Miksi syöt margariinia?
Kommentit (59)
[quote author="Vierailija" time="22.02.2015 klo 15:36"]
http://rasvamaksa.info/2013/07/rasvalla-on-valia/
[/quote]
herranjestas mitä paskaa, ja ihmiset vielä uskoo jonkun ylipainoisen kirjoituksia
Rasva ei aiheuta sydän-ja verisuonitauteja. Vaan kalkki. Pekka Puska vetoaa näihin kuuluisiin tutkimuksiin, joita ei kuitenkaan anna/näytä kun niitä pyytää.
Esim. rypsiöljy oli ennen öljylamppujen öljyä, kun keksittiin sähköt ja öljylle ei ollutkaan käyttöä, niin vähän fiksattiin koostumusta ja lisättiin ruokaympyrään.
Ruokaympyräkin on keksitty juttu.. Se ei perustu mihinkään todelliseen tutkimukseen (=ei näyttöä)
Se on valitettavaa kuinka lääkebisnes/sairaudet hallitsee. Esim. näitä rasvoja. Kolesterolia alentavat levitteet jne. on aivan huuhaata.
Voi, kookosöljy ja oliiviöljy on rasvoista parhaimmat ihan se luonnollisuuden ja puhtauden takia.
Suosittelen lämpimästi katsomaan Areenasta (muistaakseni) tai YouTube, dokkarit rasvainen kupla ja A-talkin voita pöytään, jossa Pekka Puskakin laitetaan aika koville.
[quote author="Vierailija" time="22.02.2015 klo 15:16"]-Suomalaisessa margariinissa ei ole käytännössä melkeimpä yhtään transrasvoja
-Becelissä on omega-3 ja omega-6 rasvahappoja (saan aika vähän omega-3 muualta)
-Levittyy leivälle
-Vähemmän kovaa rasvaa, kuin voissa
[/quote]
Kova rasva ei ole haitaksi terveydelle, vaan juuri tuo teollinen moska mitä syöt. Tästähän on ollut uutisissakin paljon nykyään? Samoin omega-6 et tee juuri mitään
[quote author="Vierailija" time="22.02.2015 klo 14:33"]
Siitä saa pehmeää rasvaa, levittyy helposti leivälle, sopii leivontaan ja pannulle, edullista.
[/quote]
Ei kai kukaan paista ruokaansa margariinissa?
Margariini on teollinen valmiste, synteettinen rasva. Miksi pitää syödä synteettistä, kun voi syödä rasvaa sen luonnollisessa ja käsittelemättömässä muodossaan?
EN syö koska ne on KISSANRASVAA! oovariini <3
Kuka sitä moskaa syö? Meillä käytetään joko voita tai oliiviöljyä
Sikai, että saisin riittävästi pehmeää rasvaa. 60% Keiju
[quote author="Vierailija" time="22.02.2015 klo 14:27"]Voi on liian kovaaa.
[/quote]
Uusavuton
Pehmeän rasvan saamiseksi, ei käytä juurikaan öljyä ja pähkinöitä ja kalaa en syö. Becel 60% käytössä.
Öljyjen kuningas syntyy rypsistä. Muodikas neitsytkookosöljy taas sisältää lähes pelkkää kovaa rasvaa. Laitoimme kasviöljyt terveysjärjestykseen.
Erilaisia kasviöljyjä on markkinoilla kymmeniä, ja erityisesti kylmäpuristettujen öljyjen valikoima on valtava. Kasviöljyjen myyntipuheet ovat täynnä terveysväitteitä.
Onko niistä yksi terveellisempi kuin toinen?
Tärkeintä on pehmeän rasvan suhde kovaan rasvaan, sanoo kliinisen ravitsemustieteen apulaisprofessori Ursula Schwab Itä-Suomen yliopistosta. Hyvässä rasvassa on pehmeitä rasvoja vähintään kaksi kolmasosaa ja kovia rasvoja korkeintaan yksi kolmasosa.
Pehmeää rasvaa ovat kaikki tyydyttymättömät rasvahapot, kovaa rasvaa tyydyttyneet ja transrasvahapot.
Tällä perusteella lähes kaikki kasviöljyt ovat oikein terveellisiä. Terveyssivujen vertailun 20 öljystä valtaosassa on pehmeitä rasvoja 80 prosenttia tai enemmän, eli reippaasti yli kaksi kolmasosaa.
Vain kookos- ja palmuöljy sisältävät enemmän kovaa kuin pehmeää rasvaa. Kookosöljyssä kovaa rasvaa on peräti yli 90 prosenttia eli reilusti enemmän kuin esimerkiksi voissa.
Oivariinia tulee käytettyä maun takia.
En käytä. Käytän voita tai kookosöljyä
Koska huvittaa. Eikä kiinnosta, mitä muut siitä ajattelee.
[quote author="Vierailija" time="22.02.2015 klo 14:30"]
Pehmeän rasvan saamiseksi, ei käytä juurikaan öljyä ja pähkinöitä ja kalaa en syö. Becel 60% käytössä.
[/quote]
tähän
Siitä saa pehmeää rasvaa, levittyy helposti leivälle, sopii leivontaan ja pannulle, edullista.
Käytättekö jotain itsetehtyjä levitteitä, esim. öljystä tehtyjä. Vinkkejä kehiin? Voi on sen verran myrkkyä enemmän käytettynä, etten sitä haluaisi päivittäin käyttää.
Ruokiin käytän öljyjä ja voita, leivälle tätä:
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/378580/Kevytvoi/
Ainesosaluettelo on paljon kivampi kuin margariineissa.
.