Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Apua ruuanlaittoon - makaroonilaatikko

Vierailija
23.03.2015 |

Päältä kuiva korppu, sisältä vetinen. Mitä tein väärin?

Ja ei pliis kommentteja urpoudesta. Ei kukaan ole kokki syntyessään ja jostain mun on pakko aloittaa harjoittelu.

Kommentit (16)

Vierailija
1/16 |
23.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teitkö munamaitoon vai lihaliemeen ?

Vierailija
2/16 |
23.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä laitan aina uunin alalämmölle. En käytä munamaitoa, pelkkää kermaa. Alalämpö "kiehuttaa" kermaa alhaalta ylös.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/16 |
23.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Missä lämpötilassa paistoit ja kauanko?

Vierailija
4/16 |
23.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liian kova lämpö ja liian vähän aikaa uunissa?

Vierailija
5/16 |
23.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Munamaito. Uuni on vanha, siitä on kulunu numerot ja logot pois. Must tuntuu, et laitoin kiertoilma ja 180°C. Vaikee sanoa, ku nuppien vieres ei lue mitään. Puoleen väliin laitoin lämpönapun. Kai se on 180. Ja 35min

Vierailija
6/16 |
23.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä teen niin että keitän makaronit lihaliemessä ja kaadan ne liemineen vuokaan. Lisään yhden kananmunan, punaista maitoa ja kermaa purkillisen. Ja tietty jauhelihat paistettuna. Sika-nauta paras tähän tarkoitukseen.
Maustan suolalla, mustapippurilla, paprikajauheella sekä basilikalla.
Joskus lisään juustoraastetta.
Myös tomaatin viipaleilla ja mozzarellalla saa vaihtelua.
On parasta makaronilaatikkoa mitä olen syönyt vaikka itse sanonkin :)
Tulee pehmeää, ei sellaista kovaa ja tiivistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/16 |
23.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="23.03.2015 klo 20:59"]Munamaito. Uuni on vanha, siitä on kulunu numerot ja logot pois. Must tuntuu, et laitoin kiertoilma ja 180°C. Vaikee sanoa, ku nuppien vieres ei lue mitään. Puoleen väliin laitoin lämpönapun. Kai se on 180. Ja 35min
[/quote]

200 astetta ja n. 45min uunin alatasolla jos näyttää siltä, että pinta ruskistuu liikaa lauta folioa päälle

Vierailija
8/16 |
23.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="23.03.2015 klo 21:01"]Minä teen niin että keitän makaronit lihaliemessä ja kaadan ne liemineen vuokaan. Lisään yhden kananmunan, punaista maitoa ja kermaa purkillisen. Ja tietty jauhelihat paistettuna. Sika-nauta paras tähän tarkoitukseen.
Maustan suolalla, mustapippurilla, paprikajauheella sekä basilikalla.
Joskus lisään juustoraastetta.
Myös tomaatin viipaleilla ja mozzarellalla saa vaihtelua.
On parasta makaronilaatikkoa mitä olen syönyt vaikka itse sanonkin :)
Tulee pehmeää, ei sellaista kovaa ja tiivistä.
[/quote]

Ja tunnin suunnilleen uunissa ja 200 astetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/16 |
23.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

45min ja kiertoilmalla joku 170 varmasti riittää. Jos pinta uhkaa ruskistua liikaa niin foliota päälle, tai tee kannellisess astiassa ja ota kansi vasta loppuvaiheessa pois.

Vierailija
10/16 |
23.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Neuvokaa joku muakin, eli miten saan makaroonilaatikon makaroneista al dente eli ei ylikypsiä löllöjä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/16 |
23.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laita pinnalle juustoraastetta ennenkuin laitan sen uuniin.

Vierailija
12/16 |
23.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="23.03.2015 klo 21:07"]

Laita pinnalle juustoraastetta ennenkuin laitan sen uuniin.

[/quote]laitan = laitat

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/16 |
23.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="23.03.2015 klo 20:49"]Mä laitan aina uunin alalämmölle. En käytä munamaitoa, pelkkää kermaa. Alalämpö "kiehuttaa" kermaa alhaalta ylös.
[/quote]

KUKA SAATANA ALAPEUKUTTI

Vierailija
14/16 |
23.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="23.03.2015 klo 21:03"][quote author="Vierailija" time="23.03.2015 klo 21:01"]Minä teen niin että keitän makaronit lihaliemessä ja kaadan ne liemineen vuokaan. Lisään yhden kananmunan, punaista maitoa ja kermaa purkillisen. Ja tietty jauhelihat paistettuna. Sika-nauta paras tähän tarkoitukseen.
Maustan suolalla, mustapippurilla, paprikajauheella sekä basilikalla.
Joskus lisään juustoraastetta.
Myös tomaatin viipaleilla ja mozzarellalla saa vaihtelua.
On parasta makaronilaatikkoa mitä olen syönyt vaikka itse sanonkin :)
Tulee pehmeää, ei sellaista kovaa ja tiivistä.
[/quote]

Ja tunnin suunnilleen uunissa ja 200 astetta.
[/quote]korppu tulee ! Idiootti! Ruokahan on jo valmista ennen uuniin laittoa...lainausmerkeissä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/16 |
23.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="23.03.2015 klo 21:04"]

Neuvokaa joku muakin, eli miten saan makaroonilaatikon makaroneista al dente eli ei ylikypsiä löllöjä?

[/quote]

Itse teen aina niin että keitän ne makaronit etukäteen melkein kypsiksi. Ei tarvi sitten uunissa niin kauaa kun niin makaronit kuin muut on kypsiä, vain munamaidon pitää jähmettyä.

Vierailija
16/16 |
23.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Heippa!

Jos ei ole kovin varma ruuanlaittaja, kannattaa tehdä esim. sen Torino -täysjyvämakaronin pussin ohjeen mukaan. Mainitsemasi uunissaoloaika on kyllä liian lyhyt. Itse tykkään, että makaronilaatikon pinta on rapea, mutta jos sinä et tykkää, niin laita päälle folionpala sen jälkeen kun pinnassa on mielestäsi riittävästi väriä.

Olen huomannut, että vuoan muoto vaikuttaa jonkin verran paistoaikaan. Laakeassa vuoassa paistoaika on lyhyempi, mutta pinta voi ehkä ehti kovettua enemmän. Korkeassa vuoassa tarvitaan pitempi paistoaika.

Itse tein juuri eilen makaronilaatikkoa, ja kyllä se tunnin yleensä on uunissa. En käytä kiertoilmatoimintoa tämän tyyppisissä paistamisissa.

Makaroneja ei ole pakko keittää iha kypsäksi alkuvaiheessa, keittoajasta voi nipistää muutaman minuutin, niin pysyvät sitten laatikossa vähän napakampina.

Itse en käytä ikinä vaaleita makaroneja, ravintoarvot ovat yksi syy, mutta toinen se, että menevät lötkömmiksi...

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi viisi yhdeksän