Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Juustojen ystävät, mikä on lempijuustosi?

Vierailija
11.02.2009 |

.

Kommentit (42)

Vierailija
21/42 |
11.02.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä tykkään ainakin seuraavista: Saint Agur, Bleu d' Avergne, Saint Albray, Rambol, Madrigal, Old Amsterdam ja sit ihan Oltermanni.

Vierailija
22/42 |
11.02.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja tykkään kaikista vuohenjuustoista, kuten muksutkin meillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
23/42 |
11.02.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

suosikkeja ovat varpaanväliltä löykäävä Havart (kova juusto) ja kittipintaiset vuohenjuustot.

Vierailija
24/42 |
11.02.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aivan ihanaa vähän huoneenlämmössä pehmenneenä, omena- tai päärynäviipaleiden kanssa. Raclette-juustonakin sitä ilmeisesti käytetään, mutta mulla ei ole koskaan ollut iloa kokeilla raclettea.

Vierailija
25/42 |
11.02.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

kannattaa sitten ostaa kunnolla kypsynyttä. Joku 3kk juusto on kumimaista, kannattaa ostaa vuoden kypsytettyä. Eikä sitä varten tarvitse mennä Stockalle, saa ihan Prismastakin (ainakin Jumbossa).

Vierailija
26/42 |
11.02.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuo Manchego (vaikka onkin tosi hyvää) naurattaa siinä mielessä että kun asumme Espanjassa 4kk vuodesta niin Manchego on meille vähän kuin Oltermanni....sitä on aina kotona joten en jaksa ajatella sitä herkkujuustona. ;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
27/42 |
11.02.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mutta ehdoton lemppari on Castellon sini- ja valkohomejuustot. Sitten pussillinen viinirypäleitä ja hyvä juustoviini elokuvan kera :)

Ja sitten on tietysti se "jonka nimeä en muista".. päällä ruohosipulia, castellon "minimix" lajitelmasta löytyy.

Vierailija
28/42 |
11.02.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

manchego on hyvää... sit se amadeus (vai oliko mozart :)) kermajuustoista parhain... vuohenjuusto..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
29/42 |
11.02.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihana pähkinäinen juusto.



Välillä maistuu ihan suomalainen Aura, Salaneuvos, Kainuun "narinajuusto" ja Mustaleima. Mozzarella tomaatin kera. Cheddarit portviinin kera. Kääk, nyt tekee mieli juustoja ;)

Vierailija
30/42 |
11.02.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

eli pitkään kypsytetty versio. Saint agur on suosikki sinihomejuustoista. Aurastakin tykkään, mutta se on meillä arkijuustona.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
31/42 |
11.02.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Murcierin kaupungin nimen mukaan Murcier jotain... (Stockalta)

Vierailija
32/42 |
11.02.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Appenzeller - Sveitsiläisen Appenzellin kantonin mukaan nimetty juusto, jota kopioidaan samalla nimellä jopa eräiden suomalaisten pienvalmistajien toimesta. Erinomaisen maukas, tiivis ja koloton, vähintään 3 kk kypsytetty juusto, parhaimmillaan viinin kanssa, mutta sopii myös hyvin ruoanlaittoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
33/42 |
11.02.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vuohenmaitojuustoista pidän myös.

Vierailija
34/42 |
12.02.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

- Roqueford (Societé)

- Manchego (pitkään kypsennetty)

- "Turunmaa"

- "Mustaleima"

- Camembert

- Gorgonzola

- "Brebiou"

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
35/42 |
12.02.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sopivan mieto eikä suolainen kuten turhan monet. Tietääkö kukaan, saako tuota Suomesta? Stockalla kun ei ollut, hallissa pitäisi käydä tarkistamassa. Kumpihan on parempi, Vanha kauppahalli vaiko Hakaniemen halli?

Vierailija
36/42 |
12.02.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Samoin brie ja sinihomejuustot. Itse en välitä Emmentalista, mies tykkää. Samoin hän tykkää Kipparista, savujuustosta.

Oman kylän Prismassa myydään aivan ihanaa ruohosipuli-kermajuustoa.

Ylipäänsä juustot on taivaallisia =)

Vierailija
37/42 |
12.02.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja oli todella hyvää, mun makuun vielä parempaa kuin Gruyere. Mutta enhän mä sen nimeä enää muista. Nyt löytyi lähikaupasta jotain hollantilaista vanhaa Goudaa (ja nimimuisti on edelleen huono). Sekin oli ihan kelvollista, vaikka ei ihan yhtä kovaa ja kiteistä kuin se Hollannista tuotu



Mutta täällä maalla on niin suppeat valikoima, että ihan just samaa ei olla vielä onnistuttu löytämään. Taidetaan lähteä jollain lomalla Hollannissa käymään, että saadaan juustoa.

Vierailija
38/42 |
12.02.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sellon Cittarin juustotiski on yksi Etelä-Suomen parhaista. Sieltä lähtee usein mukaan V.S.O.P. Goudaa joka on ihan sairaan hyvää ja joskus harvoin raaskii laittaa rahansa Barolo-juustoon, joka on ihan hirvittävän kallista, mutta taivaallista!

Muita suosikkeja ovat Morbier-tuhkaraita, Appenzeller, Farmhouse cheddar. Manchego on hyvää, mutta se pitää olla kunnolla kypsynyttä.

Rustique camembert on myös herkkua, haisee hirveälle, mutta maistuu hyvälle. :o)



Kannattaa mennä asiantuntevalle juustotiskille ja kysellä ja pyytää maistiaisia.

Vierailija
39/42 |
12.02.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Manchego tällä hetkellä.

Tosin maksaa 29.90/kg. Mutta on se makuelämys sen arvoinen.

No ei todella ole kalleimmasta päästä tuo juusto.

Vierailija
40/42 |
12.02.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Just viikonloppuna söin tuota Old Amsterdamia ja pidin siitä tosi paljon :)

Millaisia nuo muut juustot ovat ( Oltermannin sentään teidän ; ) )



Kiitos

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kuusi kaksi