Appelsiinikilju
Törmäsin tänään seuraavanlaiseen reseptiin:
http://appelsiinikilju.toimii.fi/
Eli käytännössä kyse on kotiviinistä, jonka voi käyttää ilman hiivaa, koska pakastaminen tuhoaa appelsiinimehun käymisenestoaineet.
Tämän innoittamana sitten ostin lidlistä 10 purkkia 70 senttiä maksavaa appelsiini "100% täysmehua"... satuin kuitenkin äsken lukemaan purkin kyljestä, että tämä "100% appelsiinia"-täysmehu onkin valmistettu tiivisteestä, eikä ole "tuorepuristettu" tms.
Sanokaa joku, että toimiiko tuo prosessi näillä lidlin litkuilla, vai tarvitseeko olla tuorepuristettua???
Kommentit (28)
Oletko varma? Oletko kokeillut????
älä tee niinkuin minä: vapun alla huoneessani teininä pöhisyttelin salaa aplarikiljua, kunnes isäni kysyi: "missäs meidän simaämpäri on??!" Kauhuissani siirsin tämän liejun 1,5 litran pulloihin vanhempieni kauppareissun aikana. No sehän sitten lopetti käymisen ja saimme kavereineni juoda pullan makuista jankkia kevätauringossa ja kuvitella tulevamme humalaan. 2007 oli hyvä vuosi.
Lupaan, etten tee, jos kerrot, oliko se tuorepuristettua appelsiinimehua? :)
taisi olla... muttta liekö väliä, jos vain niissä sinun mehuissasi on sokeria (eikä keinotekoisia makeuttajia)?
No siis sokerihan pitää lisätä vielä erikseen...?
Toimii hyvin ! Tuli itsekkin tehtyä joku kymmenen vuotta sitten ihan kaupan tuoremehuista. Ei kun siitä on enemmän aikaa, koska viidellä markalla sai 10 purkkia tuoremehua.
Fariinisokeria kun laittaa paketillisen niin tulee kivemman makusta.
Pikahiivaa sekaan niin lähtee heti käymään. Appelsiinimehun voi jättää pois ja käyttää 25l vettä.
Lisäaineet estävät käymästä. Ota sellaista missä ei ole niitä. Jos siis teet tuolla appelsiinimehulla. Sitruunakilju kelpaa kaikille, kestää vain pidempään kuin muiden valmistus. Sitruunahappo hidastaa käymistä.
#11:
Peruskiljua oon tehny paljonkin. Se vaan on niin kamalan hajuista ja makuista, että kerran oksenin kirjaimellisesti pelkälle ajatukselle. Tätä "markkinoidaan" hyvänmakuisena, niin pakko testaa...
13#:
mutta siis nuo mehuthan jäädytetään pakastimessa ennen käyttämistä juuri siksi, että pakkanen tuhoaa ko. aineet?
[quote author="Vierailija" time="01.04.2015 klo 21:13"]
#11:
Peruskiljua oon tehny paljonkin. Se vaan on niin kamalan hajuista ja makuista, että kerran oksenin kirjaimellisesti pelkälle ajatukselle. Tätä "markkinoidaan" hyvänmakuisena, niin pakko testaa...
[/quote]
Laita sitruunaa sekaan tai muuta hapanta, esim. puolukkaa. Kokeile eri hiivalla. Käytännössä se juoma maistuu sille hiivalle. Kai odotat niin pitkään kun juoma on kirkasta? Lopuksi vedetään suodatinpaperin läpi.
Googlaa Vankilakilju niin helpottaa
[quote author="Vierailija" time="01.04.2015 klo 21:13"]
#11:
Peruskiljua oon tehny paljonkin. Se vaan on niin kamalan hajuista ja makuista, että kerran oksenin kirjaimellisesti pelkälle ajatukselle. Tätä "markkinoidaan" hyvänmakuisena, niin pakko testaa...
[/quote]
Se on hirveän makuista. Suosittelen mieluummin omenasiideriä, jos ei olutta jaksa ruveta tekemään.
[quote author="Vierailija" time="01.04.2015 klo 21:15"]
[quote author="Vierailija" time="01.04.2015 klo 21:13"]
#11:
Peruskiljua oon tehny paljonkin. Se vaan on niin kamalan hajuista ja makuista, että kerran oksenin kirjaimellisesti pelkälle ajatukselle. Tätä "markkinoidaan" hyvänmakuisena, niin pakko testaa...
[/quote]
Laita sitruunaa sekaan tai muuta hapanta, esim. puolukkaa. Kokeile eri hiivalla. Käytännössä se juoma maistuu sille hiivalle. Kai odotat niin pitkään kun juoma on kirkasta? Lopuksi vedetään suodatinpaperin läpi.
[/quote]
Sokeri vaikuttaa siihen lopputulokseen. Lisäämällä ja vähentämällä saa eri makuista. Suurempi prosentti on yleensä happamampaa. Tuolla 6kg tulee todella hapanta.
Ei saatana että on tasokas spugeiluketju... Toivottavasti saatte joskus pillua.
#20:
Kai nyt parisuhteessa pillua saa, vaikka se oiski sit spugeämmä :)))
uppp