Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Karrageeniton ruokakerma !

Vierailija
16.09.2016 |

Maitohyllyt pullistelee karrageenikermoja.

Tässä teille vinkki miten tehdä itse se ruokakerma, ja halvalla:

Tehkää jääkaappiin purkkiin tai kannuun seos, johon laittate vettä+maizenaa (sekoitettava hyvin).

Kun tulee vastaan ohje, johon tarvitaan ruokakermaa, niin laittakaan kerman sekaan maitoa ja sitten hieman tuota maizenavesiseosta.

Teillä on ruokakerma ihan omasta takaa ! Eikä tarvitse maksaa kaupalle maidolla tai vedellä jatketusta kermasta.

Tietysti voi käyttää myös maizena suurustettaa, jota ripsauttaa vähän ruoan joukkoon, mutta siinä suurusteessa on lisäaineita enemmän kuin tavallisessa maizenassa.

Kommentit (35)

Vierailija
21/35 |
17.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miksi pitää tehdä tuollaisia sotkuja? Tavallisessa kuohukermassa ei ole karrageenia. Problem solved!

Katsopa tarkemmin. On vain pari merkkiä jotka eivät lisää karrageenia kermaan. Arlalta ja maitokolmiolta löytyy karrageeniton kerma.

Se on kuitenkin kaikista pahinta että kotimaista jäätelöä on vain yksi karrageeniton merkki, Kolmen kaverin jäätelö. Kaikissa muissa jäätelöissä sitä on. Lidlissä myös karrageenittomia jäätelöitä mutta söisin mieluummin kotimaista.

Vierailija
22/35 |
22.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Huh, no en mä kyllä maizenaakaan käyttäis, sehän on 100% maissitärkkelystä :o

Kaiken lisäksi maissi on GMO -tuote ellei toisin mainita.  Siis kaikki muu maissi, paitsi luomumaissi on geenimanipuloitua. Tämän vuoksi en osta mitään, missä on maissia. Ja sitähän tungetaan nykyään kaikkialle eli itse on sitten tehtävä kaikki ruoat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
23/35 |
22.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Geenit on terveellisiä.

Vierailija
24/35 |
22.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Karrageenista ei kyllä ole mitään haittaa, mutta eipä toisaalta ole mitään syytä lisätäkään sitä kermaan.

Uusien tutkimusten mukaan on haittaa. Erityisesti homeallergisille. Valio ei syyttä vetänyt pois karrageenikermoja. Esimeriksi Eila Luomu on nyt karrageenitöntä. Syy miksi sitä karrageeniä lisätään on hyllyikä. Toinen syy on se, että karrageenillä saadaan kermaan sidottua vettä. Toisin sanoen, myydään kalliimmalla halvempaa paskaa.

https://ehp.niehs.nih.gov/doi/10.1289/ehp.01109983

Vierailija
25/35 |
30.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sillä kirkastetaan oluita, mutta ei sitä mihinkään tarvitse merkitä, sanovat.

Vierailija
26/35 |
30.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ohratärkkelys tekee saman kuin maizena.

Kermani ostan kermana enkä mitään jatkettuja lisäainesotkuja, siis luomu kuohukermaa Arlalta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
27/35 |
30.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä oon varmaan tyhmä, mutta en ole koskaan älynnyt mitä edes on "ruokakerma". Kun sitä tavallista kermaa voi laittaa ruokaan. Tai ranskankermaa. Laittaa sitten vähemmän jos haluaa kevyempää. Miksi ostaisin valmiiksi vedellä jatkettua kermaa? Vettä tulee hanasta aika paljon halvemmalla. Ja mausteita myydään irtona, ei tarvi sitä maustettua "ruoka"kermaa ostaa. 

Vierailija
28/35 |
30.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syö caccaa ja cuole pois!

😁🤭

Kuolematonta uutta runoutta suomen uusatelisilta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
29/35 |
30.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sellanen teoria, että just nämä uudet teolliset ruokatuotteet osaksi aiheuttaneet suomalaisten ylipainoepidemian. Katsokaa vaikka proteiinirahkojen riviä kaupassa. 

Vierailija
30/35 |
30.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

En käytä ruuassa ruokakermaa ja hyvin harvoin tavallistakaan kermaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
31/35 |
30.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Huh, no en mä kyllä maizenaakaan käyttäis, sehän on 100% maissitärkkelystä :o

Voi kauhistus sentään. Kyllä varmaan kannattaa olla tästä edes syömättä mitään.

Ehkä vettä ja salaattia. Ai niin, vedessähän on hormonijäämiä ja klooria ja salaatissa lyijyä ja säteilyä. 

Älkää jaksako. Kaikki me kuollaan joskus.

Vierailija
32/35 |
01.11.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

uppista!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
33/35 |
01.11.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikö teitä ahdista kun mietitte vaan että mitä lisäaineita missäkin ruuassa on.

Miten voitte syödä esim karkkia, suklaata, alkoholia, niissähän vasta myrkkyjä onkin!

Minä en edes tiedä mikä karrageeni on eikä kiinnosta. En ikinä lue tuoteselosteita vaan ostan mitä tarvitaan. Ollaan terveitä ja hoikkia koko perhe.

Nää ruokavouhotukset muuttuu koko ajan ja on ihan mahdoton sanoa mikä on oikeasti terveellistä.

Vierailija
34/35 |
24.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minulta meni useampi vuosi oppia, mikä kermassa aiheuttaa vatsanväänteitä. Karrageenihan se.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
35/35 |
30.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aika mahdoton löytää ihan tavallista kermaa nykyisin kaupasta. Tämä yksi firma teki tavallisesta puolen litran kermapurkista laktoositonta ja ehkä jollain toisella meijerillä on 2 DL purkki laktoosi kermaa,mutta vaikeaa on löytää ihan tuiki tavallinen tuote,siis kermaa. Luomuna löytyy jostain harvasta kaupasta.  En siis halua karrageeni kermaa.