Lue keskustelun säännöt.
Alue: Aihe vapaa
Miten valmistaisi hyvän joululohen?
22.12.2008 |
En syö kinkkua, vaan lohta. Eli jokin hyvä lohenvalmistusohje olisi hakusessa!
Kommentit (4)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Joulukinkun tietävät kaikki, muttei ole mitään joululohen valmistusohjetta, koska joululohta ei ole olemassakaan.
Itse valmistan lohen keittämällä mausteliemessä, jossa on vettä, porkkanaa, sipulia, pippuria ja pari laakerinlehteä sekä vähän viinietikkaa. Lohi kypsyy noin 10 minuutissa. Tarjoan jäähtyneenä Hollandaise-kastikkeen kanssa. Mutta ei se mikään joululohi ole.
Alue: Aihe vapaa
JOULULOHI
(6 annosta)
800-1000 g tuoretta lohifileetä
1 sitruuna
suolaa, rouhittua valkopippuria
2-3 rkl ranskalaista sinappia
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl korppujauhoja
Laita lohifilee voideltuun uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta sitruunasta puristetulla mehulla, suolalla ja pippurilla. Anna maustu 1-2 tuntia viileässä. Sekoita sinappi ja hunaja ja levitä seos lohen pintaan. Ripottele korppujauhot päälle. Paista 180°-200° 35-40 minuuttia. Anna rauhoittua 5 minuuttia ennen tarjoamista.