Sipulin leikkaaminen ja itkeminen
Ei kenelläkään sattuisi olemaan hyvää kikkaa tähän? Olen koittanut leikata veden alla, pitää suojalaseja ja leikata liesituulettimen alla mutta mikään ei onnistu. Silmät ei kestä yhtään sipulia.
Kommentit (14)
Minä säilytän sipulit jääkaapissa ja ei muuten itketä leikatessa!
[quote author="Vierailija" time="20.02.2015 klo 13:35"]Minä säilytän sipulit jääkaapissa ja ei muuten itketä leikatessa!
[/quote]
Kyllä mua ainakin itkettää.
Liotan vedessä pari tuntia ennen. Katselen muualle kun leikkaan.
Ota huikka vettä ja pidä sitä suussa sen aikaa, kun leikkaat. Tai sit jauha samaan aikaan purkkaa.
Terävällä, jämäkällä, muttei liian paksulla pikkuveitsellä leikatessa ei itketä. Puolita sipuli ensin pystysuunnassa ja leikkaa sitten päät pois. Sitten vasta kuutioiksi tms.
Paras kikka joka toimii: sytytä pari kolme kynttilää aika lähelle sipulia samalla kun leikkaat. Tadaa! No tears!
Olen aivan järkyttävän herkkä sille sipulin "leikkuuaromille", joten sipulin leikkaaminen on aina järkyttävää tuskaa. Ostin tupperwaren sipulisilppurin, niin nyt ei tarvitse kuin nopeasti sipuli laittaa neljään osaan (ei niin paljon roiskeita) ja silppurilla halutunkokoisiksi paloiksi. On paljon inhimillisempää nyt.
joku sanoi suuhun vettä tai sokeripala suuhun
Terävällä veitsellä leikkaaminen auttaa. Kannattaa myös harjoitella sitä sipulin leikkaamista, kun se taito on hanskassa ei silppuamisessa mene kovinkaan kauaa eikä vetistelystä tarvitse kärsiä pitkään.
Jotkut pitävät sipuleita vedessä, jääkaapissa tai pakastimessa ennen leikkaamista, mutta minusta niistä lähtee silloin maku.
Tähän auttaa yksinkertaisesti kunnon kokkiveitsi. Wusthof on meillä käytössä. Kun veitsi on terävä, se leikkaa sipulin niin nätisti ettei mehut karkaa. Minuakin hirvittää leikata sipulia muualla kuin kotona, aina saa kärsiä!
Mulla toimii se että hengitän suun kautta sisään ja tavallista voimallisemmin nenän kautta ulos.