ISORUOTOINEN Tai ruodoton kala?
Olen kyllästynyt seitiin ja tonnikalaan. Olen menossa halliin niin mitä kalaa voisin ostaa, jotta se olisi helppoa ja hyvää! En oikein jaksaisi siellä " blondeilla" : ) hallissa taas..
Anna herkkureseptisi : ) Kiitos!
Kommentit (14)
lohi kirjolohi siika (lahna, jos sitä jostain tähän aikaan saa) ovat isoruotoisia. Mikä tahansa kala fileenä on aika ruodoton.
ahvenessa on paljon ruotoja mutta ihmeesti ne pehmenevät hyvin paistaessa.
Ne ruodot on isoja ja ne tuntee sormella ja helpot nyppiä pois.
ja 3 kyllä minä osaan perata, mutta kyselinkin HELPPOA ja hyvää! : )
Lisääkin reseptejä saa tulla! Voisin ostaa kalaa enempikin pakkaseen!
(vaikka siinä olisikin hyviä rasvoja, mutta en saa vaan alas).
t. ap
No jo on urpoja. Ruodoton kala? Luuton ihminen??
niin savupallaspaloissa ei ole ollenkaan ruotoja...... ovat sellaisia neliön muotoisia ruskeita savustettuja =) Tosi herkkua ainakin maistuu meidän 1v2kk ikäiselle perunan kanssa
Älä ainakaan lahnaa osta, jos ruodotonta haluat. Kuha ja ahven on vähärasvaisia. Osta valmiita fileitä. Siikakin on fileenä suht ruodotonta mutta vähän rasvaisempaa.
Juu, taidan ostaa ahven fileitä ja kuhaa myös.. Kiitos kaikille!
T. ap
Kampelassa ei ole muuta kuin keskiruoto ja maistuu savustettuna aivan ihanalta :-)
" kyllä mää osaan perata, muuten vaan ostan ruodotonta kalaa tai isoruotosta.." :D
Osta paaljon pikkukaloja, vedä pää pois suolet lähtee kun vetää peppuaukkoon saakka sormella. Ruodot lähtee ihan sormin kun painaa selkärankaa myöden ja sormella koukkaa rangan takaa.
Just eilen kattelin et ahvenfile maksaa 12 euroo kilo ja kokonaisena 5 euroo.. Mutta ei se mitään jos kerran osaat homman..
Isompiin kaloihin kunnon fileeroimispuukko ja semmoset piikit jolla pidät kalan laudassa kiinni.
Kannattaa muistaa et isommissa kalat syö pikkusia kaloja ja niillä on sekä ympäristön että pikkukalojen syömät mössöt..
Tommonen ihminen joka ei tiedä mistä kalaa saa ei osaa niitä ees perata. Sää taidat olla niitä likkoja jotka oksensi yläasteella kun piti kala perata eikä halunnu sotkea kynsilakkojaan.. :D
Kotitaloutta takana 80ov, että enköhän nyt perkaamisesta selvityisi : )
Kysyin helppoja ja hyviä vinkkejä (en halpoja).
Mieheni on super allerginen sen takia en kaloihin ole niin perehtynyt. Nyt hän on matkoilla jonkin aikaa niin ajattelin syödä jotain hyvää kalaa.
Kiitos kaikille vinkeistä!
T. ap joka ei ole " niiiin" avuton kuitenkaan
Paista pannulla voi-öljy seoksessa, päälle ripaus suolaa ja pippuria, jos tykkää, niin pieni puristus limeä. Keitettyjen perunoiden ja höyrytetyn parsakaalin kanssa hyvää. Perunoiden ja parsakaalin päälle voi myös laittaa hieman oliiviöljyä ja ripaus suolaa.