Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten valmistaisi hyvän joululohen?

Vierailija
22.12.2008 |

En syö kinkkua, vaan lohta. Eli jokin hyvä lohenvalmistusohje olisi hakusessa!

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
23.12.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

JOULULOHI



(6 annosta)



800-1000 g tuoretta lohifileetä

1 sitruuna

suolaa, rouhittua valkopippuria

2-3 rkl ranskalaista sinappia

1 rkl juoksevaa hunajaa

1 rkl korppujauhoja



Laita lohifilee voideltuun uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta sitruunasta puristetulla mehulla, suolalla ja pippurilla. Anna maustu 1-2 tuntia viileässä. Sekoita sinappi ja hunaja ja levitä seos lohen pintaan. Ripottele korppujauhot päälle. Paista 180°-200° 35-40 minuuttia. Anna rauhoittua 5 minuuttia ennen tarjoamista.

Vierailija
2/4 |
22.12.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvää, helppoa ja nopeaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
22.12.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joulukinkun tietävät kaikki, muttei ole mitään joululohen valmistusohjetta, koska joululohta ei ole olemassakaan.



Itse valmistan lohen keittämällä mausteliemessä, jossa on vettä, porkkanaa, sipulia, pippuria ja pari laakerinlehteä sekä vähän viinietikkaa. Lohi kypsyy noin 10 minuutissa. Tarjoan jäähtyneenä Hollandaise-kastikkeen kanssa. Mutta ei se mikään joululohi ole.

Vierailija
4/4 |
22.12.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laita reilusti kermaa.