Peruna-porkkanarieska, maailman paras iltapala!
Tein taas lounaalle valmistamastani peruna-porkkanamuusista rieskoja ja AI ETTÄ OLI HYVÄÄ. Muusia, jauhoja, kaurahiutaleita, öljyä, liraus vettä. Miten se voikin maistua niin hyvältä? Vauvakin oli kuulemma alkanut itkeä, kun hänen annoksensa oli loppunut...
Kommentit (8)
[quote author="Vierailija" time="26.03.2015 klo 21:32"]
Ohjetta
[/quote]
Siinä se on aloituksessa! Jauhojen määrä riippuu muusin määrästä, taikina saa olla aika pehmeää. Olen paistanut 200 asteessa.
Ap
Kuulostaa hyvältä. Mäkin kaipaisin ohjetta, voisitko antaa ohjeen vaikka 0,5 kg tai 1 kg muusimäärälle?
[quote author="Vierailija" time="26.03.2015 klo 21:34"]
[quote author="Vierailija" time="26.03.2015 klo 21:32"]
Ohjetta
[/quote]
Siinä se on aloituksessa! Jauhojen määrä riippuu muusin määrästä, taikina saa olla aika pehmeää. Olen paistanut 200 asteessa.
Ap
[/quote]
kuinka kauan uunnissa?
[quote author="Vierailija" time="26.03.2015 klo 21:38"]
Kuulostaa hyvältä. Mäkin kaipaisin ohjetta, voisitko antaa ohjeen vaikka 0,5 kg tai 1 kg muusimäärälle?
[/quote]
Mä oon tehnyt sen ihan mittaamatta mitään, joten hieman vaikeaa antaa... En usko, että ne määrät on niin tarkkoja. Kannattaa sekoittaa jauhoja pikkuhiljaa. Maistuu paremmalta, jos se taikina jää kuohkeaksi, ei siis kananta laittaa ihan hirveästi niitä jauhoja ja ryynejä. Vettä ei tarvitse lisätä, jos ei laita kauraryynejä! Taikina on vain vähän perunamuusia taikinaisempaa, mä levitän sen aina lusikalla leivinpaperille, en siis leivo käsin.
Ap
Tätä teen pian. rieskat on yummy:))
[quote author="Vierailija" time="26.03.2015 klo 21:39"]
[quote author="Vierailija" time="26.03.2015 klo 21:34"]
[quote author="Vierailija" time="26.03.2015 klo 21:32"]
Ohjetta
[/quote]
Siinä se on aloituksessa! Jauhojen määrä riippuu muusin määrästä, taikina saa olla aika pehmeää. Olen paistanut 200 asteessa.
Ap
[/quote]
kuinka kauan uunnissa?
[/quote]
Niin kauan, että tulee vähän ruskeaa väriä päälle. Ehkä 15-20 min. riippuen siitä, miten paksuja rieskasta tekee.
Tää on musta ihan paras tapa käyttää tähteeksi jäänyt muusi, mun mielestä muusiin tulee makua, kun sitä lämmittää.
Ap
[quote author="Vierailija" time="26.03.2015 klo 21:41"]
Tätä teen pian. rieskat on yummy:))
[/quote]
Niin on! Mä teen joskus ihan keitinperunoistakin, mutta ne kannattaa muussata heti, kun ovat vähän lämpimiä, jos antaa olla vaikka jääkaapissa jonkin aikaa, rieskat jää aika kokkareisiksi. Näihin voi käyttää tietty myös puuronjämät!
Ap
Ohjetta