Poikani haluaa olla tyttö :(

Vierailija

Meillä on maailman ihanin 6v. poika, mutta äitinä minua huolestuttaa pojan jatkuva tyttömäinen käytös. Lapsemme on aina ollut kovin rauhallinen ja hän on pienestä karttanut ns. riehumisleikkejä.

Hoidossa hakeutuu tyttöjen seuraan, poikakavereitakin kyllä on, mutta tyttöjen leikit kiinnostaa enemmän. On myös kertonut minulle, että häntä harmittaa, kun ei voi olla niin kuin tytöt.

Miestä tämä harmittaa kovin. Hän on yrittänyt touhuta pojan kanssa kaikkia "miesten" juttuja, mutta ne eivät kiinnosta. Tätä on jatkunut jo ainakin vuoden ajan, joten pelottaa, että tämä on muutakin kuin vain jokin kausi.

Pitävätköhän ne hulluna, jos otan asian neuvolassa puheeksi?

Sivut

Kommentit (34)

Vierailija

Vaatteet ostettiin poikien osastolta ja tukka pidettiin lyhyenä. Onneksi minulla oli ihanat ja suvaitsevat vanhemmat jotka antoivat minun olla niin :) Ja nyt olen ihan tavallinen, naisellinen heteronainen.

Vierailija

Mä veikkaisin että tuo on joku ohimenevä vaihe. Antakaa pojan olla sellainen kuin on. Isi voi houkutella miestenjuttuihin mutta pakottaa ei kannata. Kun annatte pojan nyt kokeilla tuollaista niin hän on varmaan aikuisena sitten "ihan normaali"... :)

Vierailija

poika lapsena ja sai "olla". Nyt erittäin naisellinen aikuinen nainen.Jos kyseessä olisi oma poikani (kaikki lapsemme ovat tyttöjä :) ), luulen, että yrittäisin olla tekemättä asiasta numeroa, siis suhtautuisin toiveeseen mahdollisimman neutraalisti ja antaisin kokeilla "tyttöjen juttuja" siinä määrin kuin lapsi haluaa. Luulen, että kun kyseessä on vielä noinkin pieni poika, vaihe on ohi menevä.

Vierailija

on maailman ihanin poika ja silti haluaisit muuttaa hänet toisenlaiseksi. Miksi? Anna poikasi olla juuri niin ihana kuin on ja oma itsensä. Ehkä vaihe on ohimenevä, ehkä ei. Onko sillä lopulta mitään merkitystä? Hän sinun poikasi ja ilmeisesti kuitenkin ihana juuri omanlaisenaan. Nauti hänestä. Ja autaa isää nauttimaan pojastaan. Miesten yhteisiä juttuja voi olla niin monenlaisia. Leipomista, lukemista, hulluttelua, puutarhanhoitoa, pikku salaisuuksia, rakkautta...

Vierailija

Antakaa lapsen olla kuka on. Voit lohduttautua sillä, että et voi paljoa vaikuttaa hänen seksuaali-identiteettiinsä joka tapauksessa oli se mikä oli. Eli vaihtoehdot:- Annatte pojan olla neiti ja hänestä tulee hetero siitä huolimatta

- Pakotatte poja "poikamaiseksi" ja lapsesta tulee hetero siitä huolimatta (huom, ei sen takia, siihen ei voi vaikuttaa)

- Pakotatte pojan "jätkäksi" mutta hänestä tulee homo tai bi JA hän kokee katkeruutta ymmärtämättömyydestä

- Annatte pojan olla neiti ja hänestä tulee homo ja hän on tyytyväinen että on aina tullut hyväksytyksi.Vierailija

Kiusaaminen pelottaa minuakin, mutta kun olen aina kannustanut elämään omien arvojensa mukaan, hän on aika vahvoilla. Hän on lämmin, sydämellinen, rauhallinen, pitkätukkainen blondienkeli, josta tykkäävät niin tytöt kuin pojat. Toki koulussa hän leikkii poikien kanssa jo enemmän, sillä Siperia opettaa ihan väkisin, mutta tyyli on silti aika omintakeinen eikä ollenkaan ruma saati varsinaisesti tyttömäinen. SInänsä surullista on se, ettei toinen saa leikkiä, mitä haluaa, sillä ei oikein ole ketään kaveria, jonka kanssa voisi leikkiä esim poneilla tms. Veljet eivät halua eikä tyttöjen kanssa kehtaa. Harmillista.Kannusta poikaasi olemaan sellainen kuin hän haluaa varmistamalla tietenkin esim. vaatteissa, ettei nyt ihan pahimpia röyhelöitä ole. Uskon, että oma tyyli muotoutuu ja aikuisena meillä saattaa olla todella miehekkään, komeat pojat. Tai sitten ei, mitä sen väliä, kunhan ovat itseensä tyytyväisiä! EI saa pakottaa mihinkään muottiin!

Vierailija

halusi hameen. Puhui ja puhui niin kauan että ostin. Piti kerran päällään ja siihen loppui "tyttöjutut" vaatteiden osalta. Leikkii kyllä nukeilla ja paljon tyttöjen kanssa, mutta myös niitä ns. poikaleikkejä. En ole huolestunut. Tyttöni nyt 4v on menossa ostamaan kaupasta itselleen pippeliä, ei vaan taida onnistua yhtä helposti kuin se hameen osto...

Vierailija

pikkuveljen oli pakko saada minun mekkoja pitää, en muista kuin kauan tuota vaihetta kesti. Yritin veljelle sanoa ettei pojat käytä mutta äiti sanoi vain minulle että anna hänen lainata, ei se kotona haittaa.:)Ja veli käytti kotona minun mekkoja. Ei tuota kyllä montaa vuotta kestänyt just jotain muutamia kk ehkä ja ei ny päivittäin mekkoa päälle laittanut, eikä myöskää missään muualla niitä käyttänyt. Nyt aikuisena on kyllä aivan mies.:) Kaukana naisesta.

Vierailija

on älkääkä pakottako johonkin ahtaaseen sukupuolirooliin.Jos poikaa harmittaa, että ei voi olla tyttö niin oikea vastaus on sanoa, että kiva on kumminkin, että sulla on tyttöjä kavereina.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat