Kasvisruokavinkkejä
Ajattelin ryhtyä kokkaamaan kasvisruokaa yhtenä päivänä viikossa. Antakaas vinkkejä mitä vois laittaa? Tällä hetkellä listalta löytyy ainoastaan kasvissosekeitto ja tomaattikeitto.
Kommentit (24)
hatunnosto sulle, ap! soijamakaronilaatikko ja soijapihvit tummasta soijarouheesta. pastoja on helppo tehdä kasvisversioina kanssa.
Pinaattiletut tai -keitto. Kasvisraastepihvit. Kasvislasagne.
Etkö ihan tosissasi keksi mitään muita kasvisruokia kuin kaksi keittoa? Esimerkiksi pastakastike onnistuu oikein hyvin ilman lihaa. Kasvisgratiini on hyvää, siihenkin saa vaihtelua kasviksia vaihtelemalla. Risottoa. Makaronilaatikkoa. Kasvispihvjä. Tekisi mieli sanoa, että melkein minkä tahansa ns. perusruuan voi tehdä kasvisruokana.
Osta paketti kiinteää tofua. Viipaloi ja paista kullanruskeaksi. Mausta melko voimakkaasti mielesi mukaan. Lisäksi täysjyväpastaa, juustoraastetta ja tuoresalaattia.
Linssikeitto punaisista linsseistä
[quote author="Vierailija" time="17.05.2015 klo 19:27"]
Linssikeitto punaisista linsseistä
[/quote]
Ja vähemmällä nesteellä siitä tulee linssimuhennos, jonka voi tarjota vaikkapa uuniperunoiden kanssa. Esim. näin:
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/595211/Punainen%20linssimuhennos/
Käytätkö munia / maitotuotteita kuitenkin?
Katso Helsingin koulujen ruokalistoja. Etköhän sieltä löydä vinkkejä pakkokasvispäivällesi.
Vegepizza
Kuskus ja kasviksia
Palak paneer ja riisi
Kasviswok
Lasvislasagne
Kesäkeitto
Falafel
Hernerouhepihvit
Juustomunakas
Avikadopasta
Pestopasta
Jne
Perinteinen suomalainen hernekeitto, jossa sianlihan korvaat ruskitetulla sipulilla. Sen pitää olla nimenomaan ruskistettua, jotta oikea maku syntyy.
Kikhernepihvit
Kasvispyörykät
Kasvislaatikko
[quote author="Vierailija" time="17.05.2015 klo 19:30"]
Katso Helsingin koulujen ruokalistoja. Etköhän sieltä löydä vinkkejä pakkokasvispäivällesi.
[/quote]
Mikä ihmeen pakko? Ei kai se ole pakko, jos ap siihen vapaaehtoisesti rupeaa ja vinkkejä pyytää?
Vinkkinä sanoisin, että yritä miettiä ihan oikeasti kasvisruokia. Jos vain korvaat lihan jollain korvikkeella (soija, tofu), tulos on yleensä pettymys.
http://gogreen.fi/reseptit/Paaruokaa/ Täällä on jotain vinkkejä. Afrikkalainen ja intialainen ruoka on yleensä melko kasvispainotteista. Jos ne ovat mieleesi, googlaile reseptejä. MYös suomalaisesta keittiöstä löytyy runsaasti kasvisruokia: sienikeitto, kesäkeitto, hernekeitto, joulun laatikot. Voit tehdä parsarisottoa, avokadopastaa, erilaisia piirakoita (quiche), pizzoja, lämppäreitä...
Vihanneswok, jossa proteiiniksi cashew-pähkinöitä ja/tai halloumia.
[quote author="Vierailija" time="17.05.2015 klo 19:37"]Perinteinen suomalainen hernekeitto, jossa sianlihan korvaat ruskitetulla sipulilla. Sen pitää olla nimenomaan ruskistettua, jotta oikea maku syntyy.
[/quote]
Lisäksi, hernekeittoon sopivat vaikka mitkä kasvikset mukaan. Meillä laitetaan tomaattia,sipulia, porkkanaa ainakin...
Jasminriisiä jonka sekaan pilkottu korianteria, päälle reilusti avokaadoa,pannulla paahdettuja cashewpähkinöitä, mustapippuria, suolaa ja sitruunamehua. Ihan käsittämättömän hyvää ja helppoa tällaiselle laiskalle kotikokille!
pastakastike nokkosista: noin litra tuoreita nokkosia, auringonkukan siemeniä, 1 dl kermaa, mustapippuria & suolaa
Muakin kiinnostaa kasvisruokavinkit. Mun kriteerit: Ei soijaa eikä muutakaan Kiinasta tuotua, ei sosekeittoja, ei jeeraa. Proteiinin lähteenä mieluimmin mahdollisimman lähellä tuotettua, eli kaiketi jotain härkäpavuista. Meillä syödään lähiruokaa, vain kahvi, tee, kaakao sekä osa mausteista tulee kaukomailta.
Sian tai naudan sisäfile käärittynä pekoniin.Pekonin alla juustoa ja kinkkusuikaleita.
Salad