Mitä tarjota nyhtöhirven kanssa?
Hei ruokaihmiset! Kaipaisin vinkkejä mitä voisin valmistaa "nyhtöhirven" eli "pulled Eurasian elkin" kaveriksi? Hirvenlihat on jo valmistettu viime yönä ja tänään revitty. Millainen kastike/tahna, kasvikset ja muut lisukkeet sopisi sen kanssa? Tarjoaisinko pitaleivän tai sämpylän sisällä eri täytteiden kera vai miten? Ehdotuksista kiitos ja kumarrus :)
Kommentit (10)
Itse tarjoaisin säräjuureksia ja puolukkakastiketta
[quote author="Vierailija" time="28.12.2014 klo 14:21"]Voiko hirvestä muka tehdä "nyhtyä"? eihän riistassa yleensä ole riittävästi rasvaa sulamaan ja maustamaan lihaa.
[/quote]
Ehkä tämä ei sitten ole oikeaoppista nyhtöä. Ajattelin vain, että se sana tulee siitä, että yön yli uunissa ollut maustettu liha voidaan nyhtää, eli repiä sellaiseksi säikeiseksi. Ehkä tämä on sitten vain revitty hirvipaisti. Todella hyvää ja maukasta tuli. :) -ap
Nyhtöhirvestä ei ole kokemusta, mutta hirvestä kyllä. Tarjoaisin sieniä jossakin muodossa, esim. kastikkeena. Uunijuureksia (mukana myös peruna), jotka ehkä maustaisin balsamicolla. Hirvi on niin jäntevää ja kuivaa lihaa, että saattaisin myös sekoittaa uunijuureksiin pekonia (jolloin ehkä jättäisin balsamicon pois). Pöytään pihlajanmarjahyytelöä, soseutettuja puolukoita tai karpaloita, tai jotain muuta kirpeän makeaa jota jokainen voi ottaa jos huvittaa.
Riistan kanssa aina: keep it simple.
chocolate moose, ruotsalainen perinneruoka...
(ainakin muppet-shown mukaan)
Minä varmaan pyöräyttäisin ohuen rieskan sisälle, mukaan sienisalaattia ja puolukkasurvosta. Kuten tortilla.
Nyhtöhirviburgeri? Ei kuitenkaan mitään ketsuppia vaan noita puolukka/karpalo systeemejä. Ehkä sienikastike.
Puolukkaa, haudutettuja juureksia (himpun verran hunajainen maku) ja munasalaattia.
Kiitos kaikille vinkeistä! Karpaloita tosiaan löytyykin ihan tuoreina ja puolukkaa on pakastimessa. Myös juureksia on, sekä tortilloja. Eiköhän näistä ihan maukkaat sunnuntaiherkut synny. Kiitos vielä! :) -ap
Voiko hirvestä muka tehdä "nyhtyä"? eihän riistassa yleensä ole riittävästi rasvaa sulamaan ja maustamaan lihaa.