Karrageeniton ruokakerma !
Maitohyllyt pullistelee karrageenikermoja.
Tässä teille vinkki miten tehdä itse se ruokakerma, ja halvalla:
Tehkää jääkaappiin purkkiin tai kannuun seos, johon laittate vettä+maizenaa (sekoitettava hyvin).
Kun tulee vastaan ohje, johon tarvitaan ruokakermaa, niin laittakaan kerman sekaan maitoa ja sitten hieman tuota maizenavesiseosta.
Teillä on ruokakerma ihan omasta takaa ! Eikä tarvitse maksaa kaupalle maidolla tai vedellä jatketusta kermasta.
Tietysti voi käyttää myös maizena suurustettaa, jota ripsauttaa vähän ruoan joukkoon, mutta siinä suurusteessa on lisäaineita enemmän kuin tavallisessa maizenassa.
Kommentit (35)
Vierailija kirjoitti:
Huh, no en mä kyllä maizenaakaan käyttäis, sehän on 100% maissitärkkelystä :o
Kaiken lisäksi maissi on GMO -tuote ellei toisin mainita. Siis kaikki muu maissi, paitsi luomumaissi on geenimanipuloitua. Tämän vuoksi en osta mitään, missä on maissia. Ja sitähän tungetaan nykyään kaikkialle eli itse on sitten tehtävä kaikki ruoat.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Karrageenista ei kyllä ole mitään haittaa, mutta eipä toisaalta ole mitään syytä lisätäkään sitä kermaan.
Uusien tutkimusten mukaan on haittaa. Erityisesti homeallergisille. Valio ei syyttä vetänyt pois karrageenikermoja. Esimeriksi Eila Luomu on nyt karrageenitöntä. Syy miksi sitä karrageeniä lisätään on hyllyikä. Toinen syy on se, että karrageenillä saadaan kermaan sidottua vettä. Toisin sanoen, myydään kalliimmalla halvempaa paskaa.
Sillä kirkastetaan oluita, mutta ei sitä mihinkään tarvitse merkitä, sanovat.
Ohratärkkelys tekee saman kuin maizena.
Kermani ostan kermana enkä mitään jatkettuja lisäainesotkuja, siis luomu kuohukermaa Arlalta.
Mä oon varmaan tyhmä, mutta en ole koskaan älynnyt mitä edes on "ruokakerma". Kun sitä tavallista kermaa voi laittaa ruokaan. Tai ranskankermaa. Laittaa sitten vähemmän jos haluaa kevyempää. Miksi ostaisin valmiiksi vedellä jatkettua kermaa? Vettä tulee hanasta aika paljon halvemmalla. Ja mausteita myydään irtona, ei tarvi sitä maustettua "ruoka"kermaa ostaa.
Syö caccaa ja cuole pois!
😁🤭
Kuolematonta uutta runoutta suomen uusatelisilta.
Sellanen teoria, että just nämä uudet teolliset ruokatuotteet osaksi aiheuttaneet suomalaisten ylipainoepidemian. Katsokaa vaikka proteiinirahkojen riviä kaupassa.
En käytä ruuassa ruokakermaa ja hyvin harvoin tavallistakaan kermaa.
Vierailija kirjoitti:
Huh, no en mä kyllä maizenaakaan käyttäis, sehän on 100% maissitärkkelystä :o
Voi kauhistus sentään. Kyllä varmaan kannattaa olla tästä edes syömättä mitään.
Ehkä vettä ja salaattia. Ai niin, vedessähän on hormonijäämiä ja klooria ja salaatissa lyijyä ja säteilyä.
Älkää jaksako. Kaikki me kuollaan joskus.
Eikö teitä ahdista kun mietitte vaan että mitä lisäaineita missäkin ruuassa on.
Miten voitte syödä esim karkkia, suklaata, alkoholia, niissähän vasta myrkkyjä onkin!
Minä en edes tiedä mikä karrageeni on eikä kiinnosta. En ikinä lue tuoteselosteita vaan ostan mitä tarvitaan. Ollaan terveitä ja hoikkia koko perhe.
Nää ruokavouhotukset muuttuu koko ajan ja on ihan mahdoton sanoa mikä on oikeasti terveellistä.
Minulta meni useampi vuosi oppia, mikä kermassa aiheuttaa vatsanväänteitä. Karrageenihan se.
Aika mahdoton löytää ihan tavallista kermaa nykyisin kaupasta. Tämä yksi firma teki tavallisesta puolen litran kermapurkista laktoositonta ja ehkä jollain toisella meijerillä on 2 DL purkki laktoosi kermaa,mutta vaikeaa on löytää ihan tuiki tavallinen tuote,siis kermaa. Luomuna löytyy jostain harvasta kaupasta. En siis halua karrageeni kermaa.
Katsopa tarkemmin. On vain pari merkkiä jotka eivät lisää karrageenia kermaan. Arlalta ja maitokolmiolta löytyy karrageeniton kerma.
Se on kuitenkin kaikista pahinta että kotimaista jäätelöä on vain yksi karrageeniton merkki, Kolmen kaverin jäätelö. Kaikissa muissa jäätelöissä sitä on. Lidlissä myös karrageenittomia jäätelöitä mutta söisin mieluummin kotimaista.