Onko joku soseuttanut vauvan soseet alusta asti ihan vaan haarukalla?
Mietin vain, kun vauva on ihan kohta 6kk ja ajattelin pikkuhiljaa ruveta kiinteitä aloittelemaan. Vauva ollut tähän asti täysimetyksellä (paitsi 5kk iässä sai jonkin verran korviketta lyhyen aikaa, kun jouduin itse leikkaukseen ja olin sen jälkeen aika kipeänä). Kasvissoseet nyt meinasin ainakin itse tehdä, bataatilla meinasin aloittaa, sitä neuvolastakin suosittelivat. Tässä mietinkin että jos aloittaa 6kk iässä kiinteät, niin tarvitseekohan sosetta hienontaa sauvasekoittimella vai riittäisikö muussaus haarukalla ja siihen sitten keitinvettä sekaan + hieman äidinmaitoa lisää ennen kuin syöttää vauvalle? Onko joku alusta asti tehnyt soseet ihan vaan haarukalla..? Mahtaakohan tuosta mitään haittaa olla jos ei ihan sileäksi mössöksi soseuta..?
Minkähänlainen muuten maissi olisi ensisoseiden joukossa? Aiheuttaneeko mahavaivaa? Sitä olen miettinyt bataatin jälkeen että antaisin.. Maissin kyllä varmaan joutuu ihan sauvasekoittimella soseuttamaan.. Kenties jopa pusertamaan siivilän läpi kuoria pois..?
Vinkkejä soseiden tekemiseen itse ja hyvistä ensisoseista ylipäätään otetaan vastaan :)
T. Aloitteleva vauvanruoka-kokkailija;)
Kommentit (4)
Millähän noita on soseutettu ennen sauvasekottimia? Noita koneita ei kovin pitkään ole ollut, mutta ihmiset on oppineet syömään kiinteitä jo tuhansia vuosia...
Minä olen käyttänyt sauvasekoitinta muuten ensimmäistä kertaa nyt nelikymppisenä, muutakaan soseutushyrskyä en ole omistanut koskaan. Ensimmäisen oikean soseen olen siis tehnyt alle puoli vuotta sitten ;)
Meillä 4,5 kk ikäinen syö ihan tyytyväisenä haarukalla mössättyä sosetta, jossa "kokkareita". Kesäkurpitsa ja kukkakaali ovat hyviä aloitteluruokia. Maissin tärkkelys voi aiheuttaa mahavaivoja.
Kyllä!