Onko Wiener Nougat'n resepti muuttunut?
Kommentit (66)
Vierailija kirjoitti:
Yksi Fazerin kalleimmista tuotteista valmistaa on juurikin tuo Wienernougat, joten on aivan loogista että vaihtoivat kaakaovoin palmuöljyyn ja kehtaavat vielä valehdella kuluttajille siitä:
– Shea-palmurasvaseoksessa laatuvaihtelut ovat pienemmät kuin kaakaovoissa, mutta suutuntuma ja .suussasulavuus säilyy samalla tasolla, viestintäjohtaja Eerola perustelee.
Ei mun suussa maistunut samalta. Sain toissa jouluna Wiener Nougat -paketin ja ihmettelin itse kun ei ollut yhtä hyvää kuin ennen. Sitten vasta selvisi paketista että ainesosat muuttuneet.
Wiener nougat on sillä tavalla niin simppeli tuote, vähän makuja ja raaka-aineita, että kunkin raaka-aineen laatu on ratkaiseva. Esim aika tärkeä mikä rasva on. Uskoisin, että kaakaovoi olisi ylivoimainen. Tuollainen vaikuttaa selittely,tä, että laadunvaihtelu olisi perusteena. Kyllä se on heidän homma varmistua korkeatasoisesta kaakaovoista eikä vaihtaa bulkkirasvaan. Ehkä tuo on myös kovakorvaista fazerilta kuluttajien toiveita kohtaan suosia palmuöljyä. Ei saisi olla noin ylimielinen.
Varmaan ei ole niin ratkaisevaa maun kannalta jossain muussa tuotteessa, jossa vahvemmat muut maut. Silti voisi olla hyvä idea kuunnella kuluttajien toiveita.
Täytyy tulla kommentoimaan, että samalla tavalla Fazerin sininen pilattiin muutama vuosi sitten. Muistaakseni maku muuttui siksi, että ennen suklaa valmistetiin tuoreesta maidosta, joka sitten vaihdettiin maitojauheeseen. Voi olla, että palmuöljyllä olisi myös osuutta asiaan - en ole sen tarkemmin tutkinut. Mutta enää ei tule ostettua... Joskus kun lahjaksi sitä saan niin maistan ja eipä se ole enää hyvää... Todella sääli.
Vierailija kirjoitti:
Täytyy tulla kommentoimaan, että samalla tavalla Fazerin sininen pilattiin muutama vuosi sitten. Muistaakseni maku muuttui siksi, että ennen suklaa valmistetiin tuoreesta maidosta, joka sitten vaihdettiin maitojauheeseen. Voi olla, että palmuöljyllä olisi myös osuutta asiaan - en ole sen tarkemmin tutkinut. Mutta enää ei tule ostettua... Joskus kun lahjaksi sitä saan niin maistan ja eipä se ole enää hyvää... Todella sääli.
Tuoteselosteessa on kyllä mainittu maito pääraaka-aineena. Kai se pitäisi erikseen mainita jos maitojauhetta käytetty, mutta tosiaan, fazun sininen EI ole enää entisensä..
Myös tuotteessa oleva manteli on jotenkin eri tavalla nykyään, semmoisina klöntteinä eikä ohuina lastuina kuten ennen. Sen kyllä kestäisi jos maku ei olisi pilattu PALMUOLJYN takia.
Kunnollisen kaakaovoin hinta on moninkertaistunut 2000-luvulla, lopputulos näkyy kaupan hyllyssä. Suurin osa on nykyään palmuöljypaskaa.
Vierailija kirjoitti:
Täytyy tulla kommentoimaan, että samalla tavalla Fazerin sininen pilattiin muutama vuosi sitten. Muistaakseni maku muuttui siksi, että ennen suklaa valmistetiin tuoreesta maidosta, joka sitten vaihdettiin maitojauheeseen. Voi olla, että palmuöljyllä olisi myös osuutta asiaan - en ole sen tarkemmin tutkinut. Mutta enää ei tule ostettua... Joskus kun lahjaksi sitä saan niin maistan ja eipä se ole enää hyvää... Todella sääli.
Natustelen sitä taääs juuri nyt. Aika mitään sanomattoman makuista. Hyvä puoli on, ettei tähän ainakaan koukutu.
Vierailija kirjoitti:
Kunnollisen kaakaovoin hinta on moninkertaistunut 2000-luvulla, lopputulos näkyy kaupan hyllyssä. Suurin osa on nykyään palmuöljypaskaa.
Tämä! Kun katsoo Suomessa myynnissä olevien ulkomaisten laatusuklaiden tuotesisältöjä, niin kyllä palmuöljyt löytyy niistäkin. Suurin osa kuluttajista ei ole ilmeisesti valmiita maksamaan LAADUSTA.
Muistan sen läpinäkyvän Wiener Nougat -pakkauksen lapsuudesta, ja kun se avattiin... suklaa oli ihanaa. En tiedä onko pakkaus vielä samanlainen, mutta suklaa on pilattu.
Vierailija kirjoitti:
Wiener nougat alkuperäinen resepti pakkauskoko 300gr
mantelit 41%, sokeri, kaakaovoi, kaakaomassa, aromi (vanilliini).Wiener nougat muutettu resepti pakkauskoko 210gr
mantelit (41%), sokeri, kasvirasva (palmu, shea), kaakaomassa, aromi (vanilliini).
Miksi Fazer pilaa kaikki perinteiset, hyvät suklaansa?
Liian harvat ovat valmiita maksamaan paremmista raaka-aineista.
Jos haluat laatua, katselet pientuottajia ja maksat vähän enemmän.
Ylpeästi palmuöljytöntä suklaata
Pandan suklaalevyt ovat olleet palmuöljyttömiä jo vuodesta 2016, ja nyt myös muista Pandan suklaatuotteista ja konvehdeista poistetaan palmuöljy. Pandan tavoitteena on olla kokonaan palmuöljytön vuoden 2021 aikana, kun ainesosa saadaan korvattua vielä viimeistenkin makeisten täytteissä.
Maku on muuttunut, ei ole enää niin hyviä, kyllä sen rasvan maistaa erilaiseksi. Jotkut ihmiset ilmeisesti maistavat eri rasvat erilailla ja suklaan rakenne vaikuttaa myös paljon makuun. Pandan konvehdit on parempia.
Tarkistin kaupassa Pandan juhlapöydän konvehdit ja tosiaan, pakkauksessa lukee palmuöljytön isolla. Fazer ei edes teeskentele miellyttävänsä kuluttajia vaan mennään härskisti huono laatu edellä, siitä tosin veloitetaan kuluttajilta premium-hinta.
Vierailija kirjoitti:
Yksi Fazerin kalleimmista tuotteista valmistaa on juurikin tuo Wienernougat, joten on aivan loogista että vaihtoivat kaakaovoin palmuöljyyn ja kehtaavat vielä valehdella kuluttajille siitä:
– Shea-palmurasvaseoksessa laatuvaihtelut ovat pienemmät kuin kaakaovoissa, mutta suutuntuma ja suussasulavuus säilyy samalla tasolla, viestintäjohtaja Eerola perustelee.
Eihän se edes sula suussa vaan siellä on jotain sahanpurua joukossa.
Eipä tarvitse enää ostaa, maku pilalla. Oli kuitenkin se suklaapaketti mikä oli kuulunut jouluuni jo 60-luvulta lähtien.
Niissä oli ennen maitoa kermaa . Sama kun leivät mitkä lihottaa turvottaa koska niihin on laitettu siemeniä ja sokeria. Piraattia tulvii . Etiketti sama sisältö piraattia .
Fazer ei ota ihmisten toiveita palmuöljyn poistamisesta kuuleviin korviinsa. Se firma ei kuluttajia kuuntele.
Sama pätee Fazerin sinisen vihervassarimainontaan.
Yksi Fazerin kalleimmista tuotteista valmistaa on juurikin tuo Wienernougat, joten on aivan loogista että vaihtoivat kaakaovoin palmuöljyyn ja kehtaavat vielä valehdella kuluttajille siitä:
– Shea-palmurasvaseoksessa laatuvaihtelut ovat pienemmät kuin kaakaovoissa, mutta suutuntuma ja suussasulavuus säilyy samalla tasolla, viestintäjohtaja Eerola perustelee.