Apua ruuanlaittoon - makaroonilaatikko
Päältä kuiva korppu, sisältä vetinen. Mitä tein väärin?
Ja ei pliis kommentteja urpoudesta. Ei kukaan ole kokki syntyessään ja jostain mun on pakko aloittaa harjoittelu.
Kommentit (16)
Mä laitan aina uunin alalämmölle. En käytä munamaitoa, pelkkää kermaa. Alalämpö "kiehuttaa" kermaa alhaalta ylös.
Missä lämpötilassa paistoit ja kauanko?
Liian kova lämpö ja liian vähän aikaa uunissa?
Munamaito. Uuni on vanha, siitä on kulunu numerot ja logot pois. Must tuntuu, et laitoin kiertoilma ja 180°C. Vaikee sanoa, ku nuppien vieres ei lue mitään. Puoleen väliin laitoin lämpönapun. Kai se on 180. Ja 35min
Minä teen niin että keitän makaronit lihaliemessä ja kaadan ne liemineen vuokaan. Lisään yhden kananmunan, punaista maitoa ja kermaa purkillisen. Ja tietty jauhelihat paistettuna. Sika-nauta paras tähän tarkoitukseen.
Maustan suolalla, mustapippurilla, paprikajauheella sekä basilikalla.
Joskus lisään juustoraastetta.
Myös tomaatin viipaleilla ja mozzarellalla saa vaihtelua.
On parasta makaronilaatikkoa mitä olen syönyt vaikka itse sanonkin :)
Tulee pehmeää, ei sellaista kovaa ja tiivistä.
[quote author="Vierailija" time="23.03.2015 klo 20:59"]Munamaito. Uuni on vanha, siitä on kulunu numerot ja logot pois. Must tuntuu, et laitoin kiertoilma ja 180°C. Vaikee sanoa, ku nuppien vieres ei lue mitään. Puoleen väliin laitoin lämpönapun. Kai se on 180. Ja 35min
[/quote]
200 astetta ja n. 45min uunin alatasolla jos näyttää siltä, että pinta ruskistuu liikaa lauta folioa päälle
[quote author="Vierailija" time="23.03.2015 klo 21:01"]Minä teen niin että keitän makaronit lihaliemessä ja kaadan ne liemineen vuokaan. Lisään yhden kananmunan, punaista maitoa ja kermaa purkillisen. Ja tietty jauhelihat paistettuna. Sika-nauta paras tähän tarkoitukseen.
Maustan suolalla, mustapippurilla, paprikajauheella sekä basilikalla.
Joskus lisään juustoraastetta.
Myös tomaatin viipaleilla ja mozzarellalla saa vaihtelua.
On parasta makaronilaatikkoa mitä olen syönyt vaikka itse sanonkin :)
Tulee pehmeää, ei sellaista kovaa ja tiivistä.
[/quote]
Ja tunnin suunnilleen uunissa ja 200 astetta.
45min ja kiertoilmalla joku 170 varmasti riittää. Jos pinta uhkaa ruskistua liikaa niin foliota päälle, tai tee kannellisess astiassa ja ota kansi vasta loppuvaiheessa pois.
Neuvokaa joku muakin, eli miten saan makaroonilaatikon makaroneista al dente eli ei ylikypsiä löllöjä?
Laita pinnalle juustoraastetta ennenkuin laitan sen uuniin.
[quote author="Vierailija" time="23.03.2015 klo 21:07"]
Laita pinnalle juustoraastetta ennenkuin laitan sen uuniin.
[/quote]laitan = laitat
[quote author="Vierailija" time="23.03.2015 klo 20:49"]Mä laitan aina uunin alalämmölle. En käytä munamaitoa, pelkkää kermaa. Alalämpö "kiehuttaa" kermaa alhaalta ylös.
[/quote]
KUKA SAATANA ALAPEUKUTTI
[quote author="Vierailija" time="23.03.2015 klo 21:03"][quote author="Vierailija" time="23.03.2015 klo 21:01"]Minä teen niin että keitän makaronit lihaliemessä ja kaadan ne liemineen vuokaan. Lisään yhden kananmunan, punaista maitoa ja kermaa purkillisen. Ja tietty jauhelihat paistettuna. Sika-nauta paras tähän tarkoitukseen.
Maustan suolalla, mustapippurilla, paprikajauheella sekä basilikalla.
Joskus lisään juustoraastetta.
Myös tomaatin viipaleilla ja mozzarellalla saa vaihtelua.
On parasta makaronilaatikkoa mitä olen syönyt vaikka itse sanonkin :)
Tulee pehmeää, ei sellaista kovaa ja tiivistä.
[/quote]
Ja tunnin suunnilleen uunissa ja 200 astetta.
[/quote]korppu tulee ! Idiootti! Ruokahan on jo valmista ennen uuniin laittoa...lainausmerkeissä...
[quote author="Vierailija" time="23.03.2015 klo 21:04"]
Neuvokaa joku muakin, eli miten saan makaroonilaatikon makaroneista al dente eli ei ylikypsiä löllöjä?
[/quote]
Itse teen aina niin että keitän ne makaronit etukäteen melkein kypsiksi. Ei tarvi sitten uunissa niin kauaa kun niin makaronit kuin muut on kypsiä, vain munamaidon pitää jähmettyä.
Heippa!
Jos ei ole kovin varma ruuanlaittaja, kannattaa tehdä esim. sen Torino -täysjyvämakaronin pussin ohjeen mukaan. Mainitsemasi uunissaoloaika on kyllä liian lyhyt. Itse tykkään, että makaronilaatikon pinta on rapea, mutta jos sinä et tykkää, niin laita päälle folionpala sen jälkeen kun pinnassa on mielestäsi riittävästi väriä.
Olen huomannut, että vuoan muoto vaikuttaa jonkin verran paistoaikaan. Laakeassa vuoassa paistoaika on lyhyempi, mutta pinta voi ehkä ehti kovettua enemmän. Korkeassa vuoassa tarvitaan pitempi paistoaika.
Itse tein juuri eilen makaronilaatikkoa, ja kyllä se tunnin yleensä on uunissa. En käytä kiertoilmatoimintoa tämän tyyppisissä paistamisissa.
Makaroneja ei ole pakko keittää iha kypsäksi alkuvaiheessa, keittoajasta voi nipistää muutaman minuutin, niin pysyvät sitten laatikossa vähän napakampina.
Itse en käytä ikinä vaaleita makaroneja, ravintoarvot ovat yksi syy, mutta toinen se, että menevät lötkömmiksi...
Teitkö munamaitoon vai lihaliemeen ?