Mitä tarkoittaa subjektiivinen päivähoito-oikeus??

Vierailija

Tarkoittaako tuo sitä, että mulla on oikeus viedä lapseni hoitoon vaikken olisi töissäkään?? Ja koskeeko myös yksityistä puolta? Entä saako hoitopäivien määrän päättää itse tuollaisessa tapauksessa?

Itse olen työssäkäyvä ihminen, mutta tuli mieleeni kun haimme yksityisen puolen hoitopaikkaa lapsellemme ja tarkkaan kysyttiin työpaikat yms.(siis kaupungin hoitotoimistosta) ja miehelläni on vain keikkahommia joten eikö meillä ole oikeutta viedä lapsia yksityiselle??

Kommentit (11)

Vierailija

jolloin yksityinen ei ole välttämättä kalliimpi kuin kunnallinen,1.8.06 lähtien on saanut lapsikohtaista kunnallista tukea lisää niin, että10kk-2v11kk saa 760€/kk

3-6v saa 430€/kk

yksityisen hoidon tuki on 137,33€/kk jolloin perheelle jää katsomassani yksityisessä hoidosa 233€/ kuukaudessa maksettavaksi, kun tuet lasketaan yhteen. Tähän päiväkotiin voi hakea myös kaupungilta, ja kannattaa laittaa sekä yksityinen haku että kunnallinen.Voit käydä eri yksityisten päiväkotien/ryhmisten sivuilla, siellä ovat hinnat ja tuet ilmoitettuina. (Katsoin Montessoripäiväkodin sivuilta, Vantaa). Voit hakea muihinkin vaihtoehtopedagogiikkaan ja aika halvalla, riippuen ostopalvelusta, kunnasta...

Vierailija

että joskus lasten todella on parempi tarhassa kuin kotona. Enkä tarkoita mitään virikehoitoa vaan niitä perheitä, joissa lapsia todella laiminlyödään, mutta ei jostain käsittämättömästä syystä oteta huostaan. Tarhassa lapsilla on turvallisia aikuisia lähellä, selkeät rajat ja kolme ruokailua päivässä.

Vierailija

Subjektiivinen päivähoito-oikeus tarkoittaa, että kunnan on osoitettava päivähoitopaikka jokaiselle, joka sitä hakee (tai siis jolle sitä haetaan :))Miettikää nyt jos näin ei olisi, mitä persaukiset kunnat tekisivät? Tarjoaisivat eioota, myös työssäkäyville. Ja työssäkäyntiä on niin monentyyppistä ettei sitä edes voi pitää aukottomana kriteerinä paikkoja jaettaessa.

Vierailija

kahdelle lapselle ja yhdelle eskarilaiselle klo 6-15. Lisäksi kolmas ja neljäsluokkalaiset. JOs kunnalla ei ole tarjota päiväkotipaikkaa ja kunta sanoo että palkatkaa itse hoitaja (kunta maksaa sitä kuntalisää), niin pitääkö meidän tuohon tyytyä???? Onko siis PAKKO palkata itse se hoitaja vai voimmeko esim vaatia että saatais kotiin kunnallinen hoitaja, jos vaikka itse hommaamme sen hoitajan???

Vierailija

subjektiivinen päivähoito-oikeus koskee alla kouluikäisiä lapsia ja se tosiaan tarkoittaa sitä, että kunta tarjoaa sellaisen hoitopaikan minkä itse parhaaksi katsoo, vaikka joka penskalle eri päiväkotiin.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat