Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten teette ruskean kastikkeen?

Vierailija
28.01.2015 |

Siis sen perinteisen jauhoista ja voista? Mun kastikkeesta ei tule ruskeaa vaan vaaleaa tai sitten jää klimppejä. :(

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
28.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sihdin läpi ne jauhot, maitoa/vettä ja kunnon sekoitus, jonka jälkeen haudutat vähän aikaa.

Vierailija
2/9 |
28.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitan kattilaa voita. Jotain 50g? Sitte jauhoja, vajaan desin tai jotain. Ruskistan. Siis kunnolla, sekoittamalla koko ajan. Kun mössö on kanelitangon väristä laitan jonku puol litraa vettä samalla sekoittaen. Kiehautan, lisään vettä tai kermaa. Maustan. Annan kiehua lisää.tähän voikin sitten heittää vaikka paistetut jauhe-tai palalihat. Tadaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
28.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lihaliemikuutiollakin saa oikean värin::D

Vierailija
4/9 |
28.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paras ruskeakastike tulee kun sen tekee valurautapannussa.

Laita rasva kuumalle pannulle ja lisää jauhoja tarpeen mukaan, ohjeen määrä on noin määrä, jauhojen määrä on sopiva kun seos on paksun siirapin oloista. Sekoita kokoajan ruskistaessa, kun seos on tumman ruskeaa (jos haluat ihan tummanruskean kastikkeen ja niin että väri säilyy, lisää ennen vettä sokeripala ja anna sulaa sen siellä jauhojen seassa ) lisää kuumaa vettä (kuuma vesi säilyttää kastikkeen ruskeuden, kylmää vettä laittaessa väri haalistuu) desi/kaksi koko ajan vispilällä sekoittaen ja anna saostua tovi...lisää sen jälkeen vettä pikkuhiljaa kunnes kastike tuntuu sopivalta. Lisää lihaliemi tai lihaliemikuutio. Lopuksi lisää mausteita ellei lihaliemi ole jo valmiiksi voimakkaasti maustettu...kaikki määrät ovat arvioita.

Kastikkeseen voi laittaa paistettua jauhelihaa, nakkeja (silloin laitan hieman enemmän ketsuppia), lihapullia, ruskistettuja lihapaloja jne.

Linkki oli -> http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/299241/Perinteinen%20ruskeakastike/

 

 

Vierailija
5/9 |
28.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sain aikoinaan vinkin, että kiehauttaa vedenkeitimellä vettä ja sekottaa sen sinne voi-jauhomössöön, ja sitten huolellisesti vispilällä tasaiseksi. Ei tuu klimppejä toisinkuin kylmällä vedellä!

Vierailija
6/9 |
28.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos vastauksista! Koulussa opetettiin laittamaan kylmää vettä ja se ei ole kyllä itsellä koskaan onnistunut. Taidankin kokeilla seuraavan kerran kuumaa vettä vedenkeittimellä.

 

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
28.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voita, jauhoja, vettä ja tummanruskeaa väriainetta ja mausteita.

Vierailija
8/9 |
28.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

"tummanruskeaa väriainetta"

No liraus soijakatiketta tummentaa soosia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
28.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="28.01.2015 klo 11:14"]Voita, jauhoja, vettä ja tummanruskeaa väriainetta ja mausteita.
[/quote]

Ei muuten maistu miltään. Toi rasvasaostus ja sen ruskistaminen nimenomaan antaa sen maun. Terkuin se 50g voita ja niineespäin