Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

miten teette rosollin?

Vierailija
23.12.2014 |

Meillä tehdään seuraavasti
Kuutioitua keitettyä perunaa majoneesilla astian pohjalle, silliä ja sipulia seuraavaan kerrokseen, sen päälle kerros porkkanakuutioita majoneesilla ja päällimmäiseksi punajuurta ja majoneesia. Päälle vielä majoneesia ja pidetään yön yli huoneen lämmössä ja sitten aamulla jääkaappiin.

Kommentit (15)

Vierailija
1/15 |
23.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Menen kauppaan, heitän rosollipurkin koriin, kotona jääkaappiin ja sitten pöytään.

Vierailija
2/15 |
23.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

En todellakaan laittaisi rosolliin mitään majoneesia, joka peittää ne varsinaiset maut. Mutta makuasioita... 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/15 |
23.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="23.12.2014 klo 20:52"]En todellakaan laittaisi rosolliin mitään majoneesia, joka peittää ne varsinaiset maut. Mutta makuasioita... 
[/quote]
no meillä on aina tehty noin. Tosin käytetään venäjältä ostettua majoneesia, mikä on paljon miedomman makuista.

Vierailija
4/15 |
23.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suolakurkkua, porkkanaa, punajuuria, omenaa. Kaikki pieninä paloina sekaisin ja valmis.

Vierailija
5/15 |
23.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nakkaan punajuuret suoraan wc-pönttöön. Siellä on rosolli jalossa muodossa.

Vierailija
6/15 |
23.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tein tänää ekan rosollini :) keitin perunat ja porkkanat. Pilkoin kun olivat jäähtyneet. Sitten sekaan maustekurkkua,sipulia,omenaa ja tietty ne punajuuret :D käytin valmiissa etikkaliemessä olevia. Hyvää taisi tulla!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/15 |
23.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="23.12.2014 klo 20:50"]

Menen kauppaan, heitän rosollipurkin koriin, kotona jääkaappiin ja sitten pöytään.

[/quote]

Näin meilläkin.

Vierailija
8/15 |
23.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Punajuuret, maustekurkut, sipuli ja keitetyt porkkanat pieninä kuutioina sekaisin. Jääkaapissa saa olla yön yli, jolloin maut tasaantuvat.

Kastike: vaahdotettu kerma +punajuuren lientä ja etikkaa. Tarjotaan eri kiposta kuin rosolli, jotta jokainen voi ottaa sen verran kuin haluaa/olla ottamatta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/15 |
23.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keitettyinä punajuuret, porkkanat ja perunat. Raakaa sipulia ja suolaa joukkoon. Ainoa oikea sallatti=rosolli mulle. Satakuntalaisen pitopöydän versio.

Vierailija
10/15 |
23.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ostan kaupasta, ja avaan rasian kannen.. ja Voi'la se on valmis! :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/15 |
23.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="23.12.2014 klo 20:48"]Meillä tehdään seuraavasti
Kuutioitua keitettyä perunaa majoneesilla astian pohjalle, silliä ja sipulia seuraavaan kerrokseen, sen päälle kerros porkkanakuutioita majoneesilla ja päällimmäiseksi punajuurta ja majoneesia. Päälle vielä majoneesia ja pidetään yön yli huoneen lämmössä ja sitten aamulla jääkaappiin.
[/quote]

WtF? Majoneesit yön yli huoneenlämmössä?

Vierailija
12/15 |
23.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="23.12.2014 klo 21:17"][quote author="Vierailija" time="23.12.2014 klo 20:48"]Meillä tehdään seuraavasti
Kuutioitua keitettyä perunaa majoneesilla astian pohjalle, silliä ja sipulia seuraavaan kerrokseen, sen päälle kerros porkkanakuutioita majoneesilla ja päällimmäiseksi punajuurta ja majoneesia. Päälle vielä majoneesia ja pidetään yön yli huoneen lämmössä ja sitten aamulla jääkaappiin.
[/quote]

WtF? Majoneesit yön yli huoneenlämmössä?
[/quote]
ei se miksikään mee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/15 |
23.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rosolli...yök.

teen sen sijaan aurajuusto-punajuurivuokaa, se on taivaallisen hyvää!

Vierailija
14/15 |
23.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tässä vähän erikoisempi versio: otetaan mahdollisimman pitkä, matala tarjoiluastia ja täytetään se erivärisillä "raidoilla". Ekaan raitaan silputtua keitetyn munan valkuaista, sitten keltainen raita keitetyn munan murustetusta keltuaisesta. Sitten oranssi raita porkkanakuutioista, valkoinen sipulikuutioista, vihreä suolakurkkukuutioista, vaaleankeltainen perunakuutioista, lopuksi tummanpunainen porkkanakuutioista. Raitojen järjestys on tietysti vapaa maun mukaan. Kastikkeeksi tarjotaan punajuuriliemellä vaaleanpunaiseksi maustettua kermavaahtoa, jossa ripaus suolaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/15 |
23.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

^ Punajuurella vaaleanpunaiseksi värjättyä, etikalla maustettua kermavaahtoa.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi kuusi yhdeksän