Yön jääkaapissa olleista munan valkuaisista marenkeja?
Onnistuuko? Haittaako jos on yön jääkaapissa, siis jo eroteltuna? Tein nyt illalla kakun jonka täytteeseen tarvitsin keltuaiset. Nyt mulla on valkuaiset lasissa ja haluaisin tehdä marenkeja mutten taida enää jaksaa.. Voiko tehdä vielä aamulla?
Kommentit (7)
voi ihan hyvin tehdä. itse teen usein macaronseja joissa nimenomaan kuuluu vanhentaa valkuainen vuorokautta ennen leipomista. ja macaronseja kun tehdään niin aloiteaan tekemällä marenki :)
Voi tehdä hyvin, peitä hyvin niin ei tartu makuja. Mutta kypsennä varmuuden vuoksi täysin kuiviksi, ei mitään kosteata marenkikuorrutusta kakulle.
Onnistuu useamman vuorokaudenkin jääkaapissa olleista valkuaisista. Esimerkiksi macaronsit tuntuvat parhaiten onnistuvan "vanhoista" valkuaisista.
[quote author="Vierailija" time="04.04.2015 klo 22:15"]voi ihan hyvin tehdä. itse teen usein macaronseja joissa nimenomaan kuuluu vanhentaa valkuainen vuorokautta ennen leipomista. ja macaronseja kun tehdään niin aloiteaan tekemällä marenki :)
[/quote]
Juuri näin. Periaatteessa säilyy ilmeisesti huoneenlämmössäkin (näinkin jotkut vanhentavat macaronseja varten), mutta jääkaapissa nyt ainakin.
Okei. Kiitos ihanat palstasiskot! :) Ja joo teen ihan kypsäksi asti paistettuja marenkeja!
Olen tehnyt ja ainakin silloin onnistu hyvin