Vegaanit, kertokaa lempparireseptinne
Olen aloitteleva vegaani (vegetaristi olen ollut jo jonkin aikaa) ja haluaisin kuulla hyviä vegaanireseptejä. Kertokaa omat suosikkinne?
Kommentit (13)
Minäkin haluan kuulla
T. Ovo-laktoilija
Seitan tai tofu currykastikkeessa. Paistetaan noi + vihanneksia, sekaan tölkki kookosmaitoa ja maustetaan currytahnalla. Lisäksi nuudeleita tai riisiä. Järjettömän hyvää. Muuten teen usein linssikeittoa tai seitannugetteja ja ranskalaisia.
Porkkanaraaste jossa mausteena sitruunamehua
Chocochili-blogissa on hyviä seitanohjeita ja hyviä reseptejä muutenkin.
Pasta Vegenara:
Kunnolla oliiviöljyssä ruskistettuja savutofun palasia, spaghettia tai muuta pastaa ja kermakastike kaurakermaan, mausteeksi soijakastiketta loraus, ruokalusikallinen sinistä keijua ja vähän suolaa. Keitelläänn kastike pastassa ja lisätään tofut. Joskus vegejuustoa joukossa, toimii ilmankin.
Vegekiusaus:
Saatanaa savunmaulla tai savutofua suikaleina, peruna-sipuli-pakaste-sekoitus, yksi lisäsipuli, rosmariinia ja muita kinkkukiusauksen tyypillisiä mausteita ja joko kaurakermaa tai kevennettyyn
versioon kikhernejauhoilla suurustettua kauramaitoa.
Vegezone:
normaali pizzapohja, tomaattikastike (mun vakkari halppis luomu tomaattimurska+kuullotettu sipuli+mausteet), täytteet maun mukaan, vaikka soijarouhetta, ananasta ja punasipulia. Vegaani juusto jos haluat. Paisto, mielellään pizzakivellä, täytä salaattilla (käytän kurkku+rucola+jäävuorisalaatti), lemppari vegaaninen salaatinkastikkeesi ja taita pizza puoliksi.
Tuossa viimeaikaiset lempparit.
[quote author="Vierailija" time="02.01.2015 klo 04:12"]
Saatanaa savunmaulla
[/quote]
Hyviä ohjeita ja naurut päälle, kiitos! -ap
Chocochili-blogista melkein kaikki mitä on testattu on erinomaista! Suosittelen ehdottomasti. Oma kasvisruokaraamattuni :)
"Vegepekoni" ja siitä valmistettu vegecarbonara (eli tee "pekoni" ja lisää paistettua sipulia, Oatly-kaurakermaa, sekoita pastaan) on vakiovieras ruokalistalla. Tässä vegepekoni ruusukaalilla, toimii niinkin. http://chocochili.net/2010/01/ruusukaalia-ja-vegepekonia/
Vegaaniset letut eri täytteillä toimii aina: http://chocochili.net/2010/05/isan-muurinpohjaletut/
Ihan mahtava chili-suklaakakku, kerää aina kehuja ja helppo tehdä. http://chocochili.net/2009/11/chili-suklaakakku/
Todella toimiva vegaaninen piirakkapohja jota voi varioida eri marjoille. http://chocochili.net/2009/09/puolukkapiirakka-kinuskikastike/
Tofu-curry-kookoskeitto toimii myös aina, sitä teen ihan vaan laittamalla kattilaan halvimpia wokkivihanneksia, sitten currytahnaa, inkivääriä, kurkumaa, korianteria, kasvislientä vajaan litran, purkin kookosmaitoa, paketti pilkottua, maustamatonta tofua, pari levyä murskattuja nuudeleita. Maustan tuoreella korianterilla jos on, sekä tilkalla sitruunamehua ja soijakastiketta. Tadaa! Ei sofistikoitunutta mutta hyvää pikaruokaa laiskalle kasvissyöjälle.
Ja Oatlyn kaurakerma ihan ehdotonta ruoanlaitossa, leivonnassa soijajogurtti toimii hyvin ja korvaa kananmunaa. Yosa-välipalat toinen lemppari, paljon maistuvampaa kuin soijajogurtti pelkältään, ei liian makeaa eikä esanssista.
[quote author="Vierailija" time="02.01.2015 klo 05:39"]
Ja Oatlyn kaurakerma ihan ehdotonta ruoanlaitossa
[/quote]
Minä taas suosittelen Nordicin sipulilla ja purjosipulilla maustettua kaurakermaa. Tosi hyvän makuista, itsellä käytän nykyään vain tuota.
http://www.nordicmilkfreedom.com/tuote_nordic-ruoka-sipuli-kasvisrasvasekoite-2-dl.html
[quote author="Vierailija" time="02.01.2015 klo 09:46"][quote author="Vierailija" time="02.01.2015 klo 05:39"]
Ja Oatlyn kaurakerma ihan ehdotonta ruoanlaitossa
[/quote]
Minä taas suosittelen Nordicin sipulilla ja purjosipulilla maustettua kaurakermaa. Tosi hyvän makuista, itsellä käytän nykyään vain tuota.
http://www.nordicmilkfreedom.com/tuote_nordic-ruoka-sipuli-kasvisrasvasekoite-2-dl.html
[/quote] Alpron ruokakerma on hyvää keittoissa, niinkun "kalakeittoihin" tofusta. Käytän ruoanlaittoon niin paljon sipulia normaalisti, että suosin kautakermaa, mutta onhan toi sipulikermakin hyvää.
[quote author="Vierailija" time="02.01.2015 klo 11:01"]
Alpron ruokakerma on hyvää keittoissa, niinkun "kalakeittoihin" tofusta. Käytän ruoanlaittoon niin paljon sipulia normaalisti, että suosin kautakermaa, mutta onhan toi sipulikermakin hyvää.
[/quote]
Miten teet "kalakeittoa" tofusta? Reseptiä, kiitos!