillä joko paprikamauste, suola, mp, chili TAI intialaisittain jeeraa, kurkumaa, korianteria tms. Päälle tuoretta basilikaa tai korianteria tms maun mukaan.
Lisukkeena täysjyväriisiä, qinoaa, tai jopa perunaa.
-Linssikeitto:
-punaisia tai vihreitä linssejä
-pari sipulia
-reilusti valkosipulia
-neljä pussia pakastejuureksia tai vastaava määrä tuoretta pilkottuna
-tlk tomaatimurskaa
-halutessa pari perunaa
-mausteina luomukasvisliemijauhetta tai lipstikkaa, suola ja mp, päälle esim. ruohosipulia, basilikaa tai korianteria
Täytetyt kesäkurpitsat:
-kesäkurpitsaa
-täytteenä esim. täysjyväriisiä, vihreitä linssejä, paprikaa, porkkanaa, sipulia, vs, päälle juustoraastetta.
Meillä kasvaa itsellä mm. kesäkurpitsaa, joten siitä teemme paljon ruokaa. Yrttejä kasvaa myös, ja myöhemmin tulossa porkkanaa, paprikaa sipulia jne.
Usein lounaaksi lapset syövät puuroa, vaihdellen eri laatuja, tuoreiden tai pakastemarjojen kanssa.
Ap
tulee itsetehty hernekeitto. Tekee ison satsin ja loput pakkaseen. kannattaa kokeilla hernekeitossa soijarouhetta tai kanaaa (ruskistaa pannulla) myös porkkana
lisäksi mitä tahansa linjalta, pähkinät, krutongit, juustot pekonisilppu, yrtit mitä vaan keksii.
parsakaalipinaatti
kukkakaalijuusto
punajuurivuohenjuusto
porkkanalinssi
maa-artisokka
puhumattakaan perushutusta, hernekeitosta. josta muuten saa uuden variaation tuoreherneminttusoseena.
Kai sit pitäis pistää näkkäriä lisukkeeks ku noissa soseissa ei paljon purtavaa ole :-)
noin kilo porkkanoita
bataatti tai pari pientä
kookosmaitoa tai kermaa tlk
sipuli tai kaksi
valkosipulia.
On muuten ihan todella hyvää. Lisukkeena esim. raejuustoa tai pekonia paistettuna pikkusipaleena.
Kiva idea tämä ketju :)
Kun sen tekee niin, että laittaa paljon kiinankaalia niin on hyvää, riittoisaa, täyttävää, terveellistä ja halpaa. Vähän vaikka edukasta possusuikaletta, kiinankaalia, porkkanatikkuja jne. Maustetaan aasialaisittain. Inkivääri esim. sopii kivasti, voi tehdä joukkoon vaikka hapanimeläkastikkeen (ananaspurkinliemeen hyppysellinen ruokosokeria ja perunajauhoja), soijaa...
Syödään esim. nuudeleiden kanssa.
kun keität tomaattisoosia kauan kauan, niin, että siitä tulee ihan mössöä niin on tosi hyvää. Porkkanaraastetta sekaan. Paljon valkosipulia ja jos budjetti kestää, niin valmiiseen soosiin PALJON tuoretta basilikaa.
superedullista jos jättää jauhelihan pois.
Kasvissosekeitot on edullisia. Kohta alkaa juuresten sesonki, niistä saa vaikka mitä pienellä rahalla.
intialaistyyppistä jne, tuolla pataruoissa.
Kiitos linkistä.
Kiva ketju tosiaankin.
T. se joka antoi porkkanabataattikeiton ohjeen..
niin tässä yksi ohje kukkakaalicurrylle :)
Kukkakaalicurry
4 annosta 1 kukkakaali (500 g)
1 iso sipuli
1 punainen paprika
1 rkl öljyä
1 rkl mietoa currytahnaa
pala punaista chilipalkoa
1 prk (165 ml) kookosmaitoa
ripaus suolaa
basilikaa tai korianteria
Paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi ja kuutioi kanta. Kuori ja suikaloi sipuli. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenet ja leikkaa malto kuutioiksi. Kuullota sipulia ja paprikaa paistokasarissa muutama minuutti. Lisää curry ja kukkakaali ja anna kuumentua. Lisää kookosmaito ja mausteet ja kypsennä noin 10 minuuttia kannen alla. Tarkista maku ja sirottele pinnalle silputut yrtit. Tarjoa sellaisenaan kasvisruokana tai lihan tai kalan lisäkkeenä.
http://www.yhteishyva.fi/ruokamaailma/reseptit/paaruoka_d_k/fi_FI/kukka…
Curreista tykkää meillä koko perhe.
Teen mm. herne-perunacurrya, pinaatti-perunacurryä, pinaatti-leipäjuustocurryä.
Itse tosin jätän currytahnan kauppaan ja laitan mausteita tilalle, tulee edullisemmaksi. Kuullottaa öljyssä mausteita niin tulee maut esiin.
soijarouhebolo:
-tummaa soijarouhetta
-paljon valkosipulia
-iso sipuli
-porkkanaa muutama
-paprikaa tai kesäkurpitsaa halutessaan
-pari kolme tlk tomaattimurskaa
-2dl kuohukermaa
-mausteita: soijakastike, paprikajauhe, chili/ cayenne, suola ja pippuri, ripaus sokeria ja loraus ketsuppia.
Liota rouhetta vedessä joka maustettu soijakastikkeella n.15 minuuttia.
Kuullota sipuli ja vs. reilussa öljyssä, lisää rouhe ja tomaatit. Anna pulputtaa noin puolituntia, lisää kerma ja mausteet ja anna hautua vielä noin 10 minuuttia. Tarjoa pastan tai perunan kanssa.
mutta kannattaa kuulottaa nekin öljyssä :)
Kannattaa suosia kauden juureksia ja kasviksia, kasvisprodea, reilusti öljyä tai kermaa. Marjoja ja sieniä on metsät pullollaan, joku kanttarellirisotto ei paljoa maksa ja on todellista herkkua.
eli purjo-perunasosekeitto :-)
Halpaakin kannattaa syödä komeilla nimillä. Ohjeitä löytyy googlaamalla.